Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fehér vagy vörös bort ajánlana...

Fehér vagy vörös bort ajánlanak tejszaporítás céljából?

Figyelt kérdés
Egy csecsemős a kórházban azt mondta, hogy este 1 dl bor jó hatással lehet a tejtermelésre, de már nem emlékszem, hogy vöröset vagy fehéret ajánlott.
2012. aug. 10. 18:14
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
48%

kedves kérdező,e ennyire értetlen vagy???azért nem válaszolnak arra h a fehér v vörös bor a tejszaporitó és mondják többen a sört, mert a bor egyáltalán nem az!!!!nem szaporit semmit. s sztem 1 dl még stresszoldásra sem elég...max tényleg a vérképzésben vana vörösnek szerepe, de nem arrol szol a kérdésed, hanem a tejszaporitásról,amiben semmilyen szinű bor nem segit. s elárulom, h teljesen semmi tejszaporitó(homeos,sör,teák)

egy titka van a gyakori, akár oránkénti igény szerinti szoptatás vagy fejés. más titka nincs.

ha inni akarsz igyál, nem szolok bele, saját jogod, akár bort de annak nincs hantása a tejtermelésre. s gyanitom h egy ilyen pici baba még messze nem alussza át az éjszakát, igy nem megy ki a következő szopiig a bevitt alkohol, mérgezd csak a kicsit, s dolgoztasd a máját feleslegesen! csak h ne legyél olyan stresszes szegénykém...

2012. aug. 12. 11:20
 22/38 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Te aztán tudod osztani az észt!

Mint már írtam, tudom, hogy teák, meg a sör és a többiek....

És ha még nem hallottál volna róla, olvass utána, hogy a stressz is gátolhatja a tejtermelést.

És ugyan mennyi alkohol van szerinted 1dl borban? Annyira mérgező, komolyan mondom. Meg ráadásul a kicsi 6-7 órát alszik éjjel egyhuzamban, gondolod, hogy ennyi idő alatt nem ürülne ki szervezetemből?

Egy alkalomra gondoltam, hogy kipróbálnám, nem napi rendszerességgel.

És nem csak a gyakori mellretételnek van szaporító hatása.

De osszad csak az észt, látom azzal meg vagy áldva!

2012. aug. 12. 11:30
 23/38 A kérdező kommentje:

Nagyon tudlak sajnálni, ha neked egyszeri 1 dl bor ivászat.

De úgy látom, hogy Te gyakrabban iszod meg a söröcskédet, szóval nekem te ne dumálj arról, hogy mérgezem a gyerekem, ha megiszok 1 dl bort.

Hozzáteszem, én nem ittam, de te rendszeresen iszol, szóval kettőnk közül te mérgezed a gyerekedet.

És képzeld, nekem is van nagyobb gyerekem, őt 3 éves koráig szoptattam.

Ha te megiszod a söröcskédet, mert az reggelre kiürül, akkor más miért ne ihatná meg? Mint írtam, 6-7 órát alszik legalább.

Szóval ne okoskodj, inkább szokj le a söröcskédről...

2012. aug. 12. 12:12
 24/38 anonim ***** válasza:

23-as citromos söröcskéjében 2% alkohol van, a borban, amit te szeretnél elszopogatni esténként (igen, így írod, nem egyszeri alkalommal!), kb. 12,5%!!!

sokkal inkább adj tápszert a gyereknek anyatej helyett, mint alkoholos anyatejet, erről légy szíves és kérdezd meg az orvosodat, mert ha nem teszed, akkor az azt jelenti, h be se mered vallani arccal-névvel, h kiteszed a gyereked ennek a veszélynek. igenis 1 dl borból is átmegy a tejbe annyi alkohol, ami már ÁRT a gyereknek, pontosan a májának,de a gyomrának is, a vérébe jut ugyanúgy,mint neked, és fölmegy az idegsejtjeihez, amelyek épp fejlődésben vannak, akárcsak a gyomra meg a mája. szépen letompítja a z idegpályák ingerátvitelét, és ott vagytok, mintha beadtál volna a gyerekednek némi nyugtatót v antidepresszánst. miért szerinted mindenki hülye, aki azt mondja, ne igyál EGYÁLTALÁN amíg szoptatsz? nem azt mondják, h csak keveset igyál!!

2012. aug. 12. 13:47
 25/38 anonim ***** válasza:
ja és ott az "okoskodó" válaszomban az is a söröcséről, hogy NÉHA! nem az h minden este, vagy h hetente, szóval nem kell leszoknom a kb havi egy vagy másfél havi 1 söröcskémről:))
2012. aug. 12. 14:46
 26/38 anonim ***** válasza:
ja még annyi, h kétlem h te valaha szoptattál volna, mert akkor már lenne némi jártasságod a témában...s nem 1xi ivászatról volt sz, te irtad igy, h esténként innám, stresszoldás céljábol...részemről a téma befejezve, azt hiszem mindenkitől megkaptad a választ, bár egyik sem olyan amit hallani akarsz, de várj még kicsit, hátha valaki irja, hogy persze, nyugodtan igyál csak akár napont borocskát, sőőőt huzz rá még egy felest, az jobban nyugtatja a fáradt idegeidet:)) (bár ilyen nem lesz ugysem:D)
2012. aug. 12. 14:49
 27/38 A kérdező kommentje:

Nos, látom, olvasni még mindig nem tanultatok meg.

Nem fogom erősíteni, hogy egyszeri alkalomról írtam, hogy kipróbálnám. De úgy látszik, hogy ez már alkoholizmus.

És szerintem a néha, az több, mint az egyszer.

Engem nem érdekel, ha nem hiszed, hogy a nagyobb fiamat 3 éves koráig szoptattam. Csak vele nem volt ilyen jellegű problémám. Nem volt olyan, hogy pár nap alatt a felére csökkent volna a mennyiség.

és mint írtam a kérdésemben, a kórházban, egy ott dolgozó csecsemős ajánlotta az egyik anyukának, hogy neki az segített, mert a kicsi 6 hetes koráig alig volt teje és megivott este 1 dl bort és reggelre rendesen lett teje.

De biztosan most is hazudok, ugye?

2012. aug. 12. 15:47
 28/38 anonim ***** válasza:

"Az anyai vérben mérhető alkoholszint csaknem megegyezik az anyatejben mérhetővel. Mivel a kisbaba mája még nem képes gyorsan lebontani az alkoholt, egyetlen pohár sör anyatejen keresztül közvetített alkoholtartalmának kiürülése három órát vesz igénybe fiatal csecsemőnél, ennek a mennyiségnek a háromszorosa azonban már tizenhárom órát is igénybe vehet. Az alkohol megváltoztathatja az anyatej ízét, és ezért szopási nehézségeket okozhat."

"Tévedés, hogy az alkohol serkentené a tejelválasztást."

Forrás: www.szoptatasert.hu

A vörösborban a vérképzést segítheti, nem a tejszaporítást, mivel a bor (sem a vörös, sem a fehér) nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek tejserkentő hatásúak.

Homeopátiával nem próbálkoztál stresszoldásra?

2012. aug. 13. 13:10
 29/38 anonim ***** válasza:
Jézusom... Én nem is értem hogy lehet valaki ennyire önző. Miért csak magadra gondolsz? A babára miért nem? Az alkohol nagyon árt neki...de ha szeretnéd, hogy ilyen hülye legyen, mint az anyja. Sajnálom szegényt nagyon. Már megbocsáss, de ez a véleményem. Az alkohol soha nem megoldás semmire. Ha berúgsz (és most nem arra gondolok, hogy neked ez a szándékod), akkor kicsit jobban érzed magad, de csak addig míg érzed az alkohol hatását. Utána meg még rosszabb lesz, mint előtte volt. Nem tudom mitől stresszelhetsz annyira, de kérlek ne tedd ki a babád ennek. Próbálj sok folyadékot inni. Csinálj olyan napokat amikor csak a babával foglalkozol (se házimunka,se főzés, s ha meg tudod oldani a nagyobb gyerkőcöt bízd rá nagyszülőkre), vele fekszel az ágyban, beszélgetsz hozzá és igény szerint mellre teszed. Hidd el hatásos, én is csináltam. Amúgy miből gondolod, hogy a felére csökkent a tejed? Fejed?
2012. aug. 13. 13:52
 30/38 A kérdező kommentje:

Mint már írtam, azt hallottam, azért kérdeztem rá.

Nem akarok én önző lenni, mert természetesen a babám az első.

Minimum 4-5 liter folyadékot fogyasztok naponta. Iszok görögszénamag teát. 1 hete olyan kemények voltak a melleim, főleg reggelre, hogy már éjjel folyt, pelenkát kellett odatennem. Nappal gyorsan újratermelődött. Megváltás volt, ha a kicsi szopott.

Aztán 2-3 nap alatt felére, majd még 2 nap alatt kb harmadára csökkent. Van mérlegem, tudom mérni, mennyit szopott. Meg fejek is utána. Ebből tudom. Amúgy most a melleim, mint a leeresztett lufi.

Sajnos nem tudom megoldani azt, hogy egész nap kettesben legyek a kicsivel, se házimunka se más.

Apósommal élünk, ő már idős, nem tud semmiben segíteni. Anyósom és apám nem élnek. Anyum 50 évesen sajnos azért dolgozik, hogy a hitelét meg a bátyám hitelét kifizesse. Éjt nappallá téve dolgozik. Férjem külföldön dolgozik, legsűrűbben kéthetente tud hazajönni, akkor is csak 2 napra. Minden az én feladatom, házi munka, főzés, mosás, takarítás, gyerekek.

Utolsó mentsváram az urtica, csak nem tudom, hogyan kell szedni, hogy ne apasztó legyen a hatása.

2012. aug. 13. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!