Fehér vagy vörös bort ajánlanak tejszaporítás céljából?
kedves kérdező,e ennyire értetlen vagy???azért nem válaszolnak arra h a fehér v vörös bor a tejszaporitó és mondják többen a sört, mert a bor egyáltalán nem az!!!!nem szaporit semmit. s sztem 1 dl még stresszoldásra sem elég...max tényleg a vérképzésben vana vörösnek szerepe, de nem arrol szol a kérdésed, hanem a tejszaporitásról,amiben semmilyen szinű bor nem segit. s elárulom, h teljesen semmi tejszaporitó(homeos,sör,teák)
egy titka van a gyakori, akár oránkénti igény szerinti szoptatás vagy fejés. más titka nincs.
ha inni akarsz igyál, nem szolok bele, saját jogod, akár bort de annak nincs hantása a tejtermelésre. s gyanitom h egy ilyen pici baba még messze nem alussza át az éjszakát, igy nem megy ki a következő szopiig a bevitt alkohol, mérgezd csak a kicsit, s dolgoztasd a máját feleslegesen! csak h ne legyél olyan stresszes szegénykém...
Kedves Utolsó!
Te aztán tudod osztani az észt!
Mint már írtam, tudom, hogy teák, meg a sör és a többiek....
És ha még nem hallottál volna róla, olvass utána, hogy a stressz is gátolhatja a tejtermelést.
És ugyan mennyi alkohol van szerinted 1dl borban? Annyira mérgező, komolyan mondom. Meg ráadásul a kicsi 6-7 órát alszik éjjel egyhuzamban, gondolod, hogy ennyi idő alatt nem ürülne ki szervezetemből?
Egy alkalomra gondoltam, hogy kipróbálnám, nem napi rendszerességgel.
És nem csak a gyakori mellretételnek van szaporító hatása.
De osszad csak az észt, látom azzal meg vagy áldva!
Nagyon tudlak sajnálni, ha neked egyszeri 1 dl bor ivászat.
De úgy látom, hogy Te gyakrabban iszod meg a söröcskédet, szóval nekem te ne dumálj arról, hogy mérgezem a gyerekem, ha megiszok 1 dl bort.
Hozzáteszem, én nem ittam, de te rendszeresen iszol, szóval kettőnk közül te mérgezed a gyerekedet.
És képzeld, nekem is van nagyobb gyerekem, őt 3 éves koráig szoptattam.
Ha te megiszod a söröcskédet, mert az reggelre kiürül, akkor más miért ne ihatná meg? Mint írtam, 6-7 órát alszik legalább.
Szóval ne okoskodj, inkább szokj le a söröcskédről...
23-as citromos söröcskéjében 2% alkohol van, a borban, amit te szeretnél elszopogatni esténként (igen, így írod, nem egyszeri alkalommal!), kb. 12,5%!!!
sokkal inkább adj tápszert a gyereknek anyatej helyett, mint alkoholos anyatejet, erről légy szíves és kérdezd meg az orvosodat, mert ha nem teszed, akkor az azt jelenti, h be se mered vallani arccal-névvel, h kiteszed a gyereked ennek a veszélynek. igenis 1 dl borból is átmegy a tejbe annyi alkohol, ami már ÁRT a gyereknek, pontosan a májának,de a gyomrának is, a vérébe jut ugyanúgy,mint neked, és fölmegy az idegsejtjeihez, amelyek épp fejlődésben vannak, akárcsak a gyomra meg a mája. szépen letompítja a z idegpályák ingerátvitelét, és ott vagytok, mintha beadtál volna a gyerekednek némi nyugtatót v antidepresszánst. miért szerinted mindenki hülye, aki azt mondja, ne igyál EGYÁLTALÁN amíg szoptatsz? nem azt mondják, h csak keveset igyál!!
Nos, látom, olvasni még mindig nem tanultatok meg.
Nem fogom erősíteni, hogy egyszeri alkalomról írtam, hogy kipróbálnám. De úgy látszik, hogy ez már alkoholizmus.
És szerintem a néha, az több, mint az egyszer.
Engem nem érdekel, ha nem hiszed, hogy a nagyobb fiamat 3 éves koráig szoptattam. Csak vele nem volt ilyen jellegű problémám. Nem volt olyan, hogy pár nap alatt a felére csökkent volna a mennyiség.
és mint írtam a kérdésemben, a kórházban, egy ott dolgozó csecsemős ajánlotta az egyik anyukának, hogy neki az segített, mert a kicsi 6 hetes koráig alig volt teje és megivott este 1 dl bort és reggelre rendesen lett teje.
De biztosan most is hazudok, ugye?
"Az anyai vérben mérhető alkoholszint csaknem megegyezik az anyatejben mérhetővel. Mivel a kisbaba mája még nem képes gyorsan lebontani az alkoholt, egyetlen pohár sör anyatejen keresztül közvetített alkoholtartalmának kiürülése három órát vesz igénybe fiatal csecsemőnél, ennek a mennyiségnek a háromszorosa azonban már tizenhárom órát is igénybe vehet. Az alkohol megváltoztathatja az anyatej ízét, és ezért szopási nehézségeket okozhat."
"Tévedés, hogy az alkohol serkentené a tejelválasztást."
Forrás: www.szoptatasert.hu
A vörösborban a vérképzést segítheti, nem a tejszaporítást, mivel a bor (sem a vörös, sem a fehér) nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek tejserkentő hatásúak.
Homeopátiával nem próbálkoztál stresszoldásra?
Mint már írtam, azt hallottam, azért kérdeztem rá.
Nem akarok én önző lenni, mert természetesen a babám az első.
Minimum 4-5 liter folyadékot fogyasztok naponta. Iszok görögszénamag teát. 1 hete olyan kemények voltak a melleim, főleg reggelre, hogy már éjjel folyt, pelenkát kellett odatennem. Nappal gyorsan újratermelődött. Megváltás volt, ha a kicsi szopott.
Aztán 2-3 nap alatt felére, majd még 2 nap alatt kb harmadára csökkent. Van mérlegem, tudom mérni, mennyit szopott. Meg fejek is utána. Ebből tudom. Amúgy most a melleim, mint a leeresztett lufi.
Sajnos nem tudom megoldani azt, hogy egész nap kettesben legyek a kicsivel, se házimunka se más.
Apósommal élünk, ő már idős, nem tud semmiben segíteni. Anyósom és apám nem élnek. Anyum 50 évesen sajnos azért dolgozik, hogy a hitelét meg a bátyám hitelét kifizesse. Éjt nappallá téve dolgozik. Férjem külföldön dolgozik, legsűrűbben kéthetente tud hazajönni, akkor is csak 2 napra. Minden az én feladatom, házi munka, főzés, mosás, takarítás, gyerekek.
Utolsó mentsváram az urtica, csak nem tudom, hogyan kell szedni, hogy ne apasztó legyen a hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!