Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem szopik "rendesen"?

Nem szopik "rendesen"?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6 hetes, eddig rendesen szopott akár 150 grammot is 25-30 perc alatt. Mostanában észrevettem, hogy 80-100 grammot szopizik, 1 másfél óra alatt. Sőt leveszem a ciciről 20 perc múlva és megmérem látom, hogy 80 grammot evett. Üvölt ha nem rakom vissza cicire, gondolom éhes, így visszarakom. Eltelik még 25-30 perc, megmérem semmit nem evett. Leveszem a mellemről, de üvölt. Van itthon egy speciális bukás elleni táp, azzal szoktam neki kiegészíteni, mert szopi után 40-60 gramm tápot is beszív. Írassak fel neki rendes tápot, és csináljam ezentúl is így?
2011. aug. 1. 13:58
 1/6 anonim válasza:
100%
Szia!Lehet,hogy a 6 hetes kor körül jelentkező "fejlődési kiugrással" lehet magyarázni a baba viselkedését.A nagyobbik lányom ebben a korban teljesen "megőrült"!Mindenért üvöltött,Ő sem tudta mi baja nem hogy én!Volt,hogy csak állva tudtam megszoptatni,kizárólag jobb mellből!Ez eltartott 5-7 napig aztán minden a régi lett!Én még nem adnék tápot,várj egy kicsit valószínű visszaállnak a dolgok a régi kerékvágásba!Kisebbik lányomnál már felkészültem a "6 hetes krízisre".Nála is ez volt,aztán el is múlt!Ne aggódj ez normális jelenség csak a védőnők elfelejtik megemlíteni!
2011. aug. 1. 14:21
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi:-) Lehet, hogy igazad van...majd figyelem a gyereket. Most pl. 2órája tele ette magát (sajnos volt benne táp is) és most megint üvöltött kajáért, én meg megszoptattam. Nem tudom, hogy jól tettem e. Nem sír, alszik, gondolom akkora nagy hibát nem követtem el, és nem lesz "túletetve". ( ez a fő parám)

Sajnos a tápért már kétségbeesésemben, és -jobb ötlet nem lévén- nyúltam, nem a legjobb ötlet,de így legalább eszik. Megpróbálom kibekkelni, hátha igazad van, és csak pár napig tart.

UI: Védőnő nekem semmiféle fejlődési ugrásról nem beszélt, ha a neten nem olvasok róla, én a mai napig nem tudom, hogy ilyen egyáltalán létezik. Az én védőnőm amúgy is csapnivaló. Bármit kérdezek tőle mindenre az a válasza, hogy én döntsem el, az én dolgom. Én meg a neten kérdezgetek vadidegen embereket...röhej. (első gyerek)

2011. aug. 1. 16:12
 3/6 xStefix ***** válasza:

Anyatejjel túletetni nem tudod, legalábbis nem úgy, hogy az káros lenne neki - ami felesleg, azt ilyenkor úgyis visszabukja. De ez általában nem kóros és a legtöbb babát nem is zavarja, csak az anyának ijesztő.

Szerintem ilyen vonatkozásban a bukás elleni táp is teljesen felesleges.

Csatlakozom az elsőhöz: növekedési ugrás, úgyhogy szoptass, amennyit csak bírsz! Tápot csakis akkor, ha nagyon kínlódik és máshogy nem tudod megnyugtatni - ilyenkor is csak épp annyit, hogy megnyugodjon (de ne egye tele magát) és lehetőleg ne üvegből (hogy ne legyen cumizavaros).

2011. aug. 1. 19:27
 4/6 A kérdező kommentje:

Hajaj..

Bukás elleni tápot kapott,mert bukott szegény, de nem sokat ért, így nem adtam neki, inkább egyen anyatejet, aztán ha bukik hát bukik. A táphoz eddig 3-4 alkalommal nyúltam, hogy jól lakjon, sajnos cumisüvegből eszik. Nem tudom megnyugtatni sehogy. Most etettem a 2 mellemből nagy nehezen 80 grammot sikerült szopnia, de már vért izzadtam, több mint 1 órámba telt, és utána üvöltött, mert éhes maradt, így sajnos megint adnom kellett neki azt a ro**dt tápot:(

2011. aug. 1. 20:06
 5/6 xStefix ***** válasza:

Akkor csináld így, ha máshogy nem megy, de légy résen a szopitechnikáját illetően! Ha úgy tűnik, rosszabbodik, akkor muszáj leszel elhagyni az üveget, különben még nagyobb baj lesz...

Próbálj mindig minimális tápot adni és közben kezdj el akkor fejni a gyakori szopi mellett is. Akkor is nyüstöld egy kicsit rendszeresen, ha csak kevés jön, a lényeg, hogy az inger meglegyen.

És nyugodj meg, mert az biztosan nem segít, ha elkezded marcangolni magad. Ésszel és higgadtan érdemes, úgyis kell pár nap ahhoz, hogy látszódjon, ha valami változik, akár pro, akár kontra. Sok sikert!

2011. aug. 1. 20:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató szavakat. Így fogom csinálni:-)
2011. aug. 1. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!