Olyan mintha "beszorult" volna a tej a mellembe. Mit tanácsoltok?
Tegnap a kisfiam minden szopinál sokkal kevesebbet evett, mint szokott, gondolom a meleg miatt, de napközben egész egyszerűen nem vol időm, így csak este próbáltam meg kifejni a maradékot.
Próbáltam azzal a pici pumpással, nem ment, kézzel ahogy csináltam, úgy jött, de az a kemény rész nem szűnt meg. Kb 1 órán keresztül masszíroztam, jött is belőle, de még mingid kemény volt. Ma reggelre nem lett annyira tele, mint szokott.
Elmentem venni egy másikat, az is csak kézi, de kicsit nagyobb-jobb (Chicco pumpás-cumisüveges). Jönni jön, de a kemény rész még mindig ott van, kicsit kezd fájni.
Ötletek? Mit csináljak?
Este zuhanyzás közben is csináltam, több-kevesebb sikerrel, de a kemény rész megmaradt.
Megpróbálkozom a borogatással, hátha jobb mint a zuhany.
Köszi a válaszokat!
Szia!
Én is jártam így, nem is egyszer.
Ilyenkor azt csináltam hogy engedtem egy kád jó meleg vizet (ez az én esetemben jobb volt, mert tél volt, nem pedig ilyen ... meleg). A melleimre tettem langyos vizes borogatást, jól átmasszíroztam (mondjuk egy kis tusfürdővel, mert az jól csúszik) és utána még a meleg vízben ülve fejtem le a tejcsit. Az első pár percben nagyon nehezen jött, de aztán megindult és szinte magától folyt!
Remélem segítettem, jobb ötletem sajnos nincs!
Én bioptron lámpát használok erre. Pár perc melegítés és maszírozás után ömlik a tej a melleimből, csak javasolni tudom.
5 hetes ikrek anyukája
Szia!
Elzáródott egy tejcsatorna a melledben és megpang a tej, ezért érzed a csomót. Minél hamarabb ki kell onnan jönnie, mert tejmirigygyulladást okozhat, ami ugyan nem veszélyes, de igen kellemetlen élmény. Nekem 3x volt. :-S
A gyakori mellürítés most a lényeg, a melegvizes borogatás segíthet megindítani a tejet. Minél gyakrabban szoptass és fejj, hogy a tejleadó reflexekkel "kimosódjon" a csomó. Általában több szoptatás is kell, amíg teljesen eltűnik.
A jövőben úgy tudod ezt elkerülni, ha igény szerint szoptatsz (ilyenkor beáll a tejtermelés egyensúlya és felpuhul a mell) és nem várod meg, amíg a melled túltelítődik, bekeményedik.
17 hónapja szoptató anyuka
Szia!
Sikerült könnyíteni a ciciken? :)
(3. voltam)
Igény szerint szoptatok, nagyjából beálltunk 3,5-4 órára, csak éjszaka nincs szopi, reggelre szokott kicsit bekeményedni, de eddig mindig kiszívta teljesen csak most 2 napja eszik kevesebbet a meleg miatt. Most minden szopi előtt masszírozom kicsit, utána meg fejek amennyit tudok.
Kedves 3.! Köszi az érdeklődést! Este kipróbáltam a meleg vizes fürdést, egész jól jött belőle, igaz nem éreztem teljesen üresnek, de kevésbbé érzékeny.
Próbálok más pózban is szoptatni, hátha úgy máshogy ingerli a tejcsatornákat a babám.
Köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!