Szopizás alatt milyen lázcsillapítót szabad szedni?
Egy hetes még csak a kicsi. Ma reggel úgy ébredtem fel, hogy 37,5 a lázam. Milyen gyógyszert szedhetek be?
A kórházba panadolt adtak láz és fájdalomcsillapítóként. Itthon is alkalmazhatom ezt a gyógyszert.
Szia!
Nekem meg azt mondták a gyógyszertárban hogy az algopyrin nem tesz jót a kicsi veséjének.
Én atropa belladonna 9 ch-t szedek.
Mindenesetre szerintem csak akkor vegyél be gyógyszert, ha 38 fölé megy és a hidegborogatás, hidegfürdő sem segít.
Paracetamol tartalmúakat: Panadol, Rubophen.
Algopyrint tiltott szoptatás alatt, a betegtájékoztatóban írja, de itt is szerepel: [link]
38 fölött kezdődik a láz, hőemelkedésre még ne vegyél be semmit szerintem. (Bár én csak 8,5 fölött szoktam, ha épp. Hagyom, hogy a szervezetem védekezzen.)
Algopirint ne szedj, de ibuprofen és paracetamol tartalmút is szabad szoptatás alatt. De azért mértékkel és tényleg indokolt esetben.
(szopis tanfolyamról származik az infó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!