A terhesség idején lehet valamit csinálni, hogy ne legyen tejem?
Álljunk meg egy pillanatra Válaszadó Társak!! Nem tudhatjuk,hogy miért nem szeretné,hogy legyen teje! Az is lehet,hogy a szülés után valamiért nem viszi haza a babáját! Erre nem gondoltatok?
Amúgy engem is érdekel a miért-ed. A terhesség során termelődik előtej. A szülés után,amikor a méhlepény leválik,már van előtej,de ez csak akkor lesz több és több,ha kiürül a mell. Ha nem üríted ki a melleidet (nem szoptatsz,nem fejsz,nem nyomogatod) akkor nem is fog belövellni a melled,egy ideig még lesz előtejed.
Nem írok kiokító szöveget,hogy miért fontos a babának,hogy anyatejet kapjon az első pillanattól,mert nem tudni a kérdésed feltevésének okát.
Szép estét!!
Üdv: 3 lányos,12hkm
Hú,de rossz voltam,hogy úgy válaszoltam,hogy a kérdezőt nem aláztam carrá!!!
3lnys,13hkm
azért nem csak 2 véglet van!
van, aki úgy szoptat, hogy csak 3 óránként, később ritkábban, és ehhez is hozzászoknak a babák.
csak annyit hadd meséljek el, hogy a 2.gyerekemnek kiderült, hogy vizeletvisszacsorgása van a veséje felé. folyamatosan antibiotikumot kell szednie 1 hetes kora óta. a sok gógyszer szörnyen kikezdi az emésztőrendszerét. fantasztikus érzés, hogy a legtöbb,a mit tehetek érte az, hogy szoptatom, és így próbálom védeni az emésztőrendszerét.
ezt talán érdemes elolvasnod:
A tej nem kezd el termelődni-már az igazi tej- és nem lövell be a mell,ha nem szoptat!
Kedves Kérdező! Nem okítalak,mert nem szokásom! Annyit azonban megkérdeznék,hogy miért gondolod azt,hogy aki szoptat,az évekig szoptat? Mitől félsz? Illetve azt szeretném megkérdezni,hogy tudod e,hogy miért fontos,hogy a baba anyatejet kapjon az első pillanattól kezdve?
Jogod van dönteni,ha Te neveled fel a gyermeket,hogy mit egyen,de jó ha tudod,mielőtt végleges döntést hoznál:
A colostrum (az az előtej,amit a baba az első pár napban kortyolgat a mellből)nagyon fontos a babának! Sok fehérjét és antitestet tartalmaz.Ezek az antitestek védik az újszülöttet,erősítik az immunrendszert.Ez semmi mással nem pótolható,még a méregdrága tápszerekkel sem. Amellett,hogy az anyatej széklet lazító,más előnye is van, pl. lélektani: segít kialakítani a szülő-gyermek kötődést.
Emellett amíg a gyermeket szoptatni tudod (átlagosan 3-4-6 hónapos korig) addig sem kell kiadnod pénzt,nem kell a tápszerrel nyűglődnöd,a mell mindig kéznél van.
Az anyatejes táplálás nem arról szól,hogy a gyerek 2-3 éves koráig rajtad csüng,az anyatejes táplálással biztosítjuk a gyermek egészséges testi és szellemi fejlődését! Kutatások bizonyítják,hogy akiket anno anyatejjel tápláltak,ellenállóbb szervezettel bírnak,bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő,pl az ételallergia. Ezek mellett véd a fertőzések és a bélhurut ellen!
Mind emellett,a szoptatás rákmegelőző hatású! Hogy hogyan függ össze a kettő,azt nem tudom,kutatások bizonyítják!
Mint ahogy írtam,a gyermeket nem kell kisgyermek koráig szoptatni. Pár hónapos korában szépen lassan ki lehet váltani a cicit pürékre. De az is lehet,hogy 2-3 hónapos korában a baba úgy dönt,hogy neki nem kell több...
Ha attól félsz,hogy a melled milyen lesz a szoptatás után,és azért nem akarsz szoptatni... Nos,minden ember azt gondolná,hogy ha eleve úgy állsz a dolgokhoz,hogy nem akarsz szoptatni,tápszerezel,akkor valószínű nem vág földhöz egy mellplasztika sem... Ezt amúgy részletre is csinálják. Ezen kívül a méh összehúzódását is segíti a szoptatás,illetve a gyermekágyas időszak hamarabb múlik a szoptatós édesanyáknál!
Tényleg nem kioktatásnak szántam,én a baba érdekét nézem,én a saját gyermekeimet is előtérbe helyzetem a saját vágyaimmal szemben! Nem megbántani akarlak,de szerintem erről szól az anyaság- áldozatot hozunk néha nagyobbat,néha kisebbet,amilyet szükséges,a gyermekeink érdekében!
Kérlek jól fontold meg a döntésed!! Járj utána,melyiknek mik a hátulütői,és mik az előnyei- kétségtelen,hogy a szoptatás mellett milliónyi érv szól! Te döntesz,ezt senki nem vitatja,de mi,akik elég tájékozottak,akik anyák vagyunk,arra kérünk- mert hát szerintem mindannyiónk nevében kérhetlek- hogy rágd át alaposan a kérdést!
Elvileg Anya leszel,a gyermeked egészségének kellene a legfontosabbnak lennie!
A cumisüveges megoldásról csak annyit írnék-tájékoztató jelleggel- hogy a cumisüvegben kis levegő buborékok lesznek,ami miatt a babád szeles lesz,hasfájós. Bár az anyatejes táplálás során is fennállhat a veszélye,de ezt,ha bebizonyosodik,hogy bizonyos ételekre,amit elfogyaszt az anyuka reagál így a baba,azokat pár hétig hanyagolni kell. De az is lehet,hogy mindent ehetsz ugyan úgy,és semmire nem lesz érzékeny! Mondhatni boldog baba lesz!
Mérlegeld: tényleg megéri nem szoptatni?
Teljes mértékben a Te döntésed,csak arra kérünk,hogy mérlegelj!!
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Üdv:3 lányos,13hkm
Az tény és való, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy szoptat-e vagy sem. De ha nem akarod hogy megkérdezzék, vagy nem akarsz egyenes választ adni, de elvárod, hogy kapj, akkor ne itt érdeklődj, hanem a nőgyógyászodnál. Ja, gondolom, ott nem mered, mert mit fog gondolni. Elmondom neked, hogy nem szoptattam, csak 1 hétig. Addig volt, utána semmi. Eléggé megviselt. Gondolom, nem akarod, hogy megereszkedjen a melled, vagy túl körülményesnek találod a fejést/szoptatást.
Szóval ha nem tetszenek a válaszok, kopogtass máshol.
Jöhetnek a lepontozások! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!