A témában jártasak véleményét kérném!?
Szerintetek megéri a mai világban 3 gyereket vállalni? Még mindig úgy van, h jobb, mintha 1 vagy kettő lenne? Tehát hogy van mindenféle támogatás, és (csúnyán írom) de így éri meg?
Illetve még egy kérdés! Mit jelent az, h "főállású anya" Mivel jár ez?
Köszönöm!
A főállású anya azt jelenti hogy 3 gyerek után ellehet menni anyaságira.Ha jól tudom akkor a 3.gyerek 10 éves koráig otthon lehetsz.
Hogy megéri e 3 gyereket vállalni,a támogatások miatt?
Én nem vállalnék,fel is kell nevelni azt a 3 gyereket.Hiába vannak kedvezmények stb,de ruházni,etetni kell őket.Nekem egyenlőre 1 kislányom van,még egyet szeretnénk.De 3-at nem szülnék,mert tudom hogy nem úgy állunk anyagilag hogy 3-at bevállaljunk.
Jó, csak tudod az van bennem, h maradnak gyerekruhák,cipők nem is kevés...fiú-lány van, úgyhogy gyakorlatilag bármilyen nemű jöhetne 3-nak...
Tényleg nincs itt nagycsaládos anyuka, saját tapasztalattal?:(
1.vagyok
Bocsi hogy csak a véleményemet írtam le.
Egyébként meg ne másoktól kérdezd hogy megéri e 3 gyereket szülni.Hanem nektek kell tudni hogy anyagilag el tudjátok e tartani.Ha igen és szeretnétek még egyet akkor szüljél.
Bocsi ez megint csak a véleményem volt és nem tapasztalat.
Hát ezt a döntést nyilván nem anyagi szempontból hozzák meg akik vállalják a harmadik babát. Nekünk kettő van, és volt róla szó, hogy esetleg lenne egy harmadik, de még nem döntöttünk.
Ha elmész anyaságira, akkor az havi 25 ezer Ft-os "jövedelmet" jelent, tehát emiatt szerintem épp eszű ember nem vállal harmadik gyereket. Igaz ott vannak a támogatások, de ezek mellett sokkal több a kiadás is. Max akkor tudnám én elképzelni ezt az anyaságosdit, ha végképp nem találnék munkát három gyerek mellett, és akkor max kérném, mert a semminél több, de erre alapozni, hát az őrültség.
Nem foglak lepontozni kedves 70%os, mert tudom ha véleményedet írtad le, csak nekem tapasztalat kellene, tudod...?
Szóval az anyasági ilyen kevés?? Azta, az volt bennem, ha az majnem olyan mintha dolgoznék...Szóval ennyire nem éri meg a több gyerek??
Én úgy gondolom,ne azért vállalj harmadik babát,mert megéri.
Ez már régen rossz.D
Egyébként lehet,hogy kapsz xy támogatást,de attól még azt a születendő gyereket fel kell nevelni,iskolázni kell stb.
És,ilyen szempontból az az összeg,amit kapsz igen csak kevéske.Mert ugye bár soknak tűnik,de a tápszert(ha kell), a pelust és későbbiekben a különórákat már egyáltalán nem fedezi ez az összeg.Szóval "nem éri meg"harmadik babát vállalni,a több támogatás miatt.
Inkább a már meglévő kettőt neveld fel tisztességben.
2 gyerekes anyuka és 37 hetes kismama
A főállású anyaság azt jelenti hogy a legkisebb 8 éves koráig lehetsz velük otthon és havi 25500 ft -jelent.
+ gyerekenként 16000 ft családi pótlék
+ családi adókedvezmény ( ami ha sok adót fizetsz elég jó)
+ ingyen tankönyv
+ 50% étkezés (óvodában , iskolában)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!