Mi van az Anyatejcsiben?
Kisfiam 1 éves,és még szopcsizik.
Sokan mondták már,h ilyenkor már nincs "semmi"(vitamin) az anyatejben.Tudja valaki,mit tartalmaz ilyenkor már az anyatej?
köszi
Az anyatej pontos összetételét meg nem tudom neked írni, de az biztos hogy az anyatejnek ( bármely időszakban ) a legmagasabb a kalóriatartalma, messzemenően vetekszik bármely bébikajával. Az ásványi anyag, nyomelem és vitamintartalma is tökéletes.
Az összetétele pedig folyamatosan igazodik a kicsi igényeihez.
1 éves korig ha semmi mást nem kapna a baba csak anyatejet, az mégtökéletesen fedezné az összes igényét.
Az én kisfiam 8 hós koráig egy-két falattól eltekintve csak szopott. Most 15 hós és az étkezések mellett ( jóétvágyú baba ) még napi átlag 6x szopizik is.
Egyátalán nem kell aggódnod szoptass addig ameddig neked és a kicsidnek jó. Átlagosan a sokáig szopizó kicsik másfél-kétéves korig is nyugisan ciciznek.
Nem rég olvastam a neten,hogy az anyatej már 6 hós kor után nem elegendő a gyereknek,kell mellé más is.Sőt Hollandiában vizsgálták az idősebb anyák tejét,és megállapították,hogy 1 év után az anyatejben toxikus anyagok vannak,ami káros a kicsinek.Ez még alaposabb kutatásra szorul,mert nem elég anyát vizsgáltak meg.
Hogy az anyatejben milyen tápanyagok vannak,nem tudom.De az biztos,hogy a szoptatott csecsemők vagy nem kapják meg azokat a gyermekbetegségeket,amelyen az anya átesett,vagy sokkal könnyebben vészlik át.
lll.hu oldalon ha jól tudom, leirják, mi van benne.
Szerintem az élet egyik legcsodálatosabb dolga a szoptatás, a kislányom 19 hónapja szoptatom, bár próbáltak meggyőzni az ismeretségi körben, hogy ez már csak megszokás, és csak lelki szükséglet...az talán nem olyan fontos, mint a fizikai szükséglet?
Engem is erdekelt ez a kerdes es talaltam egy angol nyelvu cikket errol
amiben azt irjak, hogy a tej osszetetele igazabol nem sokat valtozik 1 eves kor utan, sot, a zsir, feherje, es A vitamin tartalma a gyerek 2 eves koraig folyamatosan novekszik.
A tejben talalhato tejfeherjek (60% tejsavo, 40% casein) ezek konnyen emeszthetove teszik a tejet. Van benne meg lactoferrin (a vasat igenylo bakteriumok szaporodasat gatolja);
antitestek: immunoglobulin IgA, IgG es IgM a virusos es bakterialis fertozesek ellen vedenek;
Lysozyme: Salmonella es kolibakterium (E.coli) ellen vedi a babat;
Bifidus factor: a hasznos lactobacillusok szaporodasat segiti a baba belrendszereben.
Van meg benne zsir: kb. 4 g zsir/100ml tej, szenhidratok, elsosorban laktoz: kb 6-7 g/100ml, es vitaminok, pl: A vitamin: 17 mg/100ml.
Köszönöm Szépen Mindenkinek a hozzászólását:-)
Megerősíettetek,amig igényli,addig kapja a világ legegészségesebb táplálékát Tőlem:-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!