Mit csinâljak? Már alig bírok szoptatni mert úgy fájnak a mellbimbóim, pedig csak 2 napja indult meg a tejem. Elvagyok keseredve. Fejem öket pedig és csak maga a bimbóm fáj
helyes mellretétel, minél jobban kapja be a melledet, a bimbóhoz max. a nyelvével kellene hozzáérnie.
Én Aventes krémet használtam minden szoptatás után, de a szellőztetés és az anyatej is jó rá. Inkább legyen tejes a pólód, de ne dunsztold be melltartóval.
Garmastan kenőcs kimondottan erre van;vagy ami pl. nekem sokkal jobb volt a Medela-nak a Purelan 100.Én akármit csináltam,csillagokat láttam,mikor szoptattam.Nem azért,mert rossz volt a technika,hanem mert a fizikai adottságaim olyanok.Én küzdöttem,kínlódtam és minden szopi előtt már sírógörcsöt kaptam,mert tudtam mi következik.2 hónapig csináltam,akkor már nem bírtam.Kipróbáltam a bimbóvédőt és megoldódott a probléma.Kb. 2 hétig használtam és nem is értem miért,de utána mintha kettévágták volna a fájdalmat.Most 6 hós a kisfiam és mai napig aktívan szopizik.
Nekem nem volt véres,sebes a bimbón,csupán "csak" fájt.
Nekem is kín volt az első 2 hét, Garmastan kenőcs, ill. anyatejjel kentem és helyrejött, viszont én használtam bimbóvédőt, bevált, azóta is azzal szopizik.
Mindenképp váltogasd a melled szopinál mert fel fog telni és be fog gyulladni!
Igen itt azt hiszem a szopi technikával van baj.
Mikor a szájába teszed a bimbód akkor ne csak a hegyét, hanem kapja be az egészet majd rájön a helyes technikára.
Bár ilyenkor már mikor nagyon fáj a mellbimbó, sajnos minden kellemetlen tud lenni.
Ha ez sem válik be, akkor próbáld ki a mellbimbó védőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!