Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2évesem még szopizik, de megy...

2évesem még szopizik, de megy hamarosan bölcsibe. Begyulladhatnak ezalatt a melleim? Mit tegyek, hogy ne történjen meg? Fejni nem tudok sajna.

Figyelt kérdés
Nem szeretném ha leszólnátok! :) Ugy volt csak szeptemberben megy de lett hely,igy tud menni most. Napközben is többször szopizik. 2 hét mulva megy ha minden jól megy..
2012. máj. 25. 22:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Addigra szépen hagy el azokat a szopikat,amik ki fognak maradni a bölcsi idején. HA igy csinálod,akkor nem fog begyulladni a melled. Bölcsi előtt és után szopi, igy semmi gond nem lesz.
2012. máj. 25. 23:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Vegyetek vissza a szopikból, így a gyereknek is jobb lesz, nem fog annyira hiányolni.

Amúgy meg egyén-függő, kinek mennyire érzékeny a melle, mennyire begyulladós. Én a második babát szoptatom, és sosem volt semmi ilyen problémám. Hogy te milyen vagy, azt nem tudjuk.

2012. máj. 26. 07:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát, annak idején az én lányom is szopizott még, amikor bölcsibe került. A gondozónők hüledeztek, meg mondogatták, hogy szoktassam le, mert majd tőlük is kérni fogja. Mondtam, hogy csak kicsi, nem hülye. Reggel megkapta a maga kis adagját, bölcsiben szépen evett, délután meg az első dolga volt az öltözőben odabújni:) Nem kell fejni, nem lesz semmi gondod, a tejtermelés a gyerekhez fog igazodni
2012. máj. 26. 08:16
 4/6 xStefix ***** válasza:

Se kézzel, se géppel? Hát..

Nem feltétlenül szükséges, hogy már addig is visszavegyél a szopikból, de ez mondjuk attól is függ, hányszor és mennyiket szopizik a majdani bölcsis napszak alatt. Ha ritkábban és keveseket, akkor a beszoktatás ideje alatt (már ha lesz, remélhetőleg) valószínűleg magától is visszacsökken a tejed, nem kellhet fejni. De ha többször és többet szopizik, illetve nem lesz szoktatás, vagyis egyik napról a másikra marad ki többszöri, akkor szükség lehet a fejésre.

Ami tipp: ha majd aktuálisan úgy érzed, hogy már nagyon tele leszel, mire újra találkoztok délben/délután, és meg tudod oldani, akár rögtön is megszoptathatod, hogy megkönnyebbülj. (Ahogy feljebb is írta egy anyuka.) Ezzel is segíthetsz a dolgon.

2012. máj. 26. 09:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én másfél éves kislányom is most kezdte a bölcsit, szopizik. Nálunk egyáltalán nem volt gond, én sem tudtam fejni soha.

Ha nagyon feszül nap közben a melled próbáld meg annyira megfejni, hogy éppen ne feszüljön.

2012. máj. 26. 14:45
 6/6 anonim ***** válasza:

addig szépen, fokozatosan hagyd el a nappali szopikat. menyi idő van még addig? napi hány szopit kéne így mellőzni?

ne haragudj, hogy megkérdezem, de miért ragaszkodsz hozzá?

ja, fejni én sem tudtam, már a kórházban sem tudtak a csecsemősök sem. az első lányomat 9 hós koráig - amikor terhes lettem a ketteskével - szoptattam, a második még szopik, 10 hós. nem tudom, meddig fog szopizni...

fura lenne a nagyobbik lányomat mellre tenni :) olyan nagy már, beszél, értelmes, annyira nem babás már :)

2012. máj. 28. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!