Anyatejes babának a kánikulában szüksége van egyéb folyadékra?
Szia,
4,5 hós a babám-.ő is csak anyatejet kap.Gyakrabban teszem mellre .Vizet probaltam,de csak jatszik vele:)Teat nem adnek abszolut,csak ha nagyobb.Maradt tehát a cic,gyakrabban:)Ahogy te erzed.Ha ugy gondolod eleg neki a cici,akkor nem kell neki semmi mas
Én nem adtam semmi mást neki és engem is cseszegetett vele az anyósom.
Folyton teáztatta volna!!!
Te vagy az anyukája, te döntesz, hogy adsz-e neki mást. Elégnek elég a tej, úgyhogy a többi már csak ízlés kérdése.
Nagyobbik lányom február végi, júliusban volt 5 hónapos (mármint 13 éve). Nem kapott egyéb folyadékot, csak gyakrabban tettem mellre. Ilyenkor csak néhány kortyot szopott, a hígabb, szomjoltó tejből.
Kicsi fiam 1 éves. Lehet, hogy ez már extrém, de a mai napig nem fogad el semmilyen folyadékot, pedig mindent kipróbáltam vele. Cumisüveget, poharat, csőrös itatót, kanalat. Enni hajlandó kanállal, de inni még véletlenül sem. Marad a cici, ha nagy a meleg, akár fél óránként. Nem mondom, hogy ez így optimális, viszont elég neki a folyadék, mert a pisis pelusok száma nem változott.
Jaj ezzel már a falra mászok, hogy anyu, meg anyós mindent olyan jól tud és szegény kismamát csak elbizonytalanítják. Anyósomat legszívesebben leönteném teával :-) Minek a tea meg a víz, mikor itt a legegészségesebb dolog, az anyatej.
Én nem adtam 5,5 hónapos koráig, most adtam neki kanállal babavizet, de csak azért, mert a napokba kezdjük a hozzátáplást és így láttam jónak, hogy a kanállal ismerkedjen.
3 hónaposnak tuti nem adnám, csak többször mellre tenném.
Kitartás :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!