Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan tegyem túl magam rajta...

Hogyan tegyem túl magam rajta hogy már nem tudok szoptatni tovább? Mindenkinek ilyen nehéz?

Figyelt kérdés
2012. jún. 29. 21:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Hívd fel a LLL ligát, a neten is utánanézhetsz. Rajtam segítettek, s másfél évig szoptattam.
2012. jún. 29. 22:23
 12/21 anonim ***** válasza:
35%
6 hónap bőven elég szoptatáshoz. Én legkésőbb 8 hósan leakartam választani a fiam, de ő magától levált szerencsére időben 7,5 hósan, csak a tejem nem akart elapadni, fél évbe telt mire gyógyszerrel elapadt végre, örülj, hogy nincs ilyen gondod.
2012. jún. 30. 04:05
 13/21 anonim ***** válasza:
46%
sb2011, te tuti kamus vagy ne haragudj. Mi az hogy leválasztotta magát 7,5 hónaposan de ez amúgy is jó, mert 8 hónaposan el akartad választani??? Ja, és még utána tejed is volt....
2012. jún. 30. 08:29
 14/21 anonim ***** válasza:
27%
Én is így vagyok, mint 12-es. Én is 8-9 hónapos korig terveztem a szoptatást, ahogy a nagyobbal is volt. Rengeteg tejem volt, sosem kapott tápszert. Aztán jött a hozzátáplálás, kb. 6 hónapos korban, és 7 és fél hónaposan abbahagyta magától, addigra kevesebb is lett. Feleslegesnek tartom az 1 éven túli szoptatást, nálam az volt a lényeg, hogy féléves koráig legyen anyatej.
2012. jún. 30. 09:58
 15/21 anonim ***** válasza:
16%

Azért mert a te gyereked nem ilyen? Képzeld amikor már nagyon mászott nem kért többet, inkább a tápszert kérte szerencsére. A tejem 2 hete apadt el, hatalmas adag gyógyszertől csak 4 szer emeltünk február óta mire végre valami hatott.

Miért nem hihető, hogy valaki csak 8 hós koráig akar max szoptatni, az a normális. Igazából fél évig van szüksége anyatejre is utána szépen lassan leválasztható, nekem szerencsére ez magától megoldódott.

2012. jún. 30. 14:31
 16/21 xStefix ***** válasza:
Kérdező, mi a gondod? Hátha van megoldás is valahol.
2012. jún. 30. 16:38
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem fogadta el pár napig a mellet a fiam és Így a tej elkezdett apadni...most már csak pár csepp lehet benne, de ez neki nem elég, és most már elfogadja de 1 perc után nem indul meg a tejleadó reflex és elkezd üvölteni...marad a tápszer sajnos :-(
2012. júl. 1. 19:33
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Rakd sűrűbben mellre. Minél többet rakod, annál több tejed lesz, mert a sok ciciretétel azt jelzi a szervezetednek, hogy éhes a gyermeked, ezért egyre többet termel. Ez kb két nap, mire beindul több tej termelése. Legalább is nálam két nap volt. A tej mennyisége kereslet- kínálat elvén működik. De, mint írtam hív fel a LLL ligát. Rajtam is segítettek, minek eredménye az lett, hogy az első gyermekem másfél éves- a második gyermekem két és fél éves koráig szoptattam. Ha nem fejlődtek rendesen, akkor nem háromóránként, hanem két óránként raktam mellre, s úgy "bedurrantak" a cicieim, hogy fel kellett ébresszem, hogy egyen, mert nem bírtam felemelni a kezem.

Itt olvashatsz bővebben a LLL ligáról: [link]

2012. júl. 1. 23:13
 19/21 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a segítségeteket, próbálom minél gyakrabban mellre tenni csak az a baj hogy legtöbbször 1-2 perc után kezd üvölteni ha nem jön neki rendesen.Születése óta nem evett 3 óránként, mindig 1,5-2 órát bírt ki csak.10 hetes kora óta átaludta az éjszakát de most vagy 10 napja hajnalban 4kor mindig felébred.Olyankor magam mellé rakom, ma és 4-8ig a cicimen lógott.Elvileg be kellene induljon a lejtemetés.

A másik dolog hogy Romániában élek, hallottam már az lll. ligáról de nem tudom hogy innen hivtató-e?

2012. júl. 2. 07:28
 20/21 A kérdező kommentje:
hivható-e?
2012. júl. 2. 07:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!