Miért stresszelek még a 2. babánál is a szpotatáson?
Ha egyet már sikeresen szoptattál, akkor tudnod kell(ene) az aranyszabályokat: Igény szerint, rugalmasan és a baba jelzéseit figyelve.
Ha folyton stresszelsz és/vagy méricskélsz, akkor nem a babádra figyelsz, és ezzel értékes időt (és tudást) fecsérelsz el az összeszokás / beletanulás időszakából. Arra kellene koncentrálnod, hogy az ő nyelvét tanuld meg éspedig most, ahelyett, hogy a tiédet (vagy más okosét) próbálod őrá tukmálni.
Valószínűleg az előzőnél sem ment neked gond nélkül az első időszak (?), pedig ha egyszer sikerülne lazítanod és megtapasztalnád, hogy milyen is magabiztosan szoptatni, sokkal jobban éreznéd magad.
Sejtem, hogy min mész át, nekem anno 11 hónapomba telt, amíg sikerült, de utána maga volt a mennyország!
Azért az nem úgy van, hogy egyet már szoptattál, akkor már mindent tudsz a szoptatásról! Én is azt hittem. Az 1. gyerekemnél nem volt baj a szoptatással, bár az elején én is méregettem. De már 5 hetesen 200 gr-ot szopott, szóval hamar letettem a mérleget. Erre a 2. gyerekem meg 10 gr-ot szopott, elaludt, aztán üvöltött fél óra múlva. Mértem én is, és stresszeltem. A védőnő nekem is mondta, hogy tegyem el a mérleget, de ha eltettem volna, akkor éhen is hal. Órákig volt mellen, szó szerint, mégis fejnem kellett neki, mert napokig nem volt pisi, és fogyni kezdett. Hát ennyit a nagy szoptatási tapasztalatról. AZ LLL nekem sem tudott segíteni, állították, hogy nincs eleget mellen, meg nem igény szerint, holott a gyerek szinte egész nap mellen volt. 3 hónapos koráig problémáim voltak vele, aztán megtanult szopni valahogy. Szerintem nem baj, ha méred. A fiam most 1,5 éves, és még mindig szopik, lassan azon gondolkodom, hogyan válasszam el.
Majd kinövitek ezt a problémát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!