Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Két mellből vagy váltott mellből?

Két mellből vagy váltott mellből?

Figyelt kérdés
2 hetes a babám . Szülés óta egy mellből eszik és a maradékot lefejem. Következő szoptatásnál a másik mellből eszik és a maradék lefejve. Jó ez így vagy mind a két mellből etessem?
2012. ápr. 17. 08:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
26%

"Azért az pedig nem feltétlenül jelent megfelelő tapasztalatot, mert tandemben szoptattál, vagy épp 36 hónapig."

Akkor mi jelent tapasztalatot, ha ez pl.nem???? Magyarázd már el nekem légy szíves!

2012. ápr. 17. 13:17
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vitázom, leírom, én hogy csináltam. Nekem is maradt tej egy-egy szopi után a mellemben, de mivel utálok fejni és nem is akartam túltermelést provokálni, ezért én a következő szopit mindig az előző mellemmel kezdtem. Tehát ha a jobból evett, akkor azzal kezdtem és ha úgy gondoltam, hogy már "üres", akkor áttettem a balra. Pláne, hogy el is aludt közben, legalább így felébredt. Ezzel a módszerrel a hátsó tejet is sikerül kiszippantania. Nálunk ez mindig működött, és a fejlődési ugrásokat sem éreztem meg, a lányom meg szépen hizogatott. Szerintem így kényelmesebb szoptatni, mint fejni mindig. :)
2012. ápr. 17. 14:01
 13/21 xStefix ***** válasza:
81%

Akkor ha csupán az egyszeri hosszt nézzük, én viszem a pálmát a 40 hónappal. ;)

De komolyan, miért vitáztok ilyesmin? Mindenki úgy szoptat, ahogy a babájának és neki megfelel.

Vagyis ahogy a 15 hónapos babát szoptató anyuka leírta: most épp úgy a jó, ahogy a Kérdező csinálja. A jövőre nézve pedig, hogy majd valóban lehetnek olyan szakaszok, amikor mindkét mellre szükség lesz. - De ez nem azt jelenti, hogy KÖTELEZŐ lenne már most is két mellből szoptatni. Ez butaság. Minek? Ha a Kérdezőéknek megfelel így, nincs panasz, fennakadás, akkor tökéletes így is.

Ez a lehető legkorrektebb tanács és ez nem attól függ, hogy ki hány hónapot szoptatott végig. Hanem emellett attól IS, hogy mondjuk szakmailag mennyire tájékozott.

2012. ápr. 17. 19:57
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Egyenlőre maradok az egy mellnél és ha szükséges lesz majd a mindkét mellből való szoptatás következik. Érdekes ez a két fajta szoptatási séma. A csecsemősök azt ajánlották,hogy mivel bőven van tej maradjunk az egy cicinél. Akinek kevesebb van annak már alapból a két melles szoptatást ajánlják. Ezek szerint mind a két módszer jó.Az a lényeg,hogy a babák szopizzanak minél tovább . Vagy így vagy úgy.
2012. ápr. 17. 20:11
 15/21 xStefix ***** válasza:
100%

Azért van két mellünk, hogy legyen ilyen kétféle szopis "séma" - és hogy végső soron egy baba se haljon éhen.

Megint egy példa, hogy jól ki lett ez találva, nemde? :)

2012. ápr. 17. 20:29
 16/21 anonim ***** válasza:

Hihetetlen,hogy ilyesmin is tudtok vitázni!

Elmondom nekem hogy van/volt:

Eleinte mindkét mellemet teljesen kiürítette és még pótlást is kapott.Majd megindult a tejem és azóta egyik evésnél a bal ciciből,másik evésnél a jobb ciciből kap enni,majd így tovább.A kórházban fejtem egy párszor,amikor elkezdett bedurranni a mellem de azóta sem fejek.Nekünk így tökéletes,mióta áttértünk a váltottra azóta csak egy alkalommal kérte a másikat.Tökéletesen fejlődik havi 1-1,5 kg gyarapszik.

Bocsi hogy hosszú lett.

2012. ápr. 18. 21:14
 17/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Az lemaradt hogy 4 hónapos a babám.

2012. ápr. 18. 21:15
 18/21 anonim ***** válasza:
Úgy érted, hogy pl. reggel eszik a jobb-ból és a maradékot a jobb-ból fejed ki? Vagy eszik jobb-ból és a balból fejsz?
2012. ápr. 19. 15:25
 19/21 A kérdező kommentje:
Ha a jobból eszik akkor abból fejem a maradékot. Ha a balból akkor abból a maradékot,hogy üres legyen.
2012. ápr. 19. 18:10
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem jól csinálod!

Én az ennyi idős babámat két mellből szoptattam, mert nem volt neki elég egy. Ha a tiédnek elég és még marad is, akkor fejd, hogy tudj tárolni.:)

2012. ápr. 19. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!