Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyatejes babának a kánikulába...

Anyatejes babának a kánikulában szüksége van egyéb folyadékra?

Figyelt kérdés
Babám most 3 hónapos. Csak anyatejes. Az anyukám folyamatosan mondogatja, hogy, ha nem is teát, legalább vizet adjak neki ebben a melegben. Mondtam neki, hogy szerintem elegendő neki az anyatej. Anyósom is meg van döbbenve, hogy a gyerek nem kap teát. Ellenállok, én úgy tudom, tudtam, hogy semmi nem kell neki tejen kívül. A kánikulában esetleg többször kínálom, ennyi. Na, de most hívott anyukám, hogy a Story címlapján egy híresség van a 4 hós anyatejes babájával, és mutatta, hogy kapja a folyadékot a kánikulában. Engem nem igazán érdekel, hogy a hírességek, hogy, s mint nevelik a gyerekeiket, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Kell a gyereknek más is az anyatejen kívül a kánikulában?

2012. jún. 25. 17:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

4,5 hós a babám-.ő is csak anyatejet kap.Gyakrabban teszem mellre .Vizet probaltam,de csak jatszik vele:)Teat nem adnek abszolut,csak ha nagyobb.Maradt tehát a cic,gyakrabban:)Ahogy te erzed.Ha ugy gondolod eleg neki a cici,akkor nem kell neki semmi mas

2012. jún. 25. 17:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem adtam semmi mást neki és engem is cseszegetett vele az anyósom.

Folyton teáztatta volna!!!

Te vagy az anyukája, te döntesz, hogy adsz-e neki mást. Elégnek elég a tej, úgyhogy a többi már csak ízlés kérdése.

2012. jún. 25. 17:15
 3/7 Sókristály ***** válasza:
100%

Nagyobbik lányom február végi, júliusban volt 5 hónapos (mármint 13 éve). Nem kapott egyéb folyadékot, csak gyakrabban tettem mellre. Ilyenkor csak néhány kortyot szopott, a hígabb, szomjoltó tejből.

Kicsi fiam 1 éves. Lehet, hogy ez már extrém, de a mai napig nem fogad el semmilyen folyadékot, pedig mindent kipróbáltam vele. Cumisüveget, poharat, csőrös itatót, kanalat. Enni hajlandó kanállal, de inni még véletlenül sem. Marad a cici, ha nagy a meleg, akár fél óránként. Nem mondom, hogy ez így optimális, viszont elég neki a folyadék, mert a pisis pelusok száma nem változott.

2012. jún. 25. 17:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Már a harmadik babóm született kánikulában, eddig egyik gyerekemnek se adtam soha semmit anyatejen kívül. Elég nekik tökéletesen, csak gyakran kell cicire tenni. De az anyatej eleje nagyon vizes, pont ezért, hogy ha a baba szomjas, akkor a szomjoltó első tejet szopizza csak, ha éhes, akkor úgyis tovább szopik és a zsíros hátsó tejhez is hozzájut.
2012. jún. 25. 17:50
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Jaj ezzel már a falra mászok, hogy anyu, meg anyós mindent olyan jól tud és szegény kismamát csak elbizonytalanítják. Anyósomat legszívesebben leönteném teával :-) Minek a tea meg a víz, mikor itt a legegészségesebb dolog, az anyatej.

Én nem adtam 5,5 hónapos koráig, most adtam neki kanállal babavizet, de csak azért, mert a napokba kezdjük a hozzátáplást és így láttam jónak, hogy a kanállal ismerkedjen.

3 hónaposnak tuti nem adnám, csak többször mellre tenném.

Kitartás :-)

2012. jún. 27. 13:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Engem is maceráltak ezzel a plusz folyadékkal tavaly nyáron, mikor picik voltak az ikreim, de én sem hagytam magam és inkább 1,5 - 2 óránként szoptattam őket. És tessék csodájára járni, nem száradtak ki. :-)
2012. jún. 28. 14:34
 7/7 xStefix ***** válasza:
100%
Nincs szüksége, ha elég gyakran kerülhet mellre.
2012. jún. 28. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!