Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fehér vagy vörös bort ajánlana...

Fehér vagy vörös bort ajánlanak tejszaporítás céljából?

Figyelt kérdés
Egy csecsemős a kórházban azt mondta, hogy este 1 dl bor jó hatással lehet a tejtermelésre, de már nem emlékszem, hogy vöröset vagy fehéret ajánlott.
2012. aug. 10. 18:14
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Nézd, én eléggé stresszeltem, mert nem úgy alakult a szülés, ahogy akartam, sokáig nem is foghattam a gyerekem fertőzés miatt egy hetet a koraszülöttön töltött stb, és nekem sem ment úgy a szoptatás, ahogy akartam, de inni nem ittam volna ezért. Sőt a dokim sem javasolta soha!

Van, aki nem tud a stressztől szoptatni, van,aki meg igen!

Azon kívül,hogy máshogy próbálod meg nyugtatni magad, és iszod a teákat, fejsz stb. sok mindent nem tudsz tenni!

2012. aug. 13. 16:04
 32/38 anonim ***** válasza:

figyelj, nem CSAK stressztől apadhat a tej. én is elég stresszes típus vagyok, nem hiszem, h volt olyan napom, míg kicsi volt a babám, h ne pörögtem volna rá vmire, mégis szinten tudtam tartani a tejem.

ajánlok neked valamit, ami nekem nagyon bevált, mert nekem sem az urtica, sem a görögszénamag, sem a Laktoherb nem használt. a malátaital. Karamalz néven fut, lehet kapni Auchan, Tesco, GRoby, Interspar (v nagyobb Spar) üzletekben, dobozos, alkoholmentes, ára 200 ft körül mozog. próbáld ki. én elsőre megittam 1 dobozzal, és másnap reggelre a leeresztett lufikból kosárlabdák lettek, csak bámultam. aztán 7 hónapig ittam, napi 1, ritkán 2 dobozzal.

az urtica urens-t én 3x5 golyóval próbáltam,nem lett tőle se jobb se rosszabb.

2012. aug. 13. 18:00
 33/38 anonim ***** válasza:

irtad, h tultelitődtek a mellek és folyt+megváltás volt a szoptatás de már nincs igy. figyelj csak, nem lehet hogy egyszerűen csak alkalmazkdott szépen, beállt a kereslet-kinálat dolog? ilyenkor nem telitődik fel a mell már, de van benne pont annyi amennyi a kicsinek kell. ha nem sir-éhezik-megy a sulya akkor erről van csak szó szerintem, ami viszont jó,s nem kell megijedni tőle! én pl fél éves fiam szoptatom,de már hónapok ota nem keményedik be a mellem, max éjjel,de akkor sem tulcsurgósra, csak ha megfogom érzem h tele van, amugy meg napközben mindig "plötyi":))mégis szépen tud szopizni belőle a babám!szerintem ez van nálad is, mivel irtad h kicsi a baba, lehet h a mostani igényhez csak beállt a kereslet. majd ha jön a fejlődési ugrás (3hetesen,6hetesen,3 és 6hósan)akkor ugy tünhet h kevesebb mert állandóan szopni akar a kicsi, de ez nem baj, attol nem lett kevesebb a tejed csak pont hogy igy szaporitja magának.akkor megint bekövetkezhet ez a tultelitődés, majd ujra beáll. ha az ember igény szerint szoptat,akkor megy ez magától hidd le.

ja urtica urens 5ch(ez fontos, a magasabb dóisú apaszt) 3x5golyó. plusz én szedtem még ricinus communist is 3x5öt szintén 5ch-ban. ezek mehetnek együtt (tehát egyszerre 10golyót szopogatva) nekem bevállt

2012. aug. 13. 21:47
 34/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Sajnos nem a mennyiségi ugrás volt, mert még két hetes volt, illetve naponta többször kellett pótolnom tápszerrel, mert ha 3 órán keresztül szoptattam a két ciciből, akkor sem volt neki elég. Mértem is, meg fejtem is.

De nem panaszkodom, mert a napokban egyre több van, tegnap csak 2szer kellett pótolnom :)

Több húslevest eszek és csak a görögszénamagot iszom. Ha ez nem válik be, akkor kipróbálom az urticát.

Köszönöm a kedves válaszokat!

2012. aug. 14. 10:13
 35/38 anonim ***** válasza:
Kívánom, hogy sikerüljön és beálljon úgy a tej, hogy elég legyen neki. Nekünk is volt nem rég pár ilyen napunk, mikor kevés volt a tej (legalábbis azt mondták ez a baja), s a védőnő egyből tápszert íratott. Én nem adtam neki, viszont nekem volt lehetőségem csak vele törődni. Így nekünk már beállt, jóval többet eszik mint eddig, szóval az növekedési ugrás volt. Ne haragudj a letorkolló válaszért, megértem, hogy stresszelsz (azokból, amiket írtál), de sok sikert kívánok! :)
2012. aug. 15. 18:33
 36/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Milyen idős a babád?

2012. aug. 15. 18:45
 37/38 anonim ***** válasza:
Most 2,5 hós. A tiéd? Lehet benne volt valamelyik válaszban, de már nem emlékszem. Remélem a tejed alakul.
2012. aug. 16. 14:58
 38/38 A kérdező kommentje:

3 hetes.

Alakul a tejem, abbahagytam a görögszénamagot, mert hasmenésünk volt tőle, meg hasfájás. Most a laktoherbet iszom, talán jó lesz. Első éjjel már éreztem, hogy több van, de most a kicsi is rengeteget fogyaszt, így muszáj tápszerrel pótolnom. De be fog ez állni :)

Még egyszer köszi :)

2012. aug. 16. 22:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!