Mellszivo, vagy inkabb "natur" szoptatas?
A szoptatás nem csak táplálék és innivaló a babának, hanem testközelség, a szopási inger kielégítése is.
Helyes mellrehelyezéssel, rendben levő nyelvfékkel fájdalmas lehet ugyan az első pár nap/ hét de amint a bimbó megszokja az igénybevételt, rendeződik a dolog. A sebes mellbimbó legjobb gyógyítója pedig maga az anyatej, hagyni kell rászáradni egy cseppet, és a levegőztetés.
A mellgyulladás elleni legjobb "praktika" szintén a szptatás, hoszen semmi nem tudja olyan jól kiüríteni a tejet mint a csecsemő.
A mellszívó jó _segédeszköz_ lehet tejszaporításhoz, vésztartalék eltevéséhez, felesleg lefejéséhez, de azt is tudnod kell, hogy nagyon sok anyuka nem tud annyit fejni, amennyit a baba szopna, vagy esetleg semennyit(mint pl. én). Azért, mert a szoptatás nem pusztán mechanikai dolog, a mellbimbót érő bőr- inger, a bőrkontaktus olyan hormonreakciókat vált ki, amelyek fejéskor nehezen vagy egyáltalán nem.
Köszönöm,nagyon szepen leirtad! (amit azert mar tudtam :) de nem baj.... )
De akinek tenyleg problemas a mellbimboja annak azert ezt nehez "megertetni"...mert erteni erti,de nem tudja hagyni,mert faj...es szerintem a baba ha stresszt erzekel az sem jo...
utolsó vagyok
A mellszívó előtt azért van még a bimbóvédő például, szuper segédeszköz azoknak, akiknek problémás a bimbójuk.
Hangsúlyozom, a legtöbb esetben a helytelen mellretétel okozza a fájdalmat vagy a nyelvfék rövidsége, a nyel "lenövése". Ezeket sajnos sokszor nem veszik észre:(.
Tetszik, hogy előre tájékozódsz - ez igen, le a kalappal!
Nem minden mellszívó hatékony egyébként; kéziből még nem találkoztunk olyannal, ami jó is lett volna nálunk.
Fejés: ha nagyon tele van, és nem számíthatsz a bébire, akkor bizony szükséges lehet.
Hogy érzékeny... van kép róla? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!