Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy hete estére annyira...

Egy hete estére annyira lecsökken a tejmennyiség, hogy két cici is épphogy elég a babámnak. Írassak fel tápszert a gyerekorvossal?

Figyelt kérdés
Pár napja teát kellett adnom neki este, mert annyira sírt, hogy nem jön belőle semmi, aztán amikor megnyugodott és kb. 5 percig szopizott nagy nehezen "belövellt" a tejcsi, de érzem, hogy nagyon kevés. Napközben nincs gond. Lehet, hogy elapad lassan a tejem? Nem akarok úgy járni, hogy nem tudok neki este enni adni. Most 17 hetes.
2008. máj. 7. 08:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia.nálink ugyan ez a hejzet.Este´re nem elég neki,hiába cicizik 15 percenként.Ezért ö kap 50-60gramm tápszert,és már alszik is.nem kell íratnod,tudsz a dm-ben is venni.Csak nézd meg,hogy mennyi idösnek való.Most valószínü,hogy mindenki lehurrog,hogy ::" igen is szoptatni,semmi tápszer!"Nyugodtan adj neki estére,és továbbra is lessz tejesd.Mink 1,5 hónapja így vagyunk.Egész nap szopizik,éjjel is,csak este´re kell a pótlás.
2008. máj. 7. 08:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem felhívták a figyelme a korházban, hogy lesz ilyen helyzet közben, de ne aggódjak ez normális és ne nyúljak egyből a tápszerhez, mert sok anyuka ilyenkor bepánikol és elkezdi tápszereyni a babát, aztán attól tényleg lassan elapad a tejcsi. Szóval kitartást szerintem, és ne add fel. Én még nem vennék tápszert. Nekem van a mélyhűtőbe fagyasztott anyatejcsi ilyen esetekre. Kitartást!!
2008. máj. 7. 09:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Abban egyetértek az előttem szólóval, hogy adj pótlást, de beszélj a gyerekorvossal, és ne "maszek módon" vásárolj tápszert, mert ő tudja, hogy milyen kell, egyes tápszert amúgy is csak receptre kapsz, és úgy olcsóbb is. A kettesek már drágák, és azt nem is kaphat hat hónaposnál fiatalbb baba. És mondom, a dokid tudja, hogy milyet kaphat.
2008. máj. 7. 09:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az elsö v.vagyok.bocsika azt nem i´rtam,hogy én N.országban lakom,nekem a szülésznöm mondta meg,hogy melyik ta´pszert vegyem,PRE és A-s.Nem tudom otthon ezek hogyan mennek,de itt a dm-ben kapni,nem csak a gyógyszerta´rban.
2008. máj. 7. 09:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is így jártam,aztán megittam egy alkoholmentes sört,és úgy bedurrant a mellem hogy alig bírtam hozzáérni reggelre.2 dl-ert fejtem le 1-ből.Sztem igyál meg reggel 1 pohárral,már ha szereted.Nekem bevállt.
2008. máj. 7. 11:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen természetes, hogy estére kevesebbnek érzed a tejed.

Mennyiségre lehet, hogy kevesebb is, viszont valószínűleg táplálóbb, zsírosabb. Ha mégis kevésnek tűnik a baba számára is, én a helyedben nem adnék ezért tápszert. Voltunk így mi is, és sosem kellett tápszerhez nyúlnom. A tej nem két szoptatás között, hanem szopizás alatt termelődik a legjobban. Ezért én azt csináltam, hogy a két cicből való szopizás után 20-30 perccel újra visszarakram mindkét cicre és vltottam cicit akár ötször-hatszor, ha kellett. Így pár nap múlva már elég volt. JA és még valami: estére azért is lehet kevesebb a tej, mert fáradt vagy. Próbálj meg lepihenni délután a babáddal együtt! (tudom, háztartás... de szerintem a baba fontosabb, a tennivaló megvár)

Ezeket nekem a gyerekorvos mondta anno, amikor ugyanilyen problémám volt. Hallgattam rá és nem kellett tápszer. (Bár nekem szopipárti orvosom van, aki direkt képezte magát ilyen irányba is.)

2008. máj. 7. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!