Mikor adjam fel?
Kisfiam két hetes! Sürgősségi császárunk volt. Szerencsére jól van, de szülés után elkapott valami fertőzést, ami miatt a koraszülött osztályon kezelték antibiotikummal. Eleve csak 3 nap után vehettem a kezembe. Szoptatni kb. 5 nap után próbáltam, de a koraszülöttön ez szinte lehetetlen volt a körülmények miatt.
Ráadásul kevés is a tejem. Úgy gondolom, hogy az a kevés, ami beindult a stressz miatt el is ment. Naponta kb. 50-60 ml jön ki. Cicire teszem naponta többször, szívja is, de kb. 10 ml-t tud kiszívni. A többit fejem. Napi 3 liter folyadékot biztos iszom.
Nagyon el vagyok keseredve, mert nem tudom szoptatni. Minden nap egyre szomorúbb leszek. Van értelme egyáltalán ezért a minimális mennyiségért erőlködni?
Le leszek pontozva. Én feladnám.
Első gyerekemen vészesen besárgult gyakorlatilag a harmadik napjáig hozzá sem nyúlhattam. Intenzíven volt, vércsere határosan. Természetesen tömték a tápszerrel, cumisüvegből. Nekem a 3. napon indult be a tejem. Én kapásból fejtem. Szopizni nem is akart, illetve kb. 5-10 ml-t sikerült. A csecsemősök azt tanácsolták, fejjek és adjam cumisüvegből. A fejésnek hála (3 óránként ürítettem mind két mellemet, este legutoljára 10-kor, hajnalban 6-kor kezdtem). Nekem 6 hetesen valamiért még is elkezdett szopizni így végül sikerült. A Te eseted más. Más mert ha fejés mellett is csak 60 ml jön össze az nagyon kevés. Az kb. egy adagnak is kevés. És hányszor eszik egy nap? Voltaképpen csak desszertnek elég a tej. Tápszeres már most is. És hogy őszinte legyek annyira nem hiszek abban, hogy az anyatej annyival jobb, hogy megérje ez az erőlködés. Jobb az anyatej, hiszen az természetes, de nagyon jók a mai tápszerek is. Persze azon gondolkodj el, hogy megpróbáltál-e már mindent? Két óránként fejés, mind két mellből, ürítés után még jó néhány percig folytatva. Rengeteg folyadék (közte szoptatós tea is) vagy homeos serkentő szer? Ezek csak tippek, gondolom már túl vagy rajtuk. Sajnálom a szituációt, értem, hogy bánkódsz miatta, de fej a fejjel!!! Már a kérdésedből is látszik, hogy nagyszerű anyukája vagy a babádnak! És hidd el ő még attól nagyon fog szeretni, hogy nem anyatejet kapott.
Ismerek olyan császáros anyukát, aki az 5 hetes babáját tudta először szoptatni, és végül kizárólagos szopi lett.
Neki is az lll. tanácsadója segített.
Hívj fel valakit, kérj személyes tanácsadást, találkozót is, ha kell, és hajrá!
Nem lehetetlen, de az elszántságod és türelmed biztosan kell hozzá! Szóval az a kérdés leginkább, hogy mennyire érzed szívügyednek.
Szerintem ne add fel.
Nem hiszem, hogy nekem több tejem lett volna, a kisfiam mégis 4 hónapig szopizott.
Ő már másfél éves, a kishuga 3 hetes, most valamivel több tejem van, pótlást kap. Nem mondom, eszembe jut néha, mennyivel egyszerűbb lenne, ha csak anyatejet vagy csak tápszert kapna, de ez van. Amíg hajlandó szopizni, addig kap tejet is!
Mondjuk én a fejéssel nem kínzom magam, csak este fejek egy kicsit, de a két gyerek mellett annyira nincs is rá időm. Meg pihenni sem.
Ne légy elkeseredve! A minimális anyatej is anyatej!
Szerintem ne add még fel.
Viszont ami nagyon fontos, hogy lelkileg próbáld meg összeszedni magadat! Nekem sem volt elég a tejem, az én lányom 2 hetes korától kapott tápszert, mert akkor még mindig fogyott és egyfolytában üvöltött az éhségtől.
Akkor úgy döntöttem, hogy valamit tenni kell és ha nem elég a tej, akkor pótoljunk.
Viszont a szoptatást nem adtam fel, most 11 hónapos és még reggel-este mindig szopizik. Nem elég neki most sem egy étkezésre, viszont megkapja az immunrendszere azt a pluszt, amit a tápszer nem tud.
Nálam lelkileg nagyon súlyos volt a helyzet. Teljesen kikészültem, hogy selejtes vagyok, rossz anya vagyok, szegény gyerekemet nem tudom táplálni, stb. stb. Voltak napok, amiket végigbőgtem. A férjem meg próbált vígasztalni, de hát a hormonok nem segítettek neki. :)
Ami miatt ezt leírtam: magamon vettem észre, hogy amikor nagyon padlón voltam lelkileg, akkor még az a kevés tejem is csökkent, apadni látszott. Amikor kicsit lenyugodtam, több lett. Nem sokkal, de valamivel.
Van egy nagyon jó termék, ami bár drága, de nagyon sokaknak segít. Azt érdemes kipróbálni: More Milk Plus a neve.
Köszi!
Hát akkor nem adom fel még!
Aranyosak vagytok! Szorítsatok nekünk!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!