Én még szoptatnék, a férjem szeretné ha elválasztanám a babát. Mi a helyes kompromisszum?
Lányunk novemberben lesz 2 éves, reggel és este szopik még. Az éjszakát átalussza.
Ti mit tennétek? Aki ilyen "sokáig" szoptatott, mit szólt a férjetek?
Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam (aki meg le, az esetleg megírhatná hogy miért).
Meg vagyok lepve, hogy mindenki kívülállónak tartja az apát, akinek semmibe nincs beleszólása. Én nem így látom, szerintem közös a gyerek, közösek a döntések.
Úgy döntöttünk hogy aug végéig leszoktatjuk a reggeliről, szeptember végéig pedig teljesen.
A férjem azért szeretné, mert már nincs igazán tejem, csak egy kis vizes "valami", így szerinte felesleges és már egyébként is nagy a lányunk.
Kedves utolsó kettő válaszadó,veletek értek egyet!
A család nem anya és gyereke, hanem anya,apa,gyerek,miért ne lenen a férfinak ebbe beleszólása, ugyanolyan joga van.
Egy 2 éves már rég nem csecsemő,sőt egy 1 éves sem és tudtommal egy csecsemőt szoktak szoptatni,mindenki úgy csinálja ahogy akarja tőlem 10 éves korig is szoptathatnak..
Nem tesz jót a kapcsolatnak ha az apát mellőzik és a döntésekből kizárják...Igaza van a férjednek teljes mértékben
A férjem támogatott, ő ezzel úgy volt, hogy az anyja tudja mi kell a gyereknek és megbízott a döntésemben.
Nálunk anyukám volt aki a hosszú szoptatást ellenezte, szerinte egy újszülöttet is tele kell tömni jó cukros teával, szigorúan 3 óránként kell szoptatni és kiakadt amikor ezt nem tettem, akkor is amikor 4 hónaposan még nem kezdtem a gyümölcsöt meg főzeléket. Amikor meg látta, hogy velem hiába vitatkozik, akkor megpróbálta a férjemen keresztül. De ő csak annyit mondott, hogy szerinte jól csinálom és megbízik bennem, anyuci meg hoppon maradt.
Valahogy egyezzetek meg, esetleg ha neked is elfogadható, legyen a gyerkőc második születésnapja után a leszoktatás és akkor neked is van még kis időd és talán a férj is belemegy.
Kérdező, azért azt se zárd ki, hogy nem biztos, hogy sikerül a kijelölt időpontig leszoktatni a kislányodat. Mondjuk oké, hogy már csak napi 2x szopizik, de ha még fontos neki mindkét alkalom, akkor lehet, hogy 1-1 hónap nem lesz elég az elhagyáshoz.
Mindezzel nem azt mondom, hogy meg se próbáld, de ha nagyon azt látod, hogy nem akarja, inkább adj neki még egy kis időt. Hidd el, hogy ha együttműködsz vele az elválasztásban is, sokkal jobban jártok.
Egyébként pedig igazán nem tudom, hogy ebből a témából is miért kell szuperanyás kérdést csinálni. Szerintem egyikünk se azt mondta, hogy évekig kell szoptatni és hogy az apának kutty legyen ezügyben. Csak arra szerettünk volna utalni, hogy ez nem olyan dolog, amitől félni kéne (de persze nem kötelező így csinálni), és hogy a szoptatás maga még mindig inkább az anya és gyereke ügye, mint az apukáé. Persze mindkét szülő kellett a gyerekhez, közös a felelősség is stb., csak manapság még néhány anyuka se igazán tudja, mi fán terem ez az egész, nemhogy az apukák. Szerintem tőlük főleg nem várható el, hogy pontosan lássák és értsék a dolgokat; de nyilván örömteli, ha próbálkoznak és foglalkoznak vele. Csak mivel ők kevésbé érintettek a szoptatásban, nyilván nem is annyira tudják, hogy miről szól, nem érzik át stb.
Ja igen, Kérdező, talán érdekes lehet számodra (és a férjed számára is) az a tény, hogy a kor előrehaladtával egyáltalán nem csökken az anyatej jelentősége, sőt! Vizsgálatok kimutatták, hogy bizonyos immunösszetevők mennyisége jelentősen megnő, ahogy a gyerek egyre nagyobb lesz. Vagyis egyáltalán nem igaz, hogy mondjuk a "két éves anyatej" már nem fontos a gyerek számára, hogy már nem hajt számára hasznot. (Persze ez nem azt jelenti, hogy az a kétéves, aki már nem szopik, tutira betegebb, de azt igen, hogy az a kétéves, aki még kap anyatejet, komoly pluszhoz juthat általa.)
Ha gondolod, kikereshetem neked, pontosan melyik összetevőt vizsgálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!