Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti hány ml-t tudtok lefejni...

Ti hány ml-t tudtok lefejni mind2 mellből összesen?

Figyelt kérdés
Elsősorban 1-2 hetes babák anyukái válaszát várom,de írhat az is,akinek már nagyobb a baba.

2012. júl. 8. 17:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Szoptatás után az a jó, ha szinte semmit nem tudsz kifejni.

Ha nincs szopi, hanem köztes időben megtelik a mell, és le akarod szívni, ilyen 80-80 ml kijöhet simán (vagy még több) 1 -1 ciciből. (Viszont arra is felhívnám a figyelmedet, h nem egyformán "tejel" gyakran a két mell! Van h az egyikből 30 ml jön, a másikból meg 100!)

2012. júl. 8. 17:04
 2/4 anonim ***** válasza:
És azért írtam ilyent, h 80ml, vagy még több, mert emlékeim szerint az első hetekben rengeteg tejem volt, annyi hogy még fagyasztani is tudtam. Aztán később kb. 1 hónapos korára beállt a "híres" kereslet-kínálat, ami azt jelentette h nem termelt több tejet a cicim, csak amennyi a baba "kapacitása" volt.
2012. júl. 8. 18:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Amikor 1-2 hetes volt a bab akkor szinte alig volt tejem. A tejbelövelés csak az5-6. napon történt meg. Masszíroztam, melegítettem ezerrel, ittam a szaporító teát, meg a rántott levest, napi 5-6 liter folyadékot. Így is csak 20-30 ml volt egy ciciben/szoptatás. De a 4. hétre elkezdett nőni a mennyiség. Akkor adtam fel... beletörődtem, hogy tápszeres lesz a kicsi, és valahogy megindult a tej. Csökkentettem a folyadék mennyiségét (3-4 liter) sokszor tettem cicire (kb 3 óránként és így a 4. hétre lett 30-50 ml/cici/szopi. Most nemsokára 8 hetes a pici és már nem is olyan pici - 80-120 ml között szopizik alkalmanként, amennyi épp kell neki. Néha szoktam fejni, hogy egyen tartalék. Lefagyasztom.
2012. júl. 8. 22:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi egy hetesek vagyunk,de semmit nem tudok lefejni szopi után a szopizott ciciből. A másikból meg nem fejek,megvárom,hogy ő szívja ki,mert hál istennek nem csomósodik vagy valami...

Úgyhogy nem istudom mennyit eszik :)

2012. júl. 9. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!