Nem korai még, hogy a 8 hónapos kisfiam leválassza magát?
5,5 hónapos korában kezdtük a hozzátáplálást a védőnő tanácsára, mivel megállt a súlygyarapodása. Nagyon gyorsan ment, egyszerűen mindent megevett, amit elé raktam, egyre többet kért, tátogott és néhány nap múlva az étkezések után már nem kérte a tejet. Jelenleg már csak reggel és este kér cicit, de néhány napja a reggeli is kevés, így elkezdtem az előtt is szilárdat adni Neki, csak néhány kanállal, de látom, hogy abból is többet szeretne...
Egyébként tényleg regngeteget eszik, egy tízórai például: 2-3 kávéskanál zabpehely, egy nagy barack, egy alma és egy körte... És ma sem voltam biztos benne, hogy jóllakott.
Jól csinálom??? Vagy még a cicit kellene szelíden erőltetni szerintetek?
Jól csinálod!
"még a cicit kellene szelíden erőltetni" Nem kell szelíden erőltetni!
Lányom szépen magától szokott le a ciciről 8 hónapos korára! Neki sokkal jobban bejöttek a rendes babételek, a cicizésért soha nem volt oda.
Erőltetni eszembe sem jutott, örültem, hogy legalább addig kapott anyatejet.
Persze bennem is volt kétely, de már tudom, hogy felesleges aggódni ezen.
Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam:)
Igen, én is azt vettem észre egyébként, hogy elkezdte harapdálni (mind az 5 darab rendelkezésére álló fogacskával...), meg nézelődik közben, ha bejön Apa, akkor kiköpi, mert ugye össze kell Vele vigyorogni, stb.:) A másik oldala meg az, hogy ahogy én érzem, sok tej már nincs benne, valószínűleg nagyrészt már csak a kötődés miatt kérheti. Csak tényleg azon ijedtem meg, hogy mindenki azt mondja, hogy 2 éves koráig szoptatni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!