Most akkor ne adjam oda neki 3óránként a cicit? Többi lent
A babám 2630grammal született,most 9hetes és 5390gramm.
A háziorvos szigorúan LETILTOTT hogy 3óránkét kapjon enni,azt mondta hogy egy ekkora babának már 4-4,5óránként kell ennie,és hogy ez nem lesz jó ha továbbra is így hizik,az egészségének sem tesz majd jót..meg hogy havonta csak 1kilót szabad neki hiznia!!
Ti mit gondoltok??
De akkor mit csináljak vele a maradék egy órában?
Most 3óránként eszik,és szinte percre pontosan kel enni,és akkor már iszonyat nyűgös,és sír is ha nem kap enni..
Ma mondjuk kibírta a 4órát,de evés után 1órát fent volt,ez a reggeli ébredés után volt,most evett és nem tudo mi lesz,hogy birja majd!! :(
Szerintem az ösztönöddel és a babád jelzésével jobban jársz, mint az orvossal!!! ;)
Tudd, hogy a csak anyatejes babáknál gyakori a kezdeti nagymértékű hízás; ezt a pluszt viszont a későbbi mozgásfejlődéssel stb. szépen le fogják dolgozni. Most tulképp előre felkészíti magát a következő hónapok intenzív munkájára, ezért "hízlalja" fel magát.
A te orvosod valószínűleg még a régi időhöz kötött rendszert preferálja, aminek számtalan káros hatása lehet... hogy a legrosszabbat mondjam, pl. szopási sztrájk is. (Én is most ezzel küzdök, más ok miatt, hát ne akarj ilyet.)
Nem tudom, mennyit tudsz az igény szerinti szoptatásról, de ha ismered, akkor tudhatod, hogy mindig akkor jársz el jól, ha a babád jelzései szerint szoptatsz! Nem biztos, hogy mindig enni akar, igen; de a szoptatás multifunkciós eszköz, nemcsak etetésre használjuk! Emiatt persze gyarapszik is a babád rendesen - de a nagy kérdés, van-e ennek rá nézve bármilyen látható kellemetlen hatása?? Székelési gondok, emésztési diszkomfort? Rosszkedvű, kiegyensúlyozatlan? Bármi, ami zavaró? Mert ha úgy látod, hogy ő jól érzi magát, elégedett, akkor nagy valószínűséggel neki ez az igénye ill. erre van most szüksége. Ergó, nem az orvos fogja tudni, megmondani, hogy neked hogyan kell őt szoptatnod... Bízz az ösztöneidben, általában jót súgnak!
És még egy példa: én anno a lányomat időhöz kötötten kezdtem szoptatni, hát éppen csak meghíztuk mindig a minimumot. Onnantól viszont, hogy váltottunk, rögtön 25 deka körül gyarapodott; amikor épp nem hosszra nyúlt nagyot.
Most a fiam rögtön igény szerint kezdtem szoptatni és 5 hét alatt már 2 kilót hízott... A nővére 4 hósan volt annyi, mint amennyi ő 2-3 hét múlva lesz. Szóval ennyit számít a módszer is. (A genetikán túl, persze.)
Köszönöm a válaszokat.
Kedves ultolsó válaszoló..igény szerint szoptattam őt eleinte,pláne mert sárga is volt,és kis sullyal is született,talán 1hónapos kora után kezdtem bevezetni azt hogy azért valami rend legyen a szoptatások közöt,ez sikerült is,eleinte 2óránként,aztán 3óránkéntira..most pedig próbálkozom majd a 3,5óránkéntival!
Egyébként nagyon jó kedvű,nem síros baba..csak sajnos székelési problémával küzdünk..mert csak heti 1x van,de az is ugy hogy közbe lépünk.
illetve nem utolsó hanem a 14:10es válaszoló!
De mindenkinek köszönöm a segítségét,borzasztó hogy egy ilyen egyszerű dolgot így megbonyolítanak az orvosok :-/
Hát, nem tudom, én bízom a gyerkőcöm jelzéseiben és abban, hogy egyszer elég érett lesz hozzá, hogy magának alkosson napirendet. Ami egyébként már most is megvan, mégha nem is órához kötött.
De tégy, ahogy jónak látod, te tudod, nálatok mi működik. :)
Szerintem etesd úgy a babádat, ahogy kéri! A kisebb súllyal született babák az első 3 hónapban gyorsabban GYARAPODnak mint az átlagos súllyal született babák. Az én lánykám ennyi idős korára 2360gr-ot hízott, pedig 3920grammal született, akkor miért lenne baj, ha a tied 2760gr-ot hízott?
Ez költői kérdés volt, ma már 3 éves a lányom / a pontos súlyokat onnan tudom, hogy pont kéznél volt a babakönyve és megnéztem, kiszámoltam/ 14kg 96 cm, ez a védőnő szerint tökéletes. Ami most van rajta "többlet" az elnövi, lerohangálja. Nekem is mondták, hogy adjak kevesebbet neki enni, én bőszem bólogattam, hogy oké, DE nem tettem, evett ha kedve volt. 3 hónapos korától automatikusan kevesebbet kezdett enni.
Havi 1 kiló, ah, 1 hétre rá, hogy hazajöttünk elmentünk méreckedni 1kg!!! hízott. Igaz ilyen nem volt többet, de akkor is.
Ne izgulj, ha majd 1 éves korában TÚL sok rajta a tartalék, akkor változtass az étrendjén, de addig...
Tudod a mondást: Ha éhes, akkor egyen. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!