Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak engem zavar-velem történt...

Csak engem zavar-velem történt meg hogy szoptatás miatt elvesztette szexuális női funkcióját a mellem?

Figyelt kérdés

Nem tudom jobban megfogalmazni. Azt értem hogy a női mell szerepe a gyermek táplálása úgy alapesetben. De 26 évig ( na jó 13 mert előtt nem volt mellem:)) szép volt,büszke voltam rá,a testképem része volt, a szexben is szerves része volt stb. Mióta szoptatok valahogy etetővé változott más funkciója mintha nem is lenne. A férjem nem ér hozzá, mondván hogy az a babáé. Anyósomék szerint egyrészt ne "tegyem ki" (viszlát dekoltált felsők) mert ez már nem arra VALÓ. Másrészt viszont elvárják hogy ha sír a baba egyből tegyem cicire ott előttük, apósom is simán benyitott múltkor is mikor szoptattam és leült oda beszélgetni. Pár napja voltunk egy helyen ahol volt baba mama szoba. Ott is simán besétált apuka pelenkát cserélni (megértem persze) miközben én ott szoptattam és próbáltam takargatni magam.

Azt tudni kell hogy kicsit lapos az egyik bimbóm vagy kicsi vagy hogy mondjam és kicsit tartani kell egyik kezemmel a baba szájánál tehát nem úgy történik a szoptatás hogy csak odanyomom a baba fejét és közben mindkét kezem szabad hogy tartsam a babát meg még takarózzak is, hanem tartani kell mert különben fáj is.

A védőnő is mikor szoptatási gond volt elvárta volna hogy csak úgy ott kapjam elő a cicit. Én spílázom túl? Ez normális hogy mostantól a cicim nem az én cicim hanem a baba jogos tulajdona vagy hogy mondjam?

2012. júl. 31. 08:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Vicces, én kb azért harcolok, hogy a párom megtartóztassa önmagát, ha majd szoptatok. Még csak 23 hetes vagyok, és már most elkezdtem leszoktatni a páromat, hogy fogdossa a mellem, főleg azért mert fáj, másrészről meg a mániája a mellbimbóm, ami szintén nagyon érzékeny, és nem akarom, hogy miatta legyenek összehúzódásaim. Még van 17 hetem, hogy leszoktassam róla, én személy szerint örülni fogok neki, ha legalább a férjem ad egy kis szabadságot a melleimnek. :)

Apósodnak mondd meg, hogy inkább lefotózod, ahogy a baba szopizik és nézegesse azt, de téged zavar, ha ott ül és bámul, mert hiába más a funkciója, attól még az rajtad van, nem pedig egy szobron. Anyósodnak meg hát nem is tudom, de valahogy meg kéne neki is mondani, hogy úgy szoptatod a babád, ahogy tudod, ne szóljon vele, mert csak fusztrálni fog és elapadhat tőle a tejed (tessék dramatizálni :D).

Pároddal meg beszélj, minél többször, mondogasd neki, hogy a melleid még mindig az ő tulajdonában is vannak, bármikor lehet simizni, tapizni, puszilni, attól még, hogy tejcsi van benne.

A kivágott felsőkről meg az a véleményem, hogy ilyenkor még ezerszer szexibb is, mint alapjáraton, sőt, még párod kedvét is meghozhatja. Anyósod meg sz.rd le, hogy mit mond róla, ha neki nem tetszik, akkor ne nézze. Ennyi. :D

2012. júl. 31. 09:03
 12/15 A kérdező kommentje:

A párom "kedvével" más téren nincs gond, meg terhesség alatt is gyakori szex volt, tehát furi, hogy akkor nem zavarta a baba sem..

Hát a legközelebbi babánknál (ha lesz) majd biztos másképp csinálom, most már úgy időzítek mindig hogy szoptatáskor ne legyenek ott meg nem is kell már olyan gyakran szoptatni (3.5-4 óra inkább) úgyhogy annyi idő alatt meg hazajövünk vagy ők mennek el.

2012. júl. 31. 09:14
 13/15 xStefix ***** válasza:

Szerintem kicsit összemosod a dolgokat, Kérdező. Vagy legalábbis több oldala is van a gondodnak. :)

Az teljesen természetes, ha téged feszélyez, hogy mások előtt kell szoptatnod, ezért ne szégyelld magad. De ez ellen már most is tudsz tenni, nem kell megvárnod a következő babát: egyszerűen mondd meg az érintetteknek, hogy nem szeretnéd, hogy ott legyenek. Remélhetőleg meg fogják érteni. Illetve, ha eddig nem így tetted, akkor szoptass inkább diszkréten, ha mégis muszáj. Nem olyan egyszerű "betakarózni" és a picit meg a mellet is tartani egyszerre (az enyém is ilyen, erősen folyik a tejem, úgyhogy sokszor elforog..), de némi gyakorlat és menni fog. Gondolj ilyenkor arra, hogy a babád éhes/szomjas/anyás/fáradt stb., neked pedig az az elsődleges feladatod, hogy őt ellásd - vagyis ne érdekeljen, hogy mások mit gondolnak erről, teszik-e nekik a látvány stb. Hidd el, ha te fejben kikapcsolsz és csak a picidre figyelsz, idővel csökken a zavarod is.

Az, hogy a melled most inkább a babádé és kevésbé a férjedé, megint normális érzés. :) Tudod, a mellnek eredetileg az az elsődleges szerepe, hogy az utódot táplálja, nem pedig az, hogy szexuális játékszerként funkcionáljon... Persze az "udvarlási" és "párzási" szakaszban is fontos "eszköz", de nem ez a legfontosabb feladata. Csak sajnos az elmúlt időkben teljesen kicsavarodott ez a gondolat, és a média meg egyéb hatások következtében ma már mindenki a szexualitást kapcsolja vele össze, a szoptatási szempont sajnos eléggé háttérbe szorult. (Gondolj arra, hogy egy szexin kipakolt cici ma már kevésbé megbotránkoztató látvány, mint az, ha valaki ugyanannyira "látszódva" szoptatja a babáját..) De ha kicsit elelmélkedsz ezen és ezután inkább a szopi oldaláról (is) nézed, talán már nem fogod ennyire furának érezni a helyzetet.

És végül, hogy a melled mégcsak nem is a tiéd... Ez is érthető érzés, hiszen a picid "használja" most a legtöbbet. :) De ilyenkor meg arra gondolj, hogy a babádnak a melled = te magad. Vagyis, ti még mindig egyek vagytok, nem nagyon lehet egy anyát és a babáját elválasztani egymástól. Ti így vagytok egy egész. És innentől már talán az se lesz olyan rossz érzés, ha a "másik feled" a te egyik testrészeddel ilyen szoros kapcsolatban van. Remélem, érthető, mire utalok.

2012. júl. 31. 15:03
 14/15 anonim ***** válasza:
a vén perverz...
2012. júl. 31. 18:33
 15/15 anonim ***** válasza:

Hát,nem tudom Csajok,hogy Ti hogy vagytok ezzel,de szerintem a szoptatós mellnél nincs is szebb!- jó,most magamra gondoltam :-)

Igen is,öltözz úgy,hogy "tedd ki" a melleidet,ha szeretnéd,attól,hogy Anya lettél,nem lettél apáca!

A szoptatás nálam is kényes téma,egyedül a család női tagjai lehettek bent,+ a Párom. A többieknek sipirc!!!

A védőnő megértette,hogy szégyenlős vagyok,így nem kérte többször,hogy ha sír a kicsi amikor itt van,szoptassam meg előtte.

Lehet egyébként bizonyos helyzetekben úgy szoptatni,hogy ne lássák: Egy textil pelenkát terítesz a válladra kihajtva úgy,hogy a baba fejét is takarod vele,ezáltal nem látják a cicidet illetéktelenek! :-)

Én amúgy mindig is úgy csináltam,hogy felhúztam a pólóm,melltartóm,és nem le. Így a felhúzott póló és melltartó takarta a cicim tetejét.

A lapos bimbóra tudsz venni bimbó kiemelőt,ami segíthet.

Ha szép a dekoltázsod,nyugodtan vegyél fel olyan felsőt,ami bár sejtetős,de takar annyit,hogy a melltartód ne látszódjon ki,abba pedig lehet kapni -hú,mindig elfelejtem... direkt arra szolgál,hogy a csöpögő anyatejet felfogja,szivacs szerű melltartó betét szerű... Jaj,a Többiek biztos tudják miről hadoválok!!

Ha látod Magad csinosan,elégedett leszel Magaddal,és a Párod sem fogja többé csak a gyermeknek hagyni a melledet :-) (erről eszembe jut,hogy az első lányunk születése után szembe spricceltem a Páromat :-D Oltári volt!!)

Beszélgess el nyugodtan a Pároddal,ha Téged zavar az,hogy a melled csak a gyermeketeké. Anyósodékat pedig hagyd ki nyugodtan a magánéleted ezen szakaszából!

Remélem valamit azért segítettem!!

Jó babázást!! :-)

Üdv: 3 lányos,12hkm

2012. júl. 31. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!