5,5 hetes kisfiamat nem tudom szoptatni a gyermekorvos javaslatára abba kellett hagynom a szopiztatást. Meddig lesz még tejcsim és mit tehetnék hogy ne fájjon és csomósodjon be a mellem?
Én alaposabban körbejárnám a témát azért. Felkeresném a szoptatásért egyesület valamelyik tagját akár telefonon, akár emailben, és tőle érdeklődnék. Vagy ugyanezt a www.lll.hu honlapján. Ott egy egész lista van, akiknél érdeklődhetsz, és mind egytől-egyig szakértők és anyukák.
Én megkérdőjelezném a gyerekorvos tanácsát, hogy hagyd abba a szoptatást, mert keveset hízik tőle. Más utakat keresnék. Az anyatej legalább az első 3 hónapban nagyon fontos tápláléka a gyermeknek, még ha ki is kell egészíteni tápszerrel. Arról nem is beszélve, hogy magadnak is komoly fájdalmakat, gyulladásokat okozhatsz, ha nem tudod rendesen kiüríteni a melledet.
Miért kell abbahagynod a szoptatást? Nem értem, hogy miért ne kaphatna, akár csak egy kevés anyatejet is a babád a tápszer mellett? Szerintem amíg van tejed addig szoptass!
Valószínűleg így is el fog apadni egy idő után.
Ez neked is és a babádnak is jobb.
Úristen, ezek az orvosok... És te abba is hagytad a szoptatást? Szerintem nagyon nem kellett volna, a tápszerektől sem fog jobban hízni, csak ha rendszeresen megtömöd a babát( már ha hagyja). A csökkent gyarapodás sok mindentől lehet, de nem az a megoldás, hogy nem szoptatunk... Lehet, hogy elkapott valami fertőzést, és az volt az ok, vagy lehet, hogy azért zöld a kakija, mert csak az előtejet szívja ki a cicidből, ami nem annyira kalóriadús viszont hashajtó hatású és zöldet kakil tőle a baba, ha túl sokat fogyaszt belőle. Ha az én babám zöldet kakált, akkor többször visszatettem ugyanarra a mellemre (akár 3 órán belül többször is, 4-5- ször is, ha rövideket evett), így kiszívta a hátsó tejet is, és szép sárgát kakált. A Te döntésed, de felháborítónak tartom, hogy ezzel elintéz az orvos, és kész... Szóval én a helyedben konzultálnék szoptatási tanácsadóval először, kicsit jobban ért a témához, mint egy doki, aki nem tűnik szoptatás-barátnak...
Nekem sokszor segített már... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!