Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt napi 1 szál...

Szoptatás alatt napi 1 szál cigi mennyire ártalmas?

Figyelt kérdés
Este miután lefektetjük a kislányom, elszívok egy szál cigit,mert segít levezetni a napi feszültséget (tudom,hogy hülyén hangzik,de így van) Napközben eszembe se jut rágyújtani,de nehezen mondok le az esti egy szálról. Most 5 hós a kislányom, és ezt kb 1 hete kezdtem csinálni! Nagyon ártok vele?! Elég sok családi gond van mostanában és így próbálom oldani a feszültséget:-(
2012. jún. 3. 08:54
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
29%

Á, ne harcoljatok, bagós anyuka úgyis csak lepontoz mindenkit, aki azt mondja, ne ártson a babájának és tegye le a cigit! Nem fog jobb belátásra térni! Ő megerősítést vár, h nyugodtan füstölhet és a nikotinos tej kimondottan jó egy csecsemőnek.

Tudjátok mit? Én azt mondom, mérgezze csak magát meg a gyerekét az ilyen, hulljon a férgese!

2012. jún. 3. 13:19
 22/37 anonim ***** válasza:
71%

Elárulom nektek, hogy NEM DOHÁNYZOM, úgyhogy ez most nem jött be...

CSak egyedül belém több megértés és elfogadás szorult, mint Demagógia egész népességébe.

(Segítek, ez irónia, nem mindenki érti, jöhet megint a 0%) szánalmasak vagytok.

2012. jún. 3. 14:13
 23/37 anonim ***** válasza:
24%
Te pedig arrogáns, és ráadásul ostobaságokat beszélsz. Segítek, ezért pontoznak le!
2012. jún. 3. 14:38
 24/37 anonim ***** válasza:
32%
Ja, könnyebb ostobaságnak hívni azt, amit nem érünk fel ésszel :))))
2012. jún. 3. 14:41
 25/37 anonim ***** válasza:
59%

Most őszintén írjátok le: napi 1 szál cigitől, este, szoptatás után, amíg rengeteg idő van a következőig, és amennyi idő alatt a nikotin is kimegy, mi a fene baja lenne a gyereknek? Most egymást erősítgetitek, hogy milyen jó szülők vagytok? És milyen felelősségteljesek?

A kérdező az, aki felelősségteljes, mert elnyomja a cigi iránti vágyát, olyankor szív 1-et, amikor a közelben sincs a szoptatás, ti tökéletesek.

2012. jún. 3. 14:51
 26/37 anonim ***** válasza:
64%

14:51, pontosan erről van szó.

Mindjárt te is 0% leszel.

Én meg még mindig a szmognál tartok ugye, ha már beszívunk vmit. Orvos barátom mondta nekem is, hogy a sok "okos", aki a belvárosban fut, több káros anyagot szippant le, mint ha egész éjjel egy füstös kocsmában ülne. És még azt is hiszi, hogy hűdeegészséges.

Oké, hogy nem kell még cigivel is mérgezni magunkat, de az az 1-1 szál a többi egyéb káros anyag mellett már nem mindegy?!

Vagy más szemszögből. Inkább szívja el azt a cigit, mint a gyerek elverésével vezesse le a frusztrációt. Előny - kockázat mérlegelés, ezt is tanítják az orvosin. Ebből kifolyólag én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ilyet mondjanak egy kismamának, hogy ha tudja tartani a max 5 szál cigijét egy nap, akkor azzal lehet kevesebbet árt, mint a stressz miatt lezajló egyéb kémiai folyamatokkal.

Persze ezt szeretik összekeverni azzal, hogy "aszonta az orvos, hogy szabad..."

Emberek, ne legyünk már ennyire csőlátóak és álszentek!!!

2012. jún. 3. 14:58
 27/37 anonim ***** válasza:
25%

Akkor az orvos barátodnak is igen hamar át kellene értékelnie a tudását! :)

Az előzőkben már válaszoló orvos.

2012. jún. 3. 15:09
 28/37 anonim ***** válasza:
72%
A kockázat-előny mérlegelés pedig nem erre vonatkozik - jelen szituációban egyértelmű tanács kell, hogy legyen a dohányzás teljes elhagyása, tekintve, hogy tökéletesen tisztában vagyunk a teratogén hatásaival. A bölcsőhalál kockázatát pl. a terhesség alatt naponta egyszer elszívott cigi is 30%-kal emeli, a kisgyermekkori asztmáét 40%-kal, a korai keringési rendellenességekét 20%.kal, minden egyéb fejlődési rendellenességét pedig körülbelül 10 %-kal. Kicsit gondold át, amiket leírsz.
2012. jún. 3. 15:13
 29/37 anonim ***** válasza:
24%
Ez a barátom mesélt a kollegái körében gyakori isten-komplexusról is.
2012. jún. 3. 15:18
 30/37 anonim ***** válasza:
33%

Na, ezért pontoznak le... Ha kifogysz az érvekből, személyeskedsz, és kifejezetten ostoba a stílusod.

Szép napot Neked!

2012. jún. 3. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!