Adnátok tanácsot, hogy mit tegyek szoptatással kapcsolatban?
Szerintem van elég tejed, ha tudsz fejni is utána. Én az elején jó ha 10ml-t tudtam kipréselni a cicimből, mégis a babám evett-aludt, és csak néha sírdogált. Szóval szerintem 30-40ml elég jó, ha szopi után még ennyit sikerül fejni. Amire én gondolok, hogy a sírást nem-e hasfájás okozza? Nekem pl. nem volt jó a köménymagleves, mert az amúgy csendes babám órákon át ordított, annyira csavarta a szél a hasát tőle, csak kitartó tornáztatással sikerült megnyugtatni. Amit a tejszaporításért tehetsz: sokat tedd mellre a picit, addig hagyd szopizni, amíg szeretne, ill. - ami nekem nagyon bevált - az a Lucerna étrendkiegészítő kapszula. (Nem hiába etetik a lucernát a tehenekkel) :-)
Egyébként az első idők ilyenek a szoptatás során, nekem majdnem 2 hónapos koráig 1,5 óránként szopizott 40-50 perceket. Most 4 hós, már csak 10 perc a szopi, jobban leköti a külvilág. :-) Kitartás!
Érdemes még ezt is elolvasni: [link]
Fontos tudni, hogy tejed nem a köménymaglevestől lesz, hanem a szoptatástól/ fejéstől.
Ha kell inkább hívj fel egy szoptatási tanácsadót, feltesz egy csomó kérdést és személyre szóló tanácsot tud adni. Azt azért jó lenne tudni, hogy az "idősek" mennyi ideig tudtak szoptatni, hogy az általuk adott tanácsok mennyire váltak be náluk.
én ugyanebben a cipőben járok, ha megfeszülök, akkor sincs elég tejem. Szopi után fejek, iszom a tejszaporító teát, alkoholmentes sört, eszem a homeós bogyókat, de hiába. Sajnos nálam komoly hormonális problémák vannak, szerintem ez okozza. Valamennyire elég a tej, de sajnos pótolnom kell tápszerrel, mert a baba éhes marad. A védőnő is azt mondta, hogy pótoljam. Van egy képlet, amivel ki tudod számolni, hány grammot kell ennie naponta: testsúly x 150 / szopik száma.
Én szoptanít készülékkel adom a pótlást, így akkor is cicin van, és nem lesz cumizavaros. Mérem szopi előtt, után, aztán jön a pótlás, amennyire szükség van.
És próbálj meg sokat pihenni, nekem az jön be, éjjel nem is nagyon kell pótolni, ha tudok aludni eleget, aztán napközben egyre fogy sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!