Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagyon fájnak a mellbimbóim....

Nagyon fájnak a mellbimbóim. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem is annyira a bimbó, hanem az udvara, mindkét cicin. kb. 3 napja van ez így, már bimbóvédővel szoptatok és kenem anyatejjel, de semmi nem változik. mi lehet ez? kívülről semmi nem látszik, pl. seb vagy ilyesmi, de belülről, valami iszonyat, pláne, mikor elkezdi szívni a babám. csak nagyon lassan enyhül szopi közben is és teljesen nem múlik el. segítsetek!
2011. febr. 18. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Jaaaj együtt érzek, nekem védő mellett is vérzett:/

Én garmastan krémmel kentem be szopi után és hagytam szabadon a mellem.Nagyon jót tett neki!Ha nincs lehetőséged arra, hogy szabadon hagyd a melled, akkor is valami agyon lenge ruhát vegyél föl, vagy egy mackó fölsőt, amit csak felhúzol, alatta meg tud szellőzni a cicid.Nekem is eltelt jópár nap mire rendbe jött, de nekem vérzett szinte minden szopinál.Ez a krém nagyon bejött!!!!szorítok, hogy hamar felépülj!

mennyi idős a babád?pár hetes gondolom ugye?

2011. febr. 18. 20:14
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem sem vérzett, de ugyanígy fogat összeszorítva adtam oda a babának minden egyes evéskor.

Ugyanaz, garmastan, ha teheted, hagy elöl, ne vegyél rá ruhát, ez a legjobb.

Pár hetes a kicsid, igaz?

Három, maximum 4 hét és teljesen elmúlik és minden szép lesz!!

2011. febr. 18. 21:13
 3/8 xStefix ***** válasza:

Lányok, lehetőleg ne használjatok ilyenkor védőt! A legjobb, ha hagyjátok levegőzni, kenitek valamilyen krémmel vagy anyatejjel. Rövidesen enyhülni fog a fájdalom, amint megszokja a mell a terhelést.

A védő azért nagyon necces, mert megzavarhatja a babát, visszavetheti a tejtermelést és ráadásul bepálhat alatta a bőr. Ha kisebesedik és befülled, könnyen elfertőződhet, mert a kis sebeken keresztül bejutnak a bacik. A szaktanácsadók nem egy ilyenből kialakult melgyulladást kezeltek már...

2011. febr. 18. 21:47
 4/8 A kérdező kommentje:

Húha, igazából nem párhetes a babám, ezért is nem értem, miért alakult így. kezdettől fogva sok gondunk van a szopival, nem tudott szopizni, mert laposak a bimbók és óriási a mellem, ő pedig nagyon kicsi volt, nem tudta a szájában tartani és kipróbáltuk védőnői javaslatra a védőt. kiválóan bevált, de szerettem volna, ha leszokik róla. most 15 hetes a babám egyébként :-)

leszokással folyamatosan próbálkoztunk, sikertelenül, mert ugyan megtartotta már a mellett pár hete, de csúcsosra, laposra szívta a bimbót (merthogy valamekkora már van, de még mindig nevetséges...). aztán jött egy megfázás és a védő nagyon zavarta az evésben, amúgy sem volt étvágya, hát levettem megint a védőt és a kicsim gyönyörűen elkezdett szopizni, mint aki egész életében így csinálta. jópár napig el is felejthettük, hogy valaha is volt védőnk. de megggyógyult, szerencsére, viszont innentől újra kezdődött, hogy laposra szívás, csúcsosra szívás, rágcsálás, vergődés, rángatás. gondolom, mindezek eredménye lett ez a fájdalom és szégyen nem szégyen, de újra elő kellett szzednem a védőt, mert ha sikerült is jól a szájába vennie a cicit, addig játszott vele és forgolódott rajta, míg újra kijjebb nem tolta és már lapította is :-(((( és piszkosul fáj, de nem sebes és nem véres, belülről fáj és nem tudom másképp leírni a helyzetet :-(((

valahogy úgy érzem, kívülről hiába kenegetném, mert belül van valami gond. mintha valami kivezető csatornácskában lenne valami gyulladás. vagy ha nincs, iztos lesz, ha ez így megy tovább. volt már több mellgyuszim is, ez egyelőre még nem az, de nem is szeretném, hogy az legyen. van itthon az egyikből maradt antibiotikumos mellkenőcs. árthatok vele, ha újra megpróbálom használni? nyilván szopi előtt lemosnám. nem akarok ötödik mellgyuszit!!! :-(

2011. febr. 18. 23:01
 5/8 anonim ***** válasza:

Be ne kend antibiotikummal, ha már egyszer használtad!

Az antibiotikumoknak pont az a lényege, hogy egy kúrát végig kell csinálni és utána hónapokig ugyanazt nem kaphatod, mert többet ártana, mint használ. A doki, ha fel is ír majd neked ilyen kenőcsöt, biztosan más antibiotikumos hatóanyag lesz benne. Inkább keresd fel az orvosod megelőzésképpen!

2011. febr. 20. 13:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia ezt a kérdést én tettem fel régen. Nekem helyesen szopott a babám, mégis 5 hónapig sírva szoptattam, annyira fájt. Ami végül is segített: meleg borogatás szopi után, váltott mellből szoptatás,és valahogy elmúlt. 15.5 hónapig szoptattam.:)Kitartás!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

2011. febr. 20. 15:00
 7/8 xStefix ***** válasza:

Kérdező, ha komolyabb dologra gyanakszol, akkor szerintem hívj fel egy szaktanácsadót! www.ibclc.hu Ők abban is tudnak segíteni, hogy mi legyen az antibiotikumos kenőccsel (bár szerintem ők se ezt fogják javasolni).

Nagyon valószínű, hogy a védő az oka a helyzetnek, amit valahogy el kellene hagyni... hátha tudnak rá jó tippet.

2011. febr. 21. 11:13
 8/8 anonim ***** válasza:
igen nekem is fáj neogranormonnal kenem és garmasztan kenőccsel nagyon jó próbáld ki.....
2011. febr. 21. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!