Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2,5 hós babám hol átalussza...

2,5 hós babám hol átalussza az éjszakát, hol nem. Ötletek?

Figyelt kérdés
Babám lassan 3 hónapos. Este 7 kor van fürdetés. Utána hosszan szopizik, majd leteszem aludni. Olyan cuki, mert altatni sem kell, csak beveszi a kis ujjacskáját, szopizik és elaltatja magát. Nem panaszkodom, mert fél kilenctől átlagosan 4-ig-fél ötig alszik. Volt olyan több nap is egymás után, hogy fél hatig aludt, ez kb.8- 9 hetes korában volt, sajnos azóta sem. Szerintetek mi lehetett az oka, hogy már aludt fél hatig is, de aztán újra visszaállt a hajnali négyes evésre?

2012. jún. 6. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem örülj neki, ha ilyen kicsi korban hajnal 4-ig alszik. Nem hiszem, hogy van különösebb oka. Mi sem alszunk mindennap egyformán. Az én kisfiam kb. fél 9-től alszik, van, hogy 6-ig, de tegnap pl. felébredt 3-kor. Nem tulajdonítok ennek jelentőséget. Szerintem egy ébredés simán belefér néha.
2012. jún. 7. 10:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Örülök is.:) Szavam nem lehet, igaz, ma hajnal 3-kor ébredt meg, ez ritka, mert általában nég fél öt között szokott. Ma beszéltem pont barátnőmmel. Az Ő kisbabája 9 hós, és többször is megébred egy éjjel.
2012. jún. 7. 11:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyerekek kb iskolás korukig ébrednek éjszaka, persze nem mindenki, de szerintem kb addig tök normális. A nővérem kislőánya pl 5 éves és mostanában azért kell vele felkelni mert pisilnie kell éjszaka. Mindig lesz valami ami miatt fölkelhet, nem szabad elvárni egy ilyen pici babától, hogy olyan sokat aludjon egyhuzamban.
2012. jún. 7. 11:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Próbáld meg az álometetést szerintem.

Nálunk is úgy volt, hogy 7körül fürdetés, aztán mikor mi feküdtünk le aludni, olyan 10 körül, akkor még megetettem álmában (óvatosan felvettem, rögtön szoptattam).

Nálunk mindkét gyerek így 6 hetes korától átaludta az éjszakát reggelig, csak fogzásnál ébredtek. De tudom, hogy nem minden gyerek ilyen, viszont nekem nagyon kellett a pihenés, nincs segítségem, és a Férjem sokat dolgozik.

Próbáld ki, hátha bejön :).

2012. jún. 9. 06:16
 5/8 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Azután még büfizteted is? A késő esti szopi után. Félek, hogy nem tudom majd visszaaltatni, ha felébresztem. Amúgy köszönöm a tippet.

2012. jún. 10. 12:07
 6/8 anonim ***** válasza:
Neeem, úgy szoktam, hogy mikor már kb. 1-2 órája alszik, óvatosan felveszem, gyorsan megszoptatom, és utána míg átviszem a saját szobájába, addig függőlegesen van, de picit ringatom, hogy ne ébredjen, de ha van büfi, akkor az ki tud jönni (esetleg ha mohón evett,akkor picit megpaskolom a hátát). Egyébként hason aludtak a gyerekek, illetve még mindig (vagyis a nagy már háton, a kicsi meg oldalt :)).
2012. jún. 10. 12:34
 7/8 A kérdező kommentje:
Az enyém is hason alszik, csak úgy szeret. Tegnap este gondolkodtam, hogy kipróbálom az "álometetést", de nagyon félek, hogy túl éber lesz, nem alszik vissza és teljesen felborítom a napját. Egyszer legalább ki kellene próbálnom.
2012. jún. 10. 13:12
 8/8 anonim ***** válasza:

én is azt hittem, hogy felébresztem, de ha picit meg is ébredt (a kicsi általában Moro-reflexszerűen reagál), akkor magamhoz ölelem, vagy ha tényleg ki is nyitja a szemét, akkor a szopizásba újból "belekábul" :).

Bár ha jobban belegondolok, lehet, hogy nem minden baba alszik ilyen mélyen, nem tudom...

Talán egy próbát tényleg megér, persze, amikor esetleg bírod, ha jobban felébred. Rossz tanácsot nem akarok adni, nálunk ez bevált, úgy tűnik. Ja, és ezzel a tejem is szaporítom, mert pl. amikor újra megjött, akkor csökkent a tejem nagyon (bár szopizott a kicsi, nem utasította el), és utána ilyenkor este még bőven megpróbáltam megszoptatni, így szépen visszaállt az eredeti mennyiség. (No és persze nem szeretek fejni, így két legyet egy csapásra :))

2012. jún. 10. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!