Nagyon magam alatt vagyok! Hogy dolgozzam fel? Sokszor elkap a sirás.

Szia! Az elején én is így voltam mint te, én a kórházból úgy jöttem el, hogy beindult a tejcim, aztán ordított a lányom 2 éjjel és akkor mondták, hogy nincs elég tej. Sajna vérszegény voltam, így nem termelődött. írt fel az orvos tápszert, és mindig azzal foglalkoztam, hogy az én hibám biztos. Ez csak egy ideig tartott mert láttam hogy a tápitól ugyanúgy gyarapszik, szóval nem lehet nagy gond. Mi 4en vagyunk tesók, minden tápszeresek, egészségesek, az én lányom is az lesz. így ez az érzés elmúlott idővel, igaz mindig mondogatta anyukám, hogy mi is így nőttünk fel. Ezek a tápszerek már nem olyanok mint régen, a babádnak pedig ennie kell hiszen ahogy te is mondtad olyan pici még. Fel a fejjel, szeretgesd sokat és majd idővel belátod, hogy így kellett lennie.
4 hónapos baba anyukája :)

Szegénykém!
Ne aggódj, inkább örülj, mert nem sír a babód azért, mert éhes.
Én majdnem 2 hétig "éheztettem" a fiam, mire rájöttünk, hogy számára kevés és nem túl jó minőségű a tejem. (nem zsíros és vizszerű)
Szétsírtam magam! Elhiheted!
Most 3 hetes és 3 napos. És 5 napja egy kicsi cici után tápival egészítem ki az evéseket. Azóta sokkal kiegyensúlyozottabb baba lett.
Nem sír annyit és sokkal többet nézelődik, valamint nagyon jókat alszik.
Van az úgy, hogy nincs annyi tej amennyit szeretnénk, mégha megtettünk érte mindent. (szoptatás, fejés, tejserkentő tea, more milk kapszula...)
Ha ölbe veszed és úgy adod neki a tápit, akkor ott van veled.
Teljesen elment a tejed? Egy pici sincs?
Mert ha van egy kicsi, akkor tedd cicire és utána add oda neki a tápit.
Akkor a cicizés érzése is megmarad, és a tápi miatt nem is marad éhes :)
Remélem megnyugtattalak egy kicsit :)
Jó egészséget és boldogságot kívánok Nektek :)

,te szegény... :( Ne legyél elkeseredve, nem ez határozza meg, hogy milyen anya vagy! Én ugyan szerencsés vagyok, mert 11 hónapja szoptatok, de elhiszem milyen rossz lehet, hogy te nem tudsz. Ráadásul itt az oldalon is sokan vannak, akik "bántják" a másikat, lenézik, mert a másik nem tud szoptatni. Sajna ilyen van, de szerencsére nem ezzel mérik azt, hogy valaki milyen anya. A babád közelségét meg élvezheted szoptatás nélkül is! Szorítsd magadhoz, öleld meg és etesd úgy, mintha szoptatnád, csak éppen cici helyett cumisüveget kap.
Boldog babázást és nyugi! :)

Szia!
Emiatt ne emészd magadat! A közelséget úgy is tudod érezni, ha magadhoz húzod, és beszélgetsz hozzá!:) Ez a nagy szoptatási mizéria meg engem is érint, 10 hetesek vagyunk, anyatej+tápi van; de egyre fogy a tejcsim. Azonban úgy vagyok vele, hogy az a fontos hogy a babám jól lakjon, jól fejlődjön ; üres cicivel meg hiába kínálgatom, 2 perc múlva abbahagyja és keservesen bőg; ha kevés tejcsi van benne.
Nem vagy semmivel sem rosszabb anya; sőt!

ne keseredj el,ettöl még ugyanolyan jó anya vagy!
nekem 3 és fél hónapos volt a kisfiam,amikor kevesebb lett a tejem,onnantól kezdve napi 1-2szer tápszert is kap pótlásnak.
én is nagyon nehezen dolgoztam fel,nem értettem ,hogy miért?..
pedig én is mindent megpróbáltam,de sajnos tényleg van olyan,hogy vkinek nem lesz több teje,bárhogy is erölködik.
gyönyörködj a kisbabádban,játssz vele sokat és légy boldog anyuka!
csak ez számít.

(Anyukák, akiknek sehogyse lett több teje, várlak titeket az erről szóló topikban, kíváncsi vagyok a történeteitekre!)
A kérdezőnek: szerintem sem vagy rossz anya, azt biztosan nem ezen a vonalzón mérik!
Én mondjuk abszolút szopipárti vagyok és műveljük is régóta, de az elején nekem is voltak gondjaim, félelmeim, hogy nem fog sikerülni. De a kitartásomnak és talán sokkal inkább a szerencsének köszönhetően ismertem meg a helyes szoptatási módszert, amivel tényleg sikerül hosszú távon szoptatnom. Én minden aggódó vagy szomorkodó anyukát arra bíztatok, hogy ne adja fel, próbálkozzon és keressen szaksegítséget, mert a legtöbb helyzetre van hatékony megoldás! A legtöbb esetben a fals információk és rossz módszerek vágják el a szoptatást.
Nem kényszeresen kell akarni, de határozottan kell kitartani és keresni, csak úgy érhető el a siker. Ha pedig mégsem megy, akkor el kell engedni a dolgot. Az anya-gyerek kapcsolatnak a szeretet az összetartója, nem maga a szoptatás. A közelség, a gyengédség, a figyelem stb. ugyan nem tudja azt megadni a babádnak, mint a szopi, de általuk közelebb kerülhetsz hozzá.
17 hónapja szoptató anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!