Dévény tornában jártasak! (kúszás-mászás? )
Sziasztok!
Kislányom 9 hónapos,és egyáltalán nem kúszik-mászik, még csak hajlandóságot sem mutat rá, inkább húzza az egész szőnyeget, vagy gurul, vagy egyszerűen sír, ha nem ér el valamit, de nem próbálkozik oda kúszni... dokink azt mondja ne aggódjak, de kíváncsi lennék, akik esetleg ezzel a problémával voltak szakembernél, mi volt a gond? vagy volt egyáltalán? Kislányom egyébként mindent kis kényelmesen csinált, 6 hónaposan kezdett forogni, 8 hónapos volt mikor tenyérre kitolta magát... Ülni stabilan ül 3 hete, ő húzza fel magát babakocsiban, vagy ha megfogja a kezem.
Köszönöm a válaszokat!
Nálunk izommerevség okozta a mozgásfejlődés késését. Én már kicsit korábban vittem, amikor azt láttam, hogy a tesóinál jóval később sem tud megfordulni. 2 kezelés után fordult, de a kúszás, mászást is meg kellett neki tanítani.
Lehet, hogy a te kislányod egyszerűen lusta, de egy állapotfelméréssel nem teszel neki rosszat. Vidd el Dévényeshez, Ő biztosat tud mondani.
Ja, és az izommerevség nem minden esetben vehető észre otthon. Kisfiam jobban fejlődött, mint a nővére, de rutinból elvittem Őt is. Kiderült, hogy ugyan más izomcsoportnál, de nála is megvan a probléma. Csak ezekre az izmokra a mozgásfejlődés későbbi szakaszában volt szükség, ezért nem tűnt el, hogy gond van.
Szia!
A nagyobbik fiamnál volt hasonló problémánk, végül 10 hónaposan vittem el Dévény tornára, mert azon kívül, hogy tudott ülni, nem kúszott, nem mászott, kényelmes, lusta gyereknek tűnt.Végül kiderült, hogy hipotónok a végtagjai, az izomgyengesége miatt nem tudott mászni.
A kezelésekre hamar reagált, 11 hónapos múlt amikor mászni kezdett, 14,5 hónaposan tanult meg járni.Most egy 4 éves kis örökmozgó, nagyon ügyes mozgású.Úgyhogy nem kell aggódni, de mindenképp jó ha elviszed egy dévényes gyógytornászhoz, ő többet fog tudni mondani.Jó egészséget kívánok nektek:))
Első vagyok. Minket is nyugtatott a gyerekorvos, me a védőnő is, aztán jól megszenvedtük, hogy relatíve későn kezdtünk el dévényre járni.
Hívd fel a Dévény Alapítványt, Ők meg tudják mondani, hogy hol van lehetőség a környéketeken. De az sem lehetetlen, ha a Google-ba beütöd a város, ahol laktok (vagy a hozzátok közel eső), plusz az, hogy Dévény, biztosan lesz találat.
Arra azért készülj fel, hogy ezek a kezelés nem éppen fáklyásmenet. Otthon meg tutira nem lehet csinálni, ugyanis ez nem torna, hanem speciális masszázs, amit max. otthonra toldanak meg tornagyakorlatokkal.
Ha nálatok is izomgyengeség okozza a mozgásfejlődés késését, akkor várható, hogy idővel mindent csinálni fog, csak sokkal később, így egy jó ideig idétlennek fog tűnni a kortársaihoz képest.Ezért is érdemes gyógytornászhoz vinni, hogy lássa a babád izomtónusát, Te otthon nem fogod tudni ezt kezelni.
Esetleg hívd fel ezt a számot, ott tudni fogják, hogy hol van hozzátok a legközelebbi dsgm gyógytornász:
Tel: +36 1 355 5392
Szerencse,hogy nem hallgattam a dokikra.
Azt mondták,hogy semmi baja a gyereknek, csak picit gyengébb a nyaka.
Azért én elvittem Dévényeshez, kiderült,hogy nem gyenge, hanem feszes, ezért nem úgy emeli a fejét.
Időben elkezdtük, de ha a dokikra hallgatok, akkor lehet,hogy csak azt venném észre,hogy 8 hónaposan mondjuk még nem forog.
Én a helyedben elvinném egy Dévényeshez felmérésre. Ő úgy is megmondja,hogy kell-e fejlesztés!
én arra bíztatnálak, hogy nézesd meg másik orvossal, gyógytornásszal.
ha a kezeddel húzza fel magát akkor még nem ült fel! :(
az, hogy 8 hónaposan tenyérre kinyomta magát az nagyon késői, fiam 5 hónaposan csinálta, pont előtte voltunk orvosnál emiatt mert már kellett volna neki csinálnia, olyan 3-4 hónapos kora között.
lehet, hogy feszes az izma és azért nem tudja csinálni, így meg csak telik az idő és a lelkesedése is csökken ha nem kap segítséget!
Szia!
Az én kislányom is 9 hós és szintén nem kúszik mászik. 7 hós kora óta járunk dévény tornára mert nem akart forogni, mikor elkezdtük egy kicsit gyenge volt a karja de a gyakorlatoknak köszönhetően gyorsan megerősödött. Most már testileg semmi baja(értelmileg sincs semmi baj), már kúszni másznia kellene önállóan de nem csinálja, segítséggel megy neki, de amint elengedem hasra vágja magát és sír. A gyógytornász is azt mondja meg tudná csinálni de ilyen a személyisége és valami érzelmi gátja van, nem akarja, fél, vagy nincs elég motivációja, nincs sikerélménye. Egész nap ellenne úgy, hogy hason egy helyben játszik vagy ül főleg az ölembe szeret lenni. Szinte mindig sír ha lerakom, nagyon kis mimóza. Ha megnyugszik és elkezd játszani és nem ér el valamit nemhogy megmozdulna inkább ordít. Pont ma voltunk tornán, azt a tanácsot kaptam, hogy amennyit csak tudunk gyakorolni kell az ott is csinált gyakorlatokat. Persze az egész tornát végigordítja ott is és itthon is, na ettől teljesen kivagyok.
A mi dokink is azt mondta ne aggódjak, pedig folyamatosan mondtam az 5-6- és a 7 hós tanácsadáson, hogy valami nem stimmel. 7 hósan elvittem magamtól. Ha a dokira hallgatok lehet, hogy még itt sem tartanának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!