Cumi vagy nem cumi?
Nem tudom eldönteni, hogy hasznos a játszócumi, vagy inkább felejtsem el majd?
Nem szeretnék vitát, csak véleményekre, tanácsokra vagyok kíváncsi, hogy tudjak dönteni.

Min gondolkodsz pontosan?
Én cumi párti vagyok: inkább, mint a koszos ujját, könnyebb róla leszoktatni.

Szia!
En nem akartam Lanykamat cumiztatni, mert mindenki azt mondta nem jo a fogainak, a beszedfejlodesnek, nehez elvenni tole, elhagyja a kisagyban ejjel akkor mindig meg kell neki keresni stb... gondolom ezeket hallottad te is.
szoval nem lett cumink, de egyszer nagyon- nagyon sirt es akkor beadtam a derekam es elkuldtem a parom cumit venni, mert mashogy nem tudtam megnyugtatni semmivel :(
Hat Apa megjott a cumival Gyerkoc meg nem akarta, igy maradtunk cumi nelkul.
Mikor 3,5 honapos lett akkor kezdte el szopizni az ujjat..na azota azt hallgatom, hogy milyen kis edes, DE jaj hogy fogom leszoktatni rola,meg nem jo a fogainak....
Hat van egy alvos macija es azt is kepes elhagyni a kisagyban es sir hogy keressem meg ejjelente , o most 26 honapos(nem minden ejjel ;)) de ha cumit kene elhagynia azt meg konnyebb igy nem banom hogy nincs...
Nem tudom hogy mennyit segitettem, meg hogy megy majd a leszoktatas az ujjszopasrol, de nem minden cumitlan baba szopizza az ujjat ugyhogy en a kovetkezonek sem veszek majd...kezdetben ;)

Nehéz.
A lányomnál még egyértelműen azt mondtam "nem cumi". Elkezdte szopni az ujját, mai napig szopja (4 éves), fogíve kiáll, nyitott a harapása, és esze ágában még leszokni róla.
Éppen ezért amikor a fiam megszületett, azt mondtam, még egy ilyen nem lesz, és cumit kapott, szerencsére el is fogata. Ő most 2 éves, nem örülök a cuminak sem, de még mindig jobb, mint az ujjszopás.

Én engedékeny anyukának számítok cumi szempontjából.
Az első gyerekemben újszülöttként túltengett a szopási ösztön. Nem hagyta abba a cicizést akkor sem, ha tele volt a pocakja. Így viszont visszabukta a javát. Ha nem kata meg a mellemet, a hányásig tolta az ökleit.
Cumit kapott, ezzel megoldódott a gond. Az tény, hogy keresgéltük eleget, de mindig volt tartalék. 3 éves kora előtt önmagától szokott le róla.
A következő gyereknél már automatikusan vittem a cumit, köszönte, nem kérte sem akkor, sem később. Az ujját sem szopta, rongyija és egy plüssnyula volt.
A 3. gyerek ugyanígy reagált a cumira, és az ujját sem szopta, viszont nagyon sokáig szopott.
A 4. élő másolata volt az elsőnek, azzal a különbséggel, hogy nem szeretett szopizni, így az öklét gyűrte hányásig. Most lesz 3 éves, és már ritkábban kéri a cumit.
Az 5. babám el sem fogadta. Ő is cicifüggő, még rongyi sem kell neki. Kb 1 hónapig szopta az ujját 2 hós kora körül, aztán elfelejtette.
Szóval én mindegyiknek felajánlottam, akinek kellett, kapta, akinek nem, annak nem erőltettem.

Én nem adtam cumit. A fiam keze nem koszos, gyakran mosom. És nem tudom, miért jönnek általában az újjszopással, sem a fiam, sem az ismerős nem cumizós babák nem szopták az újjukat.
Én azért nem adtam, mert egyrészt nagy eséllyel lehet ferde a fogazata. Illete, a cumizás megnöveli a szájbetegségek kockázatát, pl. afta (ami lázzal is jár). Ez egyébként egy ismerős fogorvos véleménye, de körbekérdezgettem (orvos, egészségügyis) ismerős anyukáktól, ki mit gondol, tapasztalt. Akárhogy is nézem, nekem nem tűnik túl higiénikusnak. És persze, szerintem, nehéz leszoktatni róla. Illetve, nekem nem tetszik (csak saját vélemény), amikor egy kisgyerek cumival járkál, vagyis más gyereken ok, de a sajátomnak nem akartam:)
Egyébként 1-2-szer adtam neki érdekességképpen, hogy mit szól hozzá, de kiköpte vagy játszott vele.
Szóval, nem vagyok ellene, de mindent átgondolva, egybevetve, én úgy döntöttem, nem adok cumit, teljesen fölösleges.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!