Ti hogy oldjátok meg, ha a babátok átalussza az éjszakát?
Én vagyok az egyetlen, aki NEM örül annak, hogy a babája átalussza az éjszakát? Állandóan folyik a tej a mellemből, éjjel szanaszét ázik minden, hiába alszom melltartó+melltartóbetétben, törülközőbe csavarva. Reggelre pedig szó szerint szétdurran a mellem, mivel váltott mellből szoptatok, az egyik ráadásul még később kerül sorra. Már sikerült egy mellgyulladást is összeszedni (szerintem főként emiatt). Ráadásul nekem nem is volt igényem-elvárásom, hogy ne kelljen felkelni éjjel. Este 10-től 6-7-ig alszik, 6 hetes. Mindenki irigyel, senki nem veszi ezt komolyan, pedig nekem ez tényleg probléma :(
Estére pedig jelentősen csökken a tej is, nem igazán tud szerintem a mellem ehhez alkalmazkodni, hogy hol 13 óra múlva, hol 5 óra múlva kéne produkálnia elegendő tejet. Ráadásul így délelött álalndóan hasmenése van, mert egyszerre hirtelen benyom egy csomó tejet, estefelé pedig sírdogál szopi közben, ha nem ömlik szokás szerint a szájába, hanem dolgozni is kéne érte.
Csak nekem ilyen macerás ez? :(
Igény szerint szoptatok, de már felmerült bennem, lehet nála ez nem válik be és inkább keltenem kéne?
Másnak nincs ilyen gondja? Félek kicsit, hogy a vége az lesz, hogy a sok tejből egy idő után kevés lesz, mert nincs elég stimulus, nem elég gyakran, és túl nagy szünet van este.
A szoptatási tanácsadók a fejést nem javasolják, a (még mindig kissé) gyulladt mellemből pedig jelenleg nem is szabadna, mert a kisebesedett mellbimbómat még tovább tépné.
Nekem a gyerek orvos mondta,hogy ne keltsem fel a babát éjjel ha alszik.Fejjem le a tejet egy cumis üvegbe és rakjam a hütőbe.
Ha sokat fejem akkor több termelődik és mindig van elég mennyiség.Én ebből nem csinálok problémát,örülök,hogy tudok este aludni.
Szia!
Nálunk ugyanezvolt (igaz már két éve...,de 2,5hónapmúlva kezdem előlről)Este 9-reggel 9-ig aludt!Én 3-kor keltem éjjel fejni!Vagyis 2 és3 között!
3-4 hós korában már 350-eket fejtem éjjelente!Olyankor mindkét mellemet kifejtem!Eltettem a tejet, ha ébredne,utána megreggelente lefagyasztottam!
Nálam ez bevált! :)
Én nem kelet
Én is toporogtam esténként, fél 4 körül pedig még most is automatikusan felébredek és nem tudok visszaaludni (a hajnali 1 órát már átalszom - kb ezekben az időpontokban szopizott, mielőtt átment mormotába). :)
Örülnék persze én is az alvásnak, ha a fent sorolt félelmeim/problémáim nem idegesítenének.
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.
Úgy látszik én vagyok csak ilyen elégedetlen, aki mindenben a rosszat is látja :)
Igazából akkor fogok megnyugodni, ha ebben a hónapban is rendes ütemben hízott és a tejem is elegendő marad. A lucskos éjjelek meg... hát, előbb-utóbb csak csökken a csöpögés/folyás :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!