Kúszás vagy mászás lesz ebből a testhelyzetből?
Felhúzza a térdét, mintha kutya pózba szeretne állni, de csak a könyökére támaszkodik fel és a fejét a földön hagyja.
7 hónapos és azt nem mondanám, hogy kúszik, de valamilyen módon mégis halad előre.
Azért kérdem, mert ugye nem minden baba kúszik. Na meg kúszásnál a has lent van. Ha meg ugye a térdét felhúzza, akkor már nincs lent a hasa.
Mondjuk a kúszásnak is nagyon örülnék!
nekem a lányom tankönyv szerint fejlödött és az így van.
felhúzza magát térdelöbe, majd ül, elkezd kúszni, elkezd rugózni térdelöben, és elkezd mászni, közben feláll, és elkezd lépegetni. persze felcserélheti ezt a folyamatot, ha befolyásolják ezt vagy pl elég mozgékony.
de elvileg az agy elöször térdelésre bír és ebböl az új mozdulatból születik az ülés, kúszás, ez szinte ugyan az folymaat
a mászáshoz kell megint egy löket az agytól, aki koordinálja a lába és kéz felváltását.
Szia Moira! Már többször olvastam a kérdéseidet. Az én lánykám kb. 2 héttel idősebb a tiédnél. Mindig figyelem a kérdéseidet,h mennyire fejlődik együtt a babánk. Szóval az én lánykám most ugyan ezt csinálja, fenék föl,hasa nem ér le, könyököl,arca a földön. Ha kinyomná a kezét akkor négykézlábazna? Én erre gondolok. Még nem ül,nem kúszik,nem mászik,csak forog,gurul. Én is nagyon kíváncsi vagyok mi sül ki ebből!
Ildi
Jajj még az oldalán is szokott támaszkodni és úgy játszik. Most is úgy pakol lefelé a polcról :) A tiéd is csinálja?
Meg amikor így könyököl az oldalán néha úgy tűnik, mintha fel akarná tolni magát ülésbe, de nagyon messze van még tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!