Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csinâljak? Már alig bírok...

Mit csinâljak? Már alig bírok szoptatni mert úgy fájnak a mellbimbóim, pedig csak 2 napja indult meg a tejem. Elvagyok keseredve. Fejem öket pedig és csak maga a bimbóm fáj

Figyelt kérdés
2012. aug. 21. 01:13
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Vannak krémek csak nem jut eszembe a nevük. A mellbimbó védőt nem javaslok mert attol jobban fáj. Nekem is fájt a mellbimbóm mert sebesre szivta a lányom de meggyógyult. De állitólag ha sebes az anyatej jó rá
2012. aug. 21. 04:29
 2/21 A kérdező kommentje:
Szia. A fiamnak kipattogott a böre és azt mondták anyatejjel kenjem be mert az nagyon jo rá,meg elég sokmindenre ugyhogy teljesen elképzelhetönek tartom amit irsz ugyhogy be is fogom kenni. Még nem sebes,de félek h az lesz :( mêg pici a babám és még nem tanultuk meg rendesen szopizni a másik cicimet és gondolom megeröltette azt amelyiket eddig szopizta.
2012. aug. 21. 06:48
 3/21 anonim ***** válasza:

helyes mellretétel, minél jobban kapja be a melledet, a bimbóhoz max. a nyelvével kellene hozzáérnie.

Én Aventes krémet használtam minden szoptatás után, de a szellőztetés és az anyatej is jó rá. Inkább legyen tejes a pólód, de ne dunsztold be melltartóval.

2012. aug. 21. 06:54
 4/21 anonim ***** válasza:

Garmastan kenőcs kimondottan erre van;vagy ami pl. nekem sokkal jobb volt a Medela-nak a Purelan 100.Én akármit csináltam,csillagokat láttam,mikor szoptattam.Nem azért,mert rossz volt a technika,hanem mert a fizikai adottságaim olyanok.Én küzdöttem,kínlódtam és minden szopi előtt már sírógörcsöt kaptam,mert tudtam mi következik.2 hónapig csináltam,akkor már nem bírtam.Kipróbáltam a bimbóvédőt és megoldódott a probléma.Kb. 2 hétig használtam és nem is értem miért,de utána mintha kettévágták volna a fájdalmat.Most 6 hós a kisfiam és mai napig aktívan szopizik.

Nekem nem volt véres,sebes a bimbón,csupán "csak" fájt.

2012. aug. 21. 07:20
 5/21 anonim ***** válasza:

Nekem is kín volt az első 2 hét, Garmastan kenőcs, ill. anyatejjel kentem és helyrejött, viszont én használtam bimbóvédőt, bevált, azóta is azzal szopizik.

Mindenképp váltogasd a melled szopinál mert fel fog telni és be fog gyulladni!

2012. aug. 21. 07:20
 6/21 A kérdező kommentje:
Igen. Polóba vagyok,melltartó nélkül. Könnyebb hozzáférni ha éhes. Minden szopi utân hideg vízzel megszoktam mosni. Az legalább hüsíti.
2012. aug. 21. 07:22
 7/21 anonim ***** válasza:
en ugy tudtam h a hideg viztol elapad.tudom h menyire tud fajni,nekem is veres volt ugy kisebzet mert nem volt rendesen kifejlodve a bimbom,van ra krem csak lekel mosni langyos vizzel mielott megeteted a babadat vagy peldaul en popsi kremel kentem mert a ferjem dolgozni volt es mar nem birtam ki meg hazza ert.es ne vegyel fel meltartot mert csak roszabb es felserti es ha sebbes akkor szeloztest.bocs a nem helyes irasert es az ekezzetek miatt.jo babazast.36 hetes kismami es 2,5 eves kislany anyukaja
2012. aug. 21. 07:36
 8/21 anonim ***** válasza:

Igen itt azt hiszem a szopi technikával van baj.

Mikor a szájába teszed a bimbód akkor ne csak a hegyét, hanem kapja be az egészet majd rájön a helyes technikára.

Bár ilyenkor már mikor nagyon fáj a mellbimbó, sajnos minden kellemetlen tud lenni.

Ha ez sem válik be, akkor próbáld ki a mellbimbó védőt.

2012. aug. 21. 08:30
 9/21 anonim ***** válasza:
A Garmastan krém a legjobb. Nekem már nagyon fájt, fel volt ázva, sebes volt és már bocsánat, de cafatokban jött le a bőr. Már olyan elviselhetetlen volt a fájdalom, h nem tudtam szoptatni, ezért 4-5 napig fejtem és üvegből adtam neki. Szerencsére neki nem számított, szépen szopizott továbra is. De kellett az a kis pihenő nekem, h meggyógyuljon. Meg kell edződnie a mellbimbónak is a szoptatáshoz, meg fontos a technika is.
2012. aug. 21. 10:43
 10/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Bekapja az egész cicim nem csak a hegyét,de nagyon erösen szívja. Kipróbálom a mellbimbó védöt+krémet is.
2012. aug. 21. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!