Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem korai még, hogy a 8...

Nem korai még, hogy a 8 hónapos kisfiam leválassza magát?

Figyelt kérdés

5,5 hónapos korában kezdtük a hozzátáplálást a védőnő tanácsára, mivel megállt a súlygyarapodása. Nagyon gyorsan ment, egyszerűen mindent megevett, amit elé raktam, egyre többet kért, tátogott és néhány nap múlva az étkezések után már nem kérte a tejet. Jelenleg már csak reggel és este kér cicit, de néhány napja a reggeli is kevés, így elkezdtem az előtt is szilárdat adni Neki, csak néhány kanállal, de látom, hogy abból is többet szeretne...

Egyébként tényleg regngeteget eszik, egy tízórai például: 2-3 kávéskanál zabpehely, egy nagy barack, egy alma és egy körte... És ma sem voltam biztos benne, hogy jóllakott.

Jól csinálom??? Vagy még a cicit kellene szelíden erőltetni szerintetek?

2012. szept. 5. 19:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Jól csinálod!

"még a cicit kellene szelíden erőltetni" Nem kell szelíden erőltetni!

2012. szept. 5. 20:23
 2/5 anonim ***** válasza:
44%

Lányom szépen magától szokott le a ciciről 8 hónapos korára! Neki sokkal jobban bejöttek a rendes babételek, a cicizésért soha nem volt oda.

Erőltetni eszembe sem jutott, örültem, hogy legalább addig kapott anyatejet.

Persze bennem is volt kétely, de már tudom, hogy felesleges aggódni ezen.

2012. szept. 5. 20:54
 3/5 anonim ***** válasza:
Lányom mindig izgágán szopizott,kb 9hós korától már csak én akartam,én is csak "társadalmi nyomásra",2hónapig erőltettem még a dolgot,aztán 11hósan már úgy harapott hogy felfogtam hogy ő nem akarja.Azóta is jó evő.Második gyermekemnél nem fogom forszírozni ha egyébként szépen eszik majd,már csak a gyerekemnek akarok megfelelni.
2012. szept. 5. 21:43
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam:)

Igen, én is azt vettem észre egyébként, hogy elkezdte harapdálni (mind az 5 darab rendelkezésére álló fogacskával...), meg nézelődik közben, ha bejön Apa, akkor kiköpi, mert ugye össze kell Vele vigyorogni, stb.:) A másik oldala meg az, hogy ahogy én érzem, sok tej már nincs benne, valószínűleg nagyrészt már csak a kötődés miatt kérheti. Csak tényleg azon ijedtem meg, hogy mindenki azt mondja, hogy 2 éves koráig szoptatni kellene.

2012. szept. 6. 12:55
 5/5 anonim ***** válasza:
van a nagykönyv és vannak az egyes gyerekek a gyakorlatban,a legtöbbször a kettő nem jön össze.Első terhesség,első baba para volt,mert az olvasottak a gyakorlatban másképp működtek,most a tapasztalataimra és a megérzéseimre hallgatva jóval nyugodtabb vagyok.Én is 1évig akartam szoptatni,nem jött össze,nem miattam.Már most sincs ennek jelentősége,kötődik hozzám,egészséges,később sem fog senkit érdekelni h 11hósan tápit ivott vagy szopizott.Abban a pillanatban valóban ezek életünk nagy problémái,nekem is az volt,de visszatekintve úgy eltörpül később,hidd el,mindig jön új kihívás.Egyen jól,ha nem anyatejet,akkor pótolni kell hogy a csontjai fejlődjenek,de kb ennyi! te vagy az anyuja,látnád rajta ha ezeket sokk-ként élné meg. Utolsó voltam.
2012. szept. 6. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!