Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mellszivo, vagy inkabb "natur"...

Mellszivo, vagy inkabb "natur" szoptatas?

Figyelt kérdés
Es miert?
2012. aug. 27. 13:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Is-is. Elsősorban szoptatás, de ha még feszes a cici, vagy alszik még a baba, de már felduzzadt, mellgyulladása kezd lenni...(Ami első babánál elég gyakori jelenség) akkor mellszívó mindenképp. Amúgy - tapasztalatom szerint- ha vkinek van teje mindegy mivel szívja, elektromossal vagy kézivel...vagy éppen sajátkezűleg, jönni fog neki.
2012. aug. 27. 13:56
 2/14 A kérdező kommentje:

Koszi szepen :)

En nagyon tanacstalan vagyok meg,nekem meg nincs babam,de mar okoskodok elotte :)

Hiszen sokat olvastam akiknel gyakrna faj a mellbimboja,begyullad.....

Mivel az enyem nagyon erzekeny mar most....nem tudom mi a "helyes"...

2012. aug. 27. 14:02
 3/14 anonim ***** válasza:
Figyelj, első hetekben várható h ksiebesedik a mellbimbód, ki is vérezhet. Nekem méga 2-nál is volt ilyen, sőt ott kaptam mellgyuszit is. Az első hetekben, míg összeszoksz "szoptatásilag" is a babához, az a nehéz. Amikor rájössz (ill. segítséget is kérhetsz, az nem szégyen, ha nem tudod hogy kell!!)hogy mi az a pozició, ahogy neked jó a szoptatás , onnantól jobb lesz. Amúgy nem kell csodakenőcsöket venni,minden szopi végén kend be egy kis anyatejjel a bimbóidat.
2012. aug. 27. 14:08
 4/14 A kérdező kommentje:

De aranyos vagy :) koszi hogy ilyen tanacsokat adsz :))

Hat akkor engem megfog utni a guta,mert igysem lehet nagyon hozza erni...annyira erzekeny...en nemtudom miert....

Dehat akkor majd a mellszivot fogom alkalmazni,ugye?

Nem szegyen ez...pfff..es az hogy verezhet...az nem semmi,akkor hogy adsz tejet?

2012. aug. 27. 14:13
 5/14 anonim ***** válasza:
49%
én mindig szoptatás után kiszívtam, ami ott maradt és azt később megkapta.
2012. aug. 27. 15:06
 6/14 anonim ***** válasza:
Szívesen adok tanácsokat:) Amúgy véres cicivel is lehet szoptatni, semmi baja nem lesz a babának, max. kicsit rózsaszínesebb böfi visszajöhet neki.Neked kellemetlenebb, mert ugye fáj folyamatosan. ÉS tényleg, ha nem megy stleg a szoptatás előszörre, nyugodtan kérj segítséget.Már bent a kórházban is kérhetsz, Védőnőtől, csecsemőstől. pl. Mindig kell mellszívót használni, ha azt érzed van még a cicidben, vagy túl feszült. (Első 1-2-3 hétben főleg, belövellés után pár nappal, mert észre fogod venni, ha cicid több tejet termel, mint amennyire szüksége van a babádnak. Ez az esetek 90%ban így van. Azt érdemes lefejni, eltenni mélyhűtőbe.
2012. aug. 27. 15:14
 7/14 Denisa W. ***** válasza:
100%
Én csak a kórházban fejtem, ahol 3 óránként kaptam meg a lányomat fél órára szoptatni. Itthon már elő sem vettem, mert az én babám sokszor szopizott: ugyanarra a mellemre tettem vissza többször is, hogy kiszívja az "összes" tejet, így csak olyankor volt szükség minimális fejésre, amikor sokat aludt egyszerre, én meg a szétrepedés határán álltam. De ez ritkán volt, mert ő cicin szeretett aludni, nem az ágyban. Ha jól össze tudtok a babáddal hangolódni, felesleges gyötörni a melleidet még fejéssel is.
2012. aug. 27. 15:24
 8/14 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszaitokat :)

Akkor majd a proba eldonti,mert kinek ez,vagy kinek az....ez tenyleg dontetlen...

Tudom hogy jobb ha a kicsi pl. a mellkasomon aludna el...de azert ha faj a mellbimbo, az sem jo az anyanak,es olyankor viszont jobb a fejes....

2012. aug. 27. 18:45
 9/14 anonim ***** válasza:
Húúú, én a mellbimbó krémet pedig nagyon javaslom, amikor nem szoptatsz, akkor kenni, és szoptatás után mindig próbálj fejni, ha nincs nem baj, csak nehogy begyulladjon. Utólag így csinálnám.
2012. aug. 27. 19:56
 10/14 A kérdező kommentje:

hát igen arra már én is gondoltam...baj nem lehet belöle...

nem szárad ki...mert ha kiszárad valószínü reped...és ha reped---> vézik :s

Biztos vannak jó bimbikrémek...

2012. aug. 27. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!