Nem elég a tejem a babának, vagy miért kezd el sírni rajta?
10hetes a babám,és 2napja azt csinálja,hogy eszik kb.40percet,de abbol van hogy 20percet is alszik,felkel,ujra elkezd enni,és szivja kicsit a cicimet azután elkezd sírni,püfölni,nagyon mérges lesz,oda adom neki a teát azt elkezdi inni,bele rakom a cicm a szájába de megint elkezd sírni,a teára újra megnyugszik!
Leteszem őt akkor pedig a keze a szájában van folyamatosan.
Nem értem értem miért van ez?!
de hizni meg szépen hizik 9 nap alatt 360grmmt szedett fel.
Bár kicsit ugy érzem mintha most kevesebb is lenne a tejem :(

Én nem adnék neki egyáltalán teát, gondolom cumiból adod, azt megszívja és jön, a cici meg azért nem úgy működik, abból nem jön annyira, szerintem azért mérgelődik.
Ennyi idősen általában a legtöbb baba keze a szájában van, szóval erre ne alapozz, ez nem feltétlen az éhség jele. Ha nagyon szívja a kezét, sokat sír és semmivel nem lehet megnyugtatni, akkor éhes.
Ha hízik, akkor nincs baj, lehet hogy közeledik a 3 hónapos növekedési ugrásotok, az érzed. Ne adj neki teát, próbáld többször cicire tenni! Tudom, nehéz ha sír rajta, mert olyan mintha téged utasítana vissza, de szerintem tényleg csak nem akar megdolgozni a tejért.
Tegnap mértem akkor 80at evett.
Tegnap nem adtam neki teát,és még is ezt csinálta :(
Nem tudom mi lehet a gondja..lehet akkor elég neki,vagy kevés,nem tudom!
A növekedési ugrás az micsoda,mit takar? Bocsi a buta kérdésért,első babám.

Szia, második vagyok.
Persze hogy most tea nélkül is csinálja, hisz már tudja, milyen amikor nem ciciből jön:)
A növekedési ugrás annyit takar, hogy a baba táplálékigénye hirtelen megnő, emiatt többet szeretne enni. Ilyenkor lehet nagyon elrontani, ha sokáig szeretnél szoptatni, most kell odafigyelni!
Nagyon sokszor ciciztetni, ha kell pár napra "költözzetek be" az ágyba, és szoptass, szoptass, szoptass. Pár nap alatt a cicid több tejet tud majd termelni, mert a baba igényeihez alkalmazkodik. Ennyi a növekedési ugrás.

Utolsó tökéletesen leírta. A szoptatás mellé nem kell semmi más folyadék hiszen azzal csak lemosod a bélfalakra felépített immunanyagokat. A cumisüveggel meg végképp elintézed, hogy ne fogadja el a cicit nem buták ezek a babák több eszük van mint nekünk:))A mi babánk 22 hónapos és soha nem látott-kapott, játszó cumit sem de cumisüveget sem.
A tavalyi hőségben is csak anyatejet kapott amikor kérte.
reggel este még egy kicsit szopizik, de hamarosan elhagyja. Tarts ki sok sikert.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!