Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki 6 hónapig kizárólag...

Aki 6 hónapig kizárólag szoptattot, annak a babája addig egyáltalán nem érdeklődött, ha valaki evett a közelében? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Kislányom 8-án lesz 5 hónapos, csak anyatejes illetve a nagy melegek őta iszik valamennyi teát.

De egyre jobban érdeklődik , amikor a párom, vagy én eszünk valamit.

Múltkor addig balhézott, míg meg nyem nyalhatta az őszibarackot, majd elkezdte szívni a levét.

Ma pedig kora este a párom túrókrémet evett, szegénykémnek majd kiesett a szeme, ahogy az apja eszik.

Volt itthon 4 hónapos kortól adható Milupa Gyermekálom tejbedarapép (termékminta), megcsináltam, mert annyira megsajnáltam szegényt.

És megette az egészet. (60ml viz+por)

Majd fürdés után ugyanúgy cicizett.

Eredetileg 6 hónapos koráig csak szoptatni akartam, de most elbizonytalanodtam, hogy nem önzőség-e a részemról, ennyire ragaszkodni a 6 hónaphoz.

(Fiamat 3 hónaposan kezdtem hozzátáplálni, már nagyon megbántem, hogy ilyen hamar, de akkor senki se mondta, hogy nem attól lesz több tejem, ha kihagyok egy szoptatást.

Szerencsére ő 21 hónapos koráig azért cicizett, de 6 hónapos korától, már csak reggel és este.)

2009. júl. 27. 19:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom, hogy a 6 hónapot nem kell mereven napra pontosan érteni. Én is akkor kezdtem el amikor már feltűnően érdeklődött a mi kajánk után.
2009. júl. 27. 19:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Az enyém érdeklődött, de attól még kivártam a 6 hónapot. Szerintem ez nem az éhség náluk, csak a puszta kíváncsiság. Figyelik, hogy mi mit csinálunk.
2009. júl. 27. 20:19
 3/4 A kérdező kommentje:

Persz érdeklődnek, meg mindent a szájukba vesznek, de akkor is megette volna, ha nem lett volna éhes.

Mert amikor szopik és már jóllakott, akkor azt egyértelműen jelzi (vigyorog, brummog)

Köszönöm a válaszokat.

2009. júl. 27. 20:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha érdeklődik akkor ösztönözd benne mert később már rá se fog nézni a kajára, ha most nem engedsz neki. Nem baj ha 5 hósan már érdeklődik, attól még szopizhat nyugodtan. Minden babában máshogy alakul ki ez a dolog. Az én fiam 8 hós, és kb. most kezdték érdekelni rendesen a kaják. Eddig a gyümiket megette, de semmi főzelék stb. És a mai napig simán ellenne csak cicivel egész nap. 5 és fél hós kora óta próbáltam és kb. most tartunk ott hogy megeszik ezt azt. Úgy csináld hogy ne szopi előtt hanem két szopi között adj neki mást. Akkor szopizni is fog rendesen.
2009. júl. 27. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!