Anyukák, akik jártasak ebben a témában, az elválasztásról lenne kérdésem?
Figyelt kérdés
Lassan szeretném elválasztani a kisfiamat, már 20 hónapos, így már nincs annyi tejem sem. És az érdekelne, hogy ilyenkor, ha nem szoptatom pl. egész nap, akkor kell fejni vagy csak akkor, ha érzem, hogy nagyon tele van és fáj? Vagy, hogy szokott ilyenkor lenni? Kell gyógyszer vagy valami? Kevés a tejem már, és voltam, hogy nem adtam neki 8-10 óráig sem cicit, és nem éreztem, hogy tele lenne.2012. szept. 13. 13:54
1/7 anonim 

válasza:

ha feszül fáj,akkor csk annyit fejj le,hogy ne fájjon.
ha elszeretnéd teljesen apasztani,akkor napi 2-3szor hidegvízbe mártogasd.
de ha jól értem neked nincs ilyen gondod,ugyhogy nincs semmi teendőd,magától elfog apadni
2/7 anonim 

válasza:

Szerintem semmiképp ne fejjél, mert az újra visszaszaporítja a tejet. A lényeg, hogy nagyon szépen fokozatosan hagyd abba, amennyire csak lehet. Nem tudom, hányszor van még szopi, de én úgy fejeztem be, hogy mondjuk 1 hétig már csak napi 2x volt, aztán 1 hétig csak napi 1x, és utána 1 nap kihagyás 1 nap szopi, és a végén meg már nem volt. Szép lassan leállt tejtermelődésem, és nem volt semmi fájdalom, ill. semmi csöpögő tej utána.
3/7 anonim 

válasza:

Ha kellemetlennek érzed, akkor igen, egyébként nem. De legalább nagy időközönként csináld.
4/7 anonim 

válasza:

a 2.-nak üzenem,hogy kell fejni,akkor is ha már nem akarja többet szoptatni.mert amikor már nagyon telítődik,akkor az nagyon-nagyon fájdalmas tud lenni. nem sokat csak annyit mindig,hogy ne érezze azt ,hogy szét durranak a mellei..
5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen nektek a tanacsokat!
2012. szept. 13. 22:29
6/7 anonim 

válasza:

A 4.-nek üzenem (én a 2. vagyok), a kérdező írta, hogy kevés a teje már, és nem hinném, hogy ebben az esetben úgy telítődne, hogy fejni kellene, attól csak megint visszaszaporpdna. Az megint más, ha úgy tenné fel a kérdést, hogy napi 5-6 szopiról szeretné elhagyni a szoptatást, és sok teje van, akkor kellene fejnie is, hogy ne gyulladjon be, vagy ne fájjon neki.
7/7 A kérdező kommentje:
Végül nem kellett fejnem egyáltalán. Köszi a válaszokat.
2012. okt. 12. 01:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!