Mikor adjam fel?

Figyelt kérdés

Kisfiam két hetes! Sürgősségi császárunk volt. Szerencsére jól van, de szülés után elkapott valami fertőzést, ami miatt a koraszülött osztályon kezelték antibiotikummal. Eleve csak 3 nap után vehettem a kezembe. Szoptatni kb. 5 nap után próbáltam, de a koraszülöttön ez szinte lehetetlen volt a körülmények miatt.

Ráadásul kevés is a tejem. Úgy gondolom, hogy az a kevés, ami beindult a stressz miatt el is ment. Naponta kb. 50-60 ml jön ki. Cicire teszem naponta többször, szívja is, de kb. 10 ml-t tud kiszívni. A többit fejem. Napi 3 liter folyadékot biztos iszom.

Nagyon el vagyok keseredve, mert nem tudom szoptatni. Minden nap egyre szomorúbb leszek. Van értelme egyáltalán ezért a minimális mennyiségért erőlködni?

2011. dec. 22. 16:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
nagynéném 5hétig fejte a tejét annak reményében h szoptathatja majd a koraszülött lányát és sikerült nekik. A baba is erősödni fog még, én nem adnám fel! Kitartás!
2011. dec. 23. 23:58
 12/15 anonim ***** válasza:
68%

Addig csinald, amig nem erzed a ketseg es a szoptatas miatti "sikertelenseg" miatt rosszul magad.

Sajat tapasztalat.

Sajnos egyik gyerekkel sem indult be rendesen a tejem, konkretan nekem annyi sem volt mint neked. Az elso gyereknel erre nagyon ragorcsoltem, megszallott lettem es egy honapig masra sem tudtam gondoli csak a szoptatasra, tejserkentesre, arra, hogy nyomorek vagyok, lelkiismeretfurdalasom volt, ha megetettem tapszerrel a babankat, egesz nap zizi voltam. Borzasztonak eltem meg az elso heteket es csupan a szoptatas miatt, mert mas miatt nem lett volna ra okom. (Rovid, szep szules, egeszsege nagy baba, aki jo evo volt, szepen nott a sulya, 2 hetes koratol ataludta az ejszakat, nem volt hasfajos, szoval alombaba volt, a ferjem is alomapa, mindenben segitett, imad bennunket.)

Annak kellett volna lennie a legvarazslatosabb, legnyugodtabb heteinknek, en meg elcsesztem az egeszet a szoptatas miatti depressziomert.

Nem erte meg, fel kellett volna adnom korabban.

Masodik gyerekkel mar tudtam, hogy nem kell gorcsolni, laza voltam, tudtam, hogyha lesz tejem, akkor ugyis beindul rendesen a szoptatastol/evestol/ivastol/pihenestol. Egy percig nem votam hajlando elkeseredni amiatt, hogy keves van. Igy sem indult be rendesen, csak par hetig volt minimalis, de legalabb jol ereztuk magunkat.

2011. dec. 24. 09:45
 13/15 xStefix ***** válasza:

Mindenképp kérj szakmai segítséget és nemcsak a konkrét teendők miatt! A tanácsadók talán legfontosabb feladata, hogy kicsit gatyába rázzanak minket, adjanak egy kis önbizalmat és erőt! Mert enélkül sokkal nehezebb lenne...

Nekem is ők segítettek anno, nélkülük nem ment volna.

Kitartás! :)

2011. dec. 24. 17:50
 14/15 anonim ***** válasza:

Szintén sürgősségi császárral szültem 37 hétre. Bár nem volt koraszülött, de tejem sem volt semmi. Másfél hónapig szenvedtünk napi 10 ml anyatejért. Több nem jött, pedig abból állt a napom, hogy próbálkoztunk, fejtem.

Aztán másfél hónap múlva sírva, zokogva közöltem a férjemmel, hogy ez nekem nem megy. Felhívtam a védőnőt, és ő azt mondta, hogy hagyjam abba.

Nagyon rossz érzés volt, hogy nem tudtam szoptatni a kisfiamat, ráadásul még csak meg sem szülhettem rendesen. De így 3 év távlatából már nem tűnik annyira rossznak a helyzet. Egészséges, nagyon ritkán beteg. Viszont nem mernék utánaszámolni, hogy mennyi pénz ment el a tápszerre, mert lehet, hogy dobnék egy szaltót.

Amúgy az orvosom azt mondta, hogy van ilyen, amikor sürgősségi császár után sokkot kap a kismama, és ezért megy el a teje.

Próbálkozz, de csak addig, amíg úgy érzed, hogy az idegeid bírják, mert azért annyit nem ér az egész, hogy kikészítsd idegileg magadat.

Boldog Karácsonyt

33 hetes km

2011. dec. 24. 22:00
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Aranyosak vagytok! Nektek is boldog Ünnepet!
2011. dec. 25. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!