Fehér vagy vörös bort ajánlanak tejszaporítás céljából?
Nézd, én eléggé stresszeltem, mert nem úgy alakult a szülés, ahogy akartam, sokáig nem is foghattam a gyerekem fertőzés miatt egy hetet a koraszülöttön töltött stb, és nekem sem ment úgy a szoptatás, ahogy akartam, de inni nem ittam volna ezért. Sőt a dokim sem javasolta soha!
Van, aki nem tud a stressztől szoptatni, van,aki meg igen!
Azon kívül,hogy máshogy próbálod meg nyugtatni magad, és iszod a teákat, fejsz stb. sok mindent nem tudsz tenni!
figyelj, nem CSAK stressztől apadhat a tej. én is elég stresszes típus vagyok, nem hiszem, h volt olyan napom, míg kicsi volt a babám, h ne pörögtem volna rá vmire, mégis szinten tudtam tartani a tejem.
ajánlok neked valamit, ami nekem nagyon bevált, mert nekem sem az urtica, sem a görögszénamag, sem a Laktoherb nem használt. a malátaital. Karamalz néven fut, lehet kapni Auchan, Tesco, GRoby, Interspar (v nagyobb Spar) üzletekben, dobozos, alkoholmentes, ára 200 ft körül mozog. próbáld ki. én elsőre megittam 1 dobozzal, és másnap reggelre a leeresztett lufikból kosárlabdák lettek, csak bámultam. aztán 7 hónapig ittam, napi 1, ritkán 2 dobozzal.
az urtica urens-t én 3x5 golyóval próbáltam,nem lett tőle se jobb se rosszabb.
irtad, h tultelitődtek a mellek és folyt+megváltás volt a szoptatás de már nincs igy. figyelj csak, nem lehet hogy egyszerűen csak alkalmazkdott szépen, beállt a kereslet-kinálat dolog? ilyenkor nem telitődik fel a mell már, de van benne pont annyi amennyi a kicsinek kell. ha nem sir-éhezik-megy a sulya akkor erről van csak szó szerintem, ami viszont jó,s nem kell megijedni tőle! én pl fél éves fiam szoptatom,de már hónapok ota nem keményedik be a mellem, max éjjel,de akkor sem tulcsurgósra, csak ha megfogom érzem h tele van, amugy meg napközben mindig "plötyi":))mégis szépen tud szopizni belőle a babám!szerintem ez van nálad is, mivel irtad h kicsi a baba, lehet h a mostani igényhez csak beállt a kereslet. majd ha jön a fejlődési ugrás (3hetesen,6hetesen,3 és 6hósan)akkor ugy tünhet h kevesebb mert állandóan szopni akar a kicsi, de ez nem baj, attol nem lett kevesebb a tejed csak pont hogy igy szaporitja magának.akkor megint bekövetkezhet ez a tultelitődés, majd ujra beáll. ha az ember igény szerint szoptat,akkor megy ez magától hidd le.
ja urtica urens 5ch(ez fontos, a magasabb dóisú apaszt) 3x5golyó. plusz én szedtem még ricinus communist is 3x5öt szintén 5ch-ban. ezek mehetnek együtt (tehát egyszerre 10golyót szopogatva) nekem bevállt
Köszönöm a tanácsokat!
Sajnos nem a mennyiségi ugrás volt, mert még két hetes volt, illetve naponta többször kellett pótolnom tápszerrel, mert ha 3 órán keresztül szoptattam a két ciciből, akkor sem volt neki elég. Mértem is, meg fejtem is.
De nem panaszkodom, mert a napokban egyre több van, tegnap csak 2szer kellett pótolnom :)
Több húslevest eszek és csak a görögszénamagot iszom. Ha ez nem válik be, akkor kipróbálom az urticát.
Köszönöm a kedves válaszokat!
Köszönöm szépen!
Milyen idős a babád?
3 hetes.
Alakul a tejem, abbahagytam a görögszénamagot, mert hasmenésünk volt tőle, meg hasfájás. Most a laktoherbet iszom, talán jó lesz. Első éjjel már éreztem, hogy több van, de most a kicsi is rengeteget fogyaszt, így muszáj tápszerrel pótolnom. De be fog ez állni :)
Még egyszer köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!