Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Pár nap alatt mitől csökkent...

Pár nap alatt mitől csökkent a tejem? Nem stresszelek, eszem, iszom rendesen. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Néhány napja elkezdett csökkenni a tejem mennyisége., Eddig egy mellből megevett a 6 hetes fiam 130-150 grammot, most van, hogy két mellből sem sikerül ezt összehozni, és köpködi ki a cicim. Mit tegyek, hogy újra növeljem a mennyiséget? Más is járt így? Segítsetek, el vagyok keseredve, szeretném sokáig szoptatni...
2009. júl. 22. 13:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Már 2 babámat szoptattam,6-9 hónapig,most jön a 3.Sokszor ugy éreztem kevesebb a tejem,babám nem volt megelégedve,olyankor hagytam hagy szívja ki mindkettöt,és másfél óra mulva ujrapróbálkoztunk.Ne aggódj,az is lehet hogy azért köpi ki mert nem éhes,ha esetleg nagyon sír akkor viszont éhes,próbálj hozzátáplálni,beszélj a dokival.De a szoptatást ne add fel,rakjad a cicire,gyakran,minél többet szívja annál jobban visszajön a tejcsi.Ha esetleg azért nem kell neki mert nincs benne elég és nem hajlandó "dolgozni",(erösen szívni),akkor fejjed,és akkor próbáld adni neki mikor érzed hogy több van benne....sok sikert...üdv.
2009. júl. 22. 13:41
 2/3 xStefix ***** válasza:

A leírtak alapján növekedésbeli ugrásnál tartotok, ez teljesen normális ebben az időben (3 és 6 hónaposan lesz még ilyen). Szoptasd igénye szerint, azaz annyiszor, ahányszor csak kéri, ha kell, óránként is és főleg éjszaka is (utóbbi nagyon hatásos tejserkentő). Ha gondolod és van is érdemlegesebb mennyiség, fejhetsz is az evések közötti időben (ne közvetlenül szopi után), hogy gyorsítsd a folyamatot; bár ha "teljesen" kieszik a fiad, akkor nem szükséges. A gyakori(bb) ingernek köszönhetően pár nap alatt növekedni fog a tejtermelés és visszaáll a rend.

Tápszert csakis akkor adj a babádnak, ha nagyon muszáj, az első a szopi legyen, ezt "erőltesd"! Az aranyszabály: amennyi tápot adsz ma, holnap annyival kevesebb tejed lesz. Sok sikert!

17 hónapja szoptató anyuka

2009. júl. 22. 15:06
 3/3 A kérdező kommentje:

Tápszer nincs is itthon, a fagyasztóban van némi vésztartalék. :), de remélem nem kell hozzányúlnom.

köszönöm a bíztatást!

2009. júl. 22. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!