Váltott mellből szoptatás!?
Tényleg fájhat a baba hasa a váltott mellből szoptatástól?
Én fejem neki már az elejétől fogva és általában a két mellből lefejt tejet összeöntöm a cumisüvegbe és úgy etetek.Szerintetek lehet ettől a hasfájása?Csináljam úgy, hogy külön fejem a mellem és külön is öntöm a tejet és úgy adom a picinek?
Akár ettöl is lehet meg - és én erre tippelek- hogy a cumisüveg nem olyan ami kólika ellenes.
a mam ultivent, a dr brown's ilyen. lehet sok levegőt sziv a tejjel és azért fáj neki.
---------
ha a tej miatt fáj az azért lehet mert sok első - higabb- és kevesebb hátsó- táplálóbb- tejet iszik.
Nem vagyok szakértő de felhivhatsz egy lll-tanácsadót v. ha normális a doki a védőnő akkor őket is.
Úgy tudom nincs gondd a két mellből etetéssel.
én sem gondolnám, hogy a váltott melltől fájna a hasa.
Olyat már hallottam viszont, hogy ha pl.váltott mellből szopik a baba, és nem issza ki a "hátsó", zsíros tejet, akkor zöld lehet a kakija, mert valami nincs rendben az emésztésével a híg tej miatt.
Először is, helyesbítés: Nem attól fáj a babák hasa (ha épp attól fáj), hogy mindkét mellből szopnak; hanem attól, HA mindkettőből csak az első részt szopizzák ki! Nem mindegy. Kis félreértés, de tisztáztuk. :)
Mivel kettőből fejsz és összeöntöd, igen kicsi az esélye, hogy túl sok lenne benne az első tej (már ha alaposan kifejed magad). Szerintem is inkább az üveg a ludas első ránézésre. Sajna viszont nincs olyan cumi, ami teljesen kizárná a levegőnyelést, max. olyan, ami kevésbé. Mielőtt azonban elkezded őket halomra venni és tesztelni, próbáld meg, hogy (ha a babád együttműködik) többször is böfiztetsz evés közben. Ezzel kijön a fölös levegő és csökken a sansz, hogy emiatt puffadni fog a babád.
Ha nem ez a baj, akkor lehet, hogy a szokásos, élettani hasfájásról van szó, mert még nem elég érett az emésztőrendszere. Ez idővel múlik majd el.
Ha viszont egyéb zavaró tüneteket is észlelsz, kérj további segítséget, mert más okai is lehetnek a hasfájásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!