Két mellből vagy váltott mellből?
A 2. válaszolóval nem értek egyet, nincs tapasztalata, ne adjon tanácsot.
Ha továbbra is így csinálod, előfordulhat, hogy úgy jársz mint én: elapad az egyik melledben a tej, és nemcsak esztétikailag lesz csúnya, mivel nekem 3x akkora volt az egyik mellem, mint a másik, hanem zavarni is fog, hogy csak 1 mellből fogsz szoptatni.
Milyen vizes tejről beszélsz, az csak pár kor, de attól még arra is nagy szüksége van a picinek!
A 3. válaszoló totál félreértette a kérdést, én a másodikkal értek egyet.
Az első hetekben a baba gyomra kicsi, elég neki egy mell is, de ez majd változni fog a későbbiekben, ahogy egyre többet eszik. Ha jól lakik egy mellből, hagyd, hogy azt kiürítse, de a következő szoptatáskor a másik melleddel kínáld először, hogy egyrészt ne járj úgy, mint a második, és abban nehogy elapadkjon, másrészt, hogy a baba másik oldala is stimulálódjon (ugyanis a szoptatásnak ezen keresztül egyensúlyfejlesztő szerepe is van). Hogyha elég neki egy mell, fejj a másikból, de ne mindet, csak annyit, amennyitől megkönnyebbülsz, különben könnyen belekerülsz a spirálba és fejned kell. Ha nem szeretnél tejadó lenni (bár személy szerint az csodálatos dolog, de pici baba mellett inkább pihenj és koncentrálj rá egyelőre), akkor csak keveset, egyre kevesebbet fejj a másodikból.
Aztán majd jönnek a növekedési ugrások, amikor tuti mindkét melledre szükség lesz, akkor majd kérni fogja mindkettőt, sőt lehet, hogy az elsőt harmadszor is! a lényeg, hogy akkor ne felejtkezz meg arról, hogy szabad a másik melledből is szoptatni! (ez saját tapasztalat, nekem a dokim azt mondta, cska egy mellbőpl szabad és a másikat fejjem és azzal adjak cumisüvegből kiegészítést - na ennél hülyébb tanácsot, majdnem cumizavaros lett szegényem, pedig csak a másik mellre is rá kellett volna tennem), szóval lesz majd idő, amikor mindkét melled kell neki.
Szerintem most jól csinálod :)
üdv: 15 hónapos,még szopizós baba anyukája
3. Hogy érted, hogy nincs tapasztalatom? Lassan fél éves a lányom, és szoptatom. ???? Miért apadna el a tej az egyik mellből, ha mindkettőből felváltva eszik? Nekem inkább úgy tűnik, hogy neked nincs tapasztalatod!
Amikor először megjött a mensim, akkor volt először szükség a másik mellre is. 4 hónaposan pedig azt gondoltam, hogy el is apadhat a tejem, pedig fejtem is, mindig kiürítettem a mellem, hogy ösztönözzem a tejtermelést. Azóta is szépen szopizik a babám, és remélem még sokáig így lesz.
Ha nekem nincs tapasztalatom szoptatásban, akkor kinek van??????:)
Az első gyerekemet 32 hónapos koráig szoptattam, a 2. 2 éves koráig. Szoptattam terhesség alatt és tandemben a kettőt.
Miről beszélsz?
Az én gyerekeim minden szoptatás alkalmával kiürítették mindKÉT mellemet. Igény szerinti szoptatás szerint.
Etesd csak mindkét melledből kedves kérdező, ne fejj.
Ha az egyik melledből elapadt a tej, akkor valamit mégsem jól csináltál! Mivel a lányom az első gyerkőcöm, nyilván hónapokban mérve nem lehet annyi tapasztalatom, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbul csinálom, vagy kevésbé hasznos, amit írok. Azért az pedig nem feltétlenül jelent megfelelő tapasztalatot, mert tandemben szoptattál, vagy épp 36 hónapig. Addig én biztosan nem fogom, de ez a te magánügyed, azonban szerintem akkor már nem sok értelme van szoptatni, persze hangsúlyozom, mindenki addig szoptasson, ameddig jónak látja.
De így lazán beszólni, kritizálni, azért az durva.
Utólag már tudom miért apad el az egyik mellemben a tej, mert főleg a jobb mellemet "használtuk", így volt kényelmes.
Aztán sikerült visszaállítanom a tejtermelést.
A szoptatásban való tapasztalatszerzésben igenis többet nyom a latban, hogy mennyi ideje űzöd:) bizony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!