Szabadság-ügyben jártasak, tudnátok segíteni? Januárban térnék vissza dolgozni, közalkalmazott vagyok.
2009 nyara óta voltam táppénzen (veszélyes munkakör), 2010 januárban született az első babám (2009-re eső szabikat kivettem), majd tavaly nyáron a 2. Azt kérdezném, hogy most akkor 2010-11-12-re jár a szabi, vagy csak a tgyás alatt? Vagy hogy van ez most? Jövő nyárig járna a gyed, de már januártól dolgoznék, illetve a szabik alatt szoktatnám be a gyerekeket oviba-bölcsibe... Hány napom lehet erre? (most lesz a beiratás mindenhova, emiatt kérdezem)
(bocs, hogy hosszú lett)V
Hát igazából én se tudom, leírom nekem hogy volt, bár csak egy gyerekem van, de akkor is káosz.
2009 szept-től táppénzen voltam, arról az évről 4 napom megmaradt, most májusban tölti a fiam a 2-t, és 40 nap szabit töltök le, vagyis töltöttem. Én is előbb visszamentem, de akárhogy nézem, számolom, ez a két évre eső összes szabim(még csak a 20 alapom van). Nekem a gép által kiszámoltat adták ki, nem problémáztak rajta, hogy eredetileg csak az első évre jár. Annyit számolt és kész.:)
Bocsi, hogy nem tudtam korrekt választ adni.
Köztisztviselő vok, nekem így számoltak:
tgyás: fél éves szabi
gyed: első évére teljes szabi
A gyerekeim 2007 és 2010 ben születtek, 2007-ben nem maradt szabim, és 2011 mivel én októbertől lettem megint aktív, erre az időre is számoltak szabadságot. Így lett 106 napom. 12 ledolgozott évem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!