Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt napi 1 szál...

Szoptatás alatt napi 1 szál cigi mennyire ártalmas?

Figyelt kérdés
Este miután lefektetjük a kislányom, elszívok egy szál cigit,mert segít levezetni a napi feszültséget (tudom,hogy hülyén hangzik,de így van) Napközben eszembe se jut rágyújtani,de nehezen mondok le az esti egy szálról. Most 5 hós a kislányom, és ezt kb 1 hete kezdtem csinálni! Nagyon ártok vele?! Elég sok családi gond van mostanában és így próbálom oldani a feszültséget:-(
2012. jún. 3. 08:54
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
33%

Köszönöm :)))

bármennyire fájó, a reakciók mégis engem igazolnak... ha egy kis cinizmus után csak annyi telik, hogy "ostoba" (több ízben is), az nem engem minősít, drága Doktor Úr!

2012. jún. 3. 15:25
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom megmondani hogy mennyire ártalmas. De ha már gondolkozni kell azon hogy ártalmas-e, vagy nem, miért nem hagyod egyszerűen abba? Ha nem szívod el, az tuti nem árthat.
2012. jún. 3. 16:00
 33/37 anonim ***** válasza:
48%

Anyám a terhesség és a szoptatás alatt is kb heti egy doboz cigit szívott el, szétosztva. Tehát napi kb 3 szálat. Hozzáteszem, hogy 40 évesen szült, tehát elvileg az is kockázati tényező volt.

Köszönöm szépen, jól vagyok, immár 30 évesen. Allergiám nincs (csak napallergia, de az az öröklött hullaszínű bőröm miatt), beteg szinte soha nem vagyok. Gyerekként kifejezetten könnyen kezelhető, érdeklődő voltam.

Természetesen nem tesz jót a cigi, de nem feltétlenül káros minden esetben.

2012. jún. 3. 16:20
 34/37 anonim ***** válasza:
55%

Igen, nagyon ártasz vele.

"Minden szoptató nő ezerszer is meggondolja, vegyen-e be akár egyetlen fájdalomcsillapítót is a szoptatás alatt. Holott, ha gyógyszerszedés válik szükségessé, az esetek túlnyomó többségében bevehetjük, mert a hatóanyagnak csupán töredéke kerül a baba szervezetébe. Ugyanezt a nikotinról sajnos nem mondhatjuk el. Rendkívül gyorsan átmegy az anyatejbe, koncentrációja az anyatejben az anyai vérplazmában mérhetőnek háromszorosa is lehet, felezési ideje pedig kilencven perc, vagyis egy adott érték másfél óra alatt csökken a felére. "

"Egységes a szakemberek álláspontja abban, hogy szoptatás mellett egyetlen szál cigaretta elszívása sem engedhető meg."

[link]

Keress valami pótcselekvést a stressz elvezetésére: tornázz, hallgass zenét, nézz meg egy vidám filmet, olvass, meditálj, kézműveskedj vagy csinálj bármi mást, ami nem káros.

2012. jún. 3. 16:47
 35/37 anonim ***** válasza:
63%
Gondolhatod, hogy ezt írják a propaganda anyagba...
2012. jún. 3. 16:52
 36/37 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem akartam én senkiből sem indulatokat kiváltani, csak tapasztalatokra voltam kiváncsi! De hogy mindenki megnyugodjon,tegnap úgy döntöttem,hogy megpróbálom még kihúzni cigi nélkül a szoptatás végéig:-)
2012. jún. 4. 09:02
 37/37 anonim ***** válasza:
Megértem, hogy jól esne 1-1 szál. Én nem tudom, hogy mennyire árt, mikor ürül ki a nikotin stb., de azért próbálj várni a szoptatás végéig. Én nagy cigis voltam, a terhesség és a 2,5 év szoptatás alatt nem cigiztem, de nem is voltam tőle rosszul. Bármelyik pillanatban rá tudtam volna gyújtani. gondolom így vagy ezzel te is. Mióta vége lett a szoptatásnak megint cigizek. Szóval kitartást!
2012. jún. 4. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!