Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi van az Anyatejcsiben?

Mi van az Anyatejcsiben?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 éves,és még szopcsizik.

Sokan mondták már,h ilyenkor már nincs "semmi"(vitamin) az anyatejben.Tudja valaki,mit tartalmaz ilyenkor már az anyatej?

köszi

2009. júl. 20. 21:02
 1/7 anonim ***** válasza:
62%

Az anyatej pontos összetételét meg nem tudom neked írni, de az biztos hogy az anyatejnek ( bármely időszakban ) a legmagasabb a kalóriatartalma, messzemenően vetekszik bármely bébikajával. Az ásványi anyag, nyomelem és vitamintartalma is tökéletes.

Az összetétele pedig folyamatosan igazodik a kicsi igényeihez.

1 éves korig ha semmi mást nem kapna a baba csak anyatejet, az mégtökéletesen fedezné az összes igényét.

Az én kisfiam 8 hós koráig egy-két falattól eltekintve csak szopott. Most 15 hós és az étkezések mellett ( jóétvágyú baba ) még napi átlag 6x szopizik is.

Egyátalán nem kell aggódnod szoptass addig ameddig neked és a kicsidnek jó. Átlagosan a sokáig szopizó kicsik másfél-kétéves korig is nyugisan ciciznek.

2009. júl. 20. 21:14
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Nem rég olvastam a neten,hogy az anyatej már 6 hós kor után nem elegendő a gyereknek,kell mellé más is.Sőt Hollandiában vizsgálták az idősebb anyák tejét,és megállapították,hogy 1 év után az anyatejben toxikus anyagok vannak,ami káros a kicsinek.Ez még alaposabb kutatásra szorul,mert nem elég anyát vizsgáltak meg.

Hogy az anyatejben milyen tápanyagok vannak,nem tudom.De az biztos,hogy a szoptatott csecsemők vagy nem kapják meg azokat a gyermekbetegségeket,amelyen az anya átesett,vagy sokkal könnyebben vészlik át.

2009. júl. 20. 21:24
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Hogy mi van benne én sem tudom,de szoptasd nyugodtan.Az enyém 22 hós még néha szopik:)
2009. júl. 20. 21:32
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

lll.hu oldalon ha jól tudom, leirják, mi van benne.

Szerintem az élet egyik legcsodálatosabb dolga a szoptatás, a kislányom 19 hónapja szoptatom, bár próbáltak meggyőzni az ismeretségi körben, hogy ez már csak megszokás, és csak lelki szükséglet...az talán nem olyan fontos, mint a fizikai szükséglet?

2009. júl. 20. 22:45
 5/7 anonim ***** válasza:
2009. júl. 20. 23:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Engem is erdekelt ez a kerdes es talaltam egy angol nyelvu cikket errol

[link]

amiben azt irjak, hogy a tej osszetetele igazabol nem sokat valtozik 1 eves kor utan, sot, a zsir, feherje, es A vitamin tartalma a gyerek 2 eves koraig folyamatosan novekszik.

A tejben talalhato tejfeherjek (60% tejsavo, 40% casein) ezek konnyen emeszthetove teszik a tejet. Van benne meg lactoferrin (a vasat igenylo bakteriumok szaporodasat gatolja);

antitestek: immunoglobulin IgA, IgG es IgM a virusos es bakterialis fertozesek ellen vedenek;

Lysozyme: Salmonella es kolibakterium (E.coli) ellen vedi a babat;

Bifidus factor: a hasznos lactobacillusok szaporodasat segiti a baba belrendszereben.

Van meg benne zsir: kb. 4 g zsir/100ml tej, szenhidratok, elsosorban laktoz: kb 6-7 g/100ml, es vitaminok, pl: A vitamin: 17 mg/100ml.

2009. júl. 21. 11:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm Szépen Mindenkinek a hozzászólását:-)

Megerősíettetek,amig igényli,addig kapja a világ legegészségesebb táplálékát Tőlem:-)

2009. júl. 21. 12:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!