Tejmennyiség fokozása ötletek étel ital terén? Ami eszetekbe jut/bevált leírnátok?
nem mindegy milyen sor :)
DMes Karamallz malátasör
alkoholmentes :)
Édeskömény tea, nagyon jó .
Ricinus communis és lac caninum homeós .
Sok pihenés, sok folyadék.Rostos italok nekem nagyon növelték a mennyiséget.
Ja és ameddig nem lesz annyi tejed amennyit te akarsz éjjel nappal minden szopi után fejni kell.
Homeós szereket 3-4x kell szedni, mindkettőt.
Nem hízik a babám megfelelő ütemben és már 5-6 napja óránként két óránként akar enni (akarNA) pontosabban fejek minden szopi után de az a baj hogy nagyon nehezen fejhető a mellem (szoptatási tanácsadó is járt kint nálam és mondta ő is hogy valahogy köteges a mellem és a bimbóudvar körüli zárógyűrű sem az igazi)
Szoptatni tudok persze és eddig nem is volt gond persze gyakran szoptatok és minden szopi után szinte tök üres volt a cici tehát a tejem így ÉPP elég a babámnak.(3 hónapos) Csak közben meg szeretném fokozni a tejtermelést de eddig nem megy. Bár most nézem hogy homeósból én a ricinust szedem meg a urtica urenst- akkor ez nem is jó? Ezt a lac.nevűt nem is ismertem.-
Nekem sem volt sok tejem, de rajöttem, olyankor nem volt, ha feszült voltam. Pontosabban, tej volt, csak nem jött ki könnyen. Ez az allando feszültseg szamlajara irhato.
Meg kell tanulnod lazitani.
Ugy tudom, hogy a szervezet legkönnyebben szenhidratbol allitja elö a tejet. Tehat logikus lenne a sör mellett a burgonya is vagy tejben fött gabonafelek, kasak, amiket ugy kell elkesziteni, mint a tejbegrizt. Kis cukor es so hozzaadasaval nagyon finomak. A halolaj fogyasztasa pedig növeli a gyermek IQ-jat. En is fejtem sokaig, aztan meguntam, rajöttem a baba jobban ki tudja szivni, es nem jo raszoktatni a cumisüvegböl valo ivasra, mert teljesen ellustul. A fejessel elmegy az összes szabadidö, amit inkabb pihenessel kellene tölteni.
Köszi a sok választ!!! Én mint írtam nem is TUDOK annyit kifejni amennyivel jóllakna, viszont ha ő szopott, az eddig elég volt, de most napok óta nem.
Vettem karamallzot tegnap este ittam is.
És amúgy ez a teljes csend nyugalom ellazulás bevált most úgy néz ki...
Kérdező, a hízás nagyon kaotikus dolog, én óva intelek attól, hogy csakis ez alapján gondold azt, hogy baj van! A tanácsadóban általában belénk verik ezzel a parát, pedig felesleges szokott lenni, sőt, sokszor kifejezetten káros is.... NEM a hízás az (egyetlen), ami megmutatja, ha kevés a tejed. Ezen kívül sok más egyéb tünet és jelzés is van, amik sokkal árnyaltabban utalnak a helyzetre!
A másik pedig, hogy 3 hósan növekedési ugrás is van, amikor a babák gyakrabban kérnek szopni. A 2óránkénti ilyen szempontból nem sok, még akkor se, ha lassan egy hete tart. (Megeshet, hogy félóránként is kellhet szoptatni.) Mondjuk általában ennél valamivel hamarabb szokott reagálni a szervezet, de még az egy hét sem ad okot aggodalomra. Amivel viszont biztosan tudod segíteni a folyamatot, az a nyugalom + elég folyadék + gyakori szoptatás. (Ahogy talán már te is tapasztalod.) Ha fejni nem tudsz, akkor nem kell vele erőlködni, nem mindenkinek megy. Ha gondolod, persze tehetsz még pár próbát, ha tudod, mire figyelj és még van pár módszer, ahogy nem próbáltad eddig. De ha nem megy, nem kell erőlködni. Elvileg enélkül is menni fog.
Az összes többi bogyó, étel és ital pedig igazából akkor fog hatni, ha a tested alapból jól működik, vagyis a fenti "hármassal" már alapból megtámogatod a tejtermelést.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!