Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Alvásnál előforduló sztrájkhoz...

XStefix kérdése:

Alvásnál előforduló sztrájkhoz tudsz valami tippet?

Figyelt kérdés

Na most van az, hogy én kérdezek. :)

A fiam lassan egy hete részlegesen sztrájkol, mert zavarja a túl erős tejleadás, amikor aludni szeretne rajtam. Szint mindent végigpróbáltam már, ami ilyenkor szóba jöhet: hátradőlés, hónaljtartás, előfejés (a reflex végéig), tenyérrel elnyomás. De egyik se működik igazán. A játszócumit nem szereti, de nem is szoktatnám rá, nehogy bezavarjon.

"Sajnos" üres állapotában is többször reflexszel a mellem, ami miatt viszont lassan nő is a mennyiség, mára megint túltermelésben vagyok - de így meg még erősebben folyik a tej, mert alapból több marad benne...

Kicsit megakadtam, de hátha van valaki, akinek van még ötlete, amire eddig nem gondoltam.

2012. júl. 16. 12:09
 1/6 Gyönyörűséges ***** válasza:

Szia xStefix!

Nekem nincs ilyen jellegű "problémám", de annyit hozzá tudok szólni, hogy mi 2 hetes korába adtuk neki a nyugi cumit, nagyon elleneztem...ráadásul anyám dugta a szájába :( totál kivoltam... na de, mint ilyenkor mindig MINDENKI azzal nyugtatott, hogy minden baba cumizik.. :) persze álltam a sarat egy ideig, de aztán elfogadtam.

Olyan édes a kis babóm, hogy cumizik, és abszolút, semmi esetre sem zavart be a szopiba.

Szerintem kipróbálhatod, egy barátnőm se akart adni cumit, aztán mégis adott és nem lett semmi gond.

Az én babám most 7 hetes, az övé meg 4 hetes..szóval picik és mégsem zavarta meg őket.

Egy másik barátnőm azt mondta, hogy a babák nem buták, tudják honnan jön a kaja és tudják, hogy ez most csak szórakozás.

20-25 percet szopizik utána nyugi cumi és már szundi is van. Persze néha neki is szüksége van a komfort szopira, azt nem vonom meg tőle, ez általában reggel és késő este van :)

Jó egészséget!

Remélem egy picit segíthettem!

2012. júl. 16. 14:56
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet.

Tudod, néha már én is úgy vagyok vele, hogy akkor inkább cumizna, mint ez a nyűglődés, de egyrészt ő köpi ki (bár ha kitartóan adtam neki korábban, csak rácuppant), másrészt mivel már "félig szakmabeli" vagyok, tudom, hogy kockázatos. A lányom is használta az elejétől fogva és nála se okozott gondot, de inkább nem reszkírozom meg. A nyugicumi kevésbé veszélyes, mint az üveg, de ez is bekavarhat, ezért nem erőltetem. Úgy vagyok vele, hogy amikor már alapból van 1 gondom, nem nagyon merek olyat tenni, ami még további bajokat szülhet...

De köszi, hogy gondoltál rám! :)

2012. júl. 17. 11:11
 3/6 Denisa W. ***** válasza:
Néhányszor előfordult ez nálunk is, fuldoklott a tejtől, aztán olyan mérges lett, hogy semmiképpen sem akart szopni újra. Nálunk ilyenkor a ringatás vált be, aztán ha elaludt végre, kicsit később álmában próbálkoztam megetetni, és ment. De olyan is volt, hogy ő maga ébredt meg félig és kért enni, félálomban meg nem zavarta már a sok tej. Aztán volt olyan is, hogy amikor begurult és próbáltam elringatni (vagy babakocsiban tologatni), azon még inkább bedühödött és mégis elfogadta a cicit altatáshoz (addigra már egy csomó tejem ki is folyt). Cumit én sem akartam adni, és idővel meg is oldódott a dolog nélküle is- nem mondom, sok víz lefolyt azért addig a hátamon... Nem tudom segítettem-e, remélem, gyorsan túl lesztek ezen Ti is! :)
2012. júl. 17. 15:22
 4/6 A kérdező kommentje:
Denisa, kb. nálunk is ilyen a szitu... Nem tudom, lehet, hogy egyszerűen el kéne ezt fogadni és kész? Ki tudja, hátha meg is oldódna rögtön, amolyan Murphy-módra. :)
2012. júl. 18. 10:44
 5/6 Denisa W. ***** válasza:
Megkérdezhetem, jobb-e már a helyzet? :)
2012. júl. 20. 10:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Nem igazán, sajnos. Talán a hátradőlés be fog válni, de még meg kell tanulnom így jól mellre tenni. Az az egy éltet, hogy egyszer ennek is vége lesz...

Köszi az érdeklődést! :)

2012. júl. 20. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!