Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt napi 1 szál...

Szoptatás alatt napi 1 szál cigi mennyire ártalmas?

Figyelt kérdés
Este miután lefektetjük a kislányom, elszívok egy szál cigit,mert segít levezetni a napi feszültséget (tudom,hogy hülyén hangzik,de így van) Napközben eszembe se jut rágyújtani,de nehezen mondok le az esti egy szálról. Most 5 hós a kislányom, és ezt kb 1 hete kezdtem csinálni! Nagyon ártok vele?! Elég sok családi gond van mostanában és így próbálom oldani a feszültséget:-(
2012. jún. 3. 08:54
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
79%

9.40-es válaszolónak

1 szál cigitől is büdös leszel, főleg olyanoknak, akik nem dohányoznak.

Csak a cigisek hiszik azt, hogy 1 szál nem árt, meg azt nem érezni. Dehogynem.

Unokatesóm végig dohányozta a terhességet és a szoptatást is, persze Ő is azt mondta, hogy csak 1 szálat szív naponta...

A gyerek durván magatartás zavaros, és már kisbaba korában látszott, hogy keményen idegrendszeri gondjai vannak. Most keresgélnek szakembert.

Nyilván nem bizonyított, hogy a cigi miatt (meg ezt el sem mondja a dokinak), de azért jó eséllyel köze van hozzá...

És nyilván nem minden gyereknek lesznek emiatt problémái, de előre nem tudhatod, hogy a Tiednek sem. Nem kockáztatnék...

2012. jún. 3. 09:59
 12/37 anonim ***** válasza:
20%
Én régen azt gondoltam ártalmas,de aztán pont itt volt egy fórum,amiben a szoptatós anyukák kifejtették,hogy a nikotinos anyatej még mindig jobb mint a tápszer...:S Szóval nem tudom akkor most ki meg mire fel támad téged...
2012. jún. 3. 10:02
 13/37 anonim ***** válasza:
87%

"a nikotinos anyatej még mindig jobb mint a tápszer"

Úr Isten! Ezt komolyan gondolják egyesek??? A butaság netovábbja!

Nyilván szakértői véleménnyel is alá tudják támasztani, hogy a nagy tudományos gonddal és orvosilag ellenőrzött körülmények között kifejlesztett tápszerek rosszabbak mint a nikotinnal "mérgezett" anyatej...

Szerintem inkább saját maguknak próbálnak igazolást találni arra, amit csinálnak...

2012. jún. 3. 10:09
 14/37 anonim ***** válasza:
83%
Na hát gondolhatod,mint tápszeres anya (aki nem mellesleg terhessége előtt láncbagós volt,és csak a gyerekemért szoktam le) hogy szíven ütött ez a megjegyzés...meg már utána volt olyan is,hogy még a tbc-s anya teje is jobb.Őrület.Van akinek már ráment a szoptatás az agyára....
2012. jún. 3. 10:12
 15/37 anonim ***** válasza:
74%

napi egy szál cigi nekem nem érne annyit,h emiatt kattognom kelljen,h mennyit ártok...Szeretkezzetek inkább apukával,tökéletes stresszlevezetés,és még csak nem is ártalmas..

Egyébként velem is előfordult már,baráti társaságban mki dohányzott körülöttem(szabadban),h jólesne rágyújtani...De akkor is úgy voltam,h az az egy szál kb 2perc,nem ér meg több napos kattogást,h ártok-e vagy sem..

2012. jún. 3. 10:24
 16/37 anonim ***** válasza:
15%
Napi 1 szál cigitől senkinek semmi baja nem lesz.
2012. jún. 3. 11:05
 17/37 anonim ***** válasza:
72%

Jaaaaa, hát ha az itteni anyukák azt mondták, hogy a nikotinos tej is jobb, mint a tápszer, az mindjárt más!

ATYAÉG, térjen már észhez mindenki... Hogy lenne jobb??? Ha nem tudsz róla lemondani, legyen inkább tápszer. /Bár a gondokat nem fogja megoldani a cigi./

Sokszor leírtam, le is fogom még: terhesség és szoptatás alatt is, egy szál cigi is árt. És fél szál is féllel több, mint amennyire szüksége lenne a gyereknek.

/Érdekes, nálunk egy orvos sem dolgozik, aki mondott volna olyat anyukának, kismamának, hogy 2-3 szál még mindig jobb, mint az idegeskedés. Érdekes, ezzel csak itt találkozom.... Elnézést az indulatokért, ez a téma ezt váltja ki belőlem./

Orvos apuka

2012. jún. 3. 11:36
 18/37 anonim ***** válasza:
27%
Valószínű nem jártál még a terhességed miatt nőgyógyásznál, és kérdeztél még rá, hogy a terhességed/szoptatásod alatt 1 szál cigi belefér-e.
2012. jún. 3. 11:57
 19/37 anonim ***** válasza:
41%
Nem, ellenben szülészként dolgoztam már, és tőlem kérdeztek már ilyet.
2012. jún. 3. 12:04
 20/37 anonim ***** válasza:
31%

9:40-es (mellesleg legjobban lepontozott válaszoló) vagyok újra.

Eleve baromságnak tartom a pontozást, de itt most megállnék egy percre. Én NEM írtam olyat a kérdezőnek, amivel a cigire bátorítottam volna, azt pedig mindannyian tudjuk, milyen káros anyagok vannak a városi szmogban. Akik pedig itt megint játsszák a szent szűz Máriát, azok vagy nem dohányoztak soha életükben, és fogalmuk sincs mit jelent egy ennyire makacs függőséget kordában tartani vagy soha nem volt olyan időszak az életükben, hogy napi szinten annyi stressz érje, amivel már nem tud mosolyogva lótuszülésben megbirkózni.

Az meg tényleg az ostobaság netovábbja, hogy inkább cigis anyatej, mint tápszer. Ilyen gyökér nőkkel én is találkoztam, aki képesek voltak kígyót-békát mondani rám a tápszer miatt, közben meg ott füstölögtek a gyerekükkel az ölükben. Mondanom sem kell, végig kapták a bébik a cigit magzatként is...

És 1 qva szál cigitől senki nem büdös, ezt ne akarjátok megmagyarázni. Van, aki többtől sem, igényesség kérdése az egész, de ez már nem tartozik ide végképp.

2012. jún. 3. 12:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!