Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák? Szerintetek kevés...

Anyukák? Szerintetek kevés lehet a tejem?

Figyelt kérdés
Nagyon meg vagyok ijedve. Kisfiam pár nap múlva lesz négy hónapos. Jól fejlett, szép nagy baba. 6700 gramm, 64 cm. Igaz 3900-al született és 57 cm-el. CSak anyatejes. Eddig gond nélkül aludt este 9-től hajnal 4-ig, fél öt, ötig, de volt, hogy fél hatig is. Az utóbbi napokban éjfélkor ébresztett és mohón szopott, szóval éhes volt. Ma hajnalban 3/4 1-kor ébresztett, nagy nehezen 2-kor visszaaludt és hajnali 4-kor újra ébresztett. Majd azt vettem észre, hogy hat óra, mert szundiztunk egymás mellett. Néha rácuppant, majd visszaaludt. Pont tegnap este próbáltam neki még májusi lefejt tejemet adni, de csak fintorgott rá. Cicimet megnéztem este, én úgy láttam jól jött belőle. Nagyon félek, hogy este majd tápszerhez kell nyúlnom. Szerintetek kevés lehet a tejem neki, vagy más miatt ébred meg? Annyira szeretném, hogy fél éves koráig csak anyatejes legyen. Tudom, hogy a tápszer sem ördögtől való, de valahogy szorul a szívem, ha arra gondolok, hogy azzal kellene etetnem. Attól tartok, hogy hiába csak este kapná, egyre kevesebb tejem lenne. Ja, eddig 800-900 grammokat gyarapodott havonta, volt, hogy 700-at, most a legkevesebbet, 500-at gyarapodott egy hónap alatt.

2012. júl. 15. 13:09
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Májusi tej Júliusban?....szerinted mi lehetett a problémája? LE volt fagyasztva vagy mi?
2012. júl. 15. 13:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Erre a kérdésre inkább nem válaszolok. Gondolod rohadt tejet adnék a gyerekemnek? Köszi a hasznos választ...
2012. júl. 15. 13:35
 3/7 Denisa W. ***** válasza:
100%
Ugyanilyen paraméterekkel született a lányom, ő is nagyon jól hízott az első hónapokban, 800-1000 g-ot, aztán szépen lecsökkentette a dolgot a minimumra. Persze, még így is elég nagy baba. Ő is csak szopik, azzal a különbséggel, hogy ő soha nem várt napközben 2-3 órát sem, mindig nagyon gyakran evett. Éjjel azért kibírt 4 órát sem. Ma már éjjel is változó a helyzet, szerintem fogzástól is függ. Nekem már mondta a gyerekorvos, hogy elkezdhetném a hozzátáplálást, hogy jobban hízzon, de eszem ágában sincs. Én is várok 6 hónapos koráig (már csak pár hét). Szóval a lényeg: szerintem semmi gond nincs nálatok, szoptass csak gyakran, ahogyan kéri, és ne aggódj, ha most esetleg valamivel kevesebb is a tejcsi, gyorsan alkalmazkodni fog a gyakori szoptatás után a baba igényeihez. A hízása még most is jó. Én semmiképpen sem adnék tápszert, hiszen attól tényleg nem lesz több tejed,ahogyan írod is. Az is lehet, hogy csak a fogzás zavarja már, azért ébred, de akkor már meg is tömi a pocakját egyúttal. Ha Téged nem vesz nagyon igénybe a gyakoribb éjszakai szoptatás, akkor pláne semmi teendő! Ha deficit van, az majd rendeződik, ha meg a fogzás a ludas, akkor végképp nem a pótlás a megoldás.... Egyébként is az első félév annyi változást hoz, a babák sokat változtatják az evési-alvási szokásaikat. Remélem, kicsit megnyugtattalak! :)
2012. júl. 15. 14:25
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves Denisa!

Igen, kicsit megnyugtattál! Köszönöm szépen!

2012. júl. 15. 14:29
 5/7 Gyönyörűséges ***** válasza:
100%

Densia W nagyon jó választ adott Neked.

Ne adj pótlást, mert azzal a tejtermelődés ellen dolgozol.

Hagy szopizzon, az inger hatására termelődik a tej, a szervezet alkalmazkodni fog :)

Kitartás és Relax :)

Jó egészséget

2012. júl. 16. 08:51
 6/7 Gyönyörűséges ***** válasza:
Bocsánat, DENISA (helyesen leírva)
2012. júl. 16. 08:51
 7/7 Denisa W. ***** válasza:
Semmi gond! :))))
2012. júl. 16. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!