Cumi vagy nem cumi?
Nem tudom eldönteni, hogy hasznos a játszócumi, vagy inkább felejtsem el majd?
Nem szeretnék vitát, csak véleményekre, tanácsokra vagyok kíváncsi, hogy tudjak dönteni.

Az én védőnőm nagyon-nagyon ellenzi, úgyhogy én nem vettem. Hazahoztuk a lányomat a kórházból, és egész álló éjjel bömbölt. Csak akkor nyugodott meg, ha mellre tettem, de annyi tejem volt, hogy akkor meg bukott, hányt. Ráadásul nekem is nagyon fájt a szoptatás. Aztán hívtam anyut, hogy segítsen már, mert mit csináljak ezzel a gyerekkel. 3 gyereket nevelt fel, kapásból azzal jött, hogy hol van a gyerek cumija? Úgyhogy elment a férjem, és vett neki egyet. Onnantól kezdve csend volt. Én csak és kizárólag alváshoz adtam oda neki. Nappal nem, nem kell annyira rászokni. És láss csodát, 5 hetesen kiköpte, és soha többet nem kellett. Vettem többfélét, de egyik sem kellett. Sajnos megtalálta az ujját, de 4 hónapos korában azt is magától abbahagyta.
A fiamnak már vettünk cumit, ő is azzal aludt. 1 éves koráig, aztán azóta nem kell. Az ujját soha nem kapta be. A fogai szépek.
A vitához tartozik, hogy aztán elmentem egy baba-mama klubba, amit a védőnőm tartott. A szoptatás volt a téma. És ott előadta egy-két lelkes földanyával, hogy csak a lusta anya ad cumit a gyereknek, a rendes anyuka megkeresi, hogy miért sír a gyereke. Na, ezen eldurrant az agyam. Jól meg is mondtam a magamét. Ha a gyerek azért sír, mert éhes, fázik, bekakilt, akkor megnyugszik-e, ha cumit adsz neki?! Az enyém nem, kiköpi és ordít tovább. Szóval nem mindenható, ahogy beállítják. Eszméletlen, hogy egyes védőnők mennyi hülyeséget össze tudnak hordani. Minden csecsemőnek más a szopási igénye, és amelyik egész nap cicin akar lenni, akkor annak inkább a cumi. Igen, lehet, hogy kényelmesebb nekem. De ott van a háztartás, a másik gyereket is el kell látni, és az elején fáj is a szoptatás. Szóval nem lehet a baba egész nap mellen.
És készülj fel rá, hogy lehet, hogy el sem fogja fogadni, mert olyat is hallottam.
Azt is mondják, hogy amíg rendesen meg nem tanult szopni, inkább ne adj neki, mert megzavarhatja a szopást. (Mondjuk 1-2 hét) De én ezt sem tapasztaltam. És szerintem csak alváshoz adj neki, mert tényleg nagyon hozzá tudnak szokni. Nálunk van olyan gyerek az oviban, aki 4 évesen viszi a cumit, szerintem az már nagyon gáz.
Köszönöm az utolsó válaszadónak is, hogy megosztotta velem.
A lepontozók miért nyomnak piros kézre? Szerintem nagyon is hasznos volt a válasz. Vagy ez már csak hobbi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!