Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elapad a tejem? Mit tegyek,...

Elapad a tejem? Mit tegyek, hogy ez ne történjen meg?

Figyelt kérdés
1 hetes a babám. Eddig dölt a tej a melleimböl, meg 2 napja este is fejnem is kellett. Tegnap mar nem egy cicibol szopott, mind a kettöt kérte, es a kovetkezo szopihoz mar nem diurrantak be a melleim, ahogy szoktak.mit tettem rosszul? Ez igy nem eleg neki
2010. szept. 15. 06:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is ne idegeskedj!

Az teljesen normális, hogy néha nem elég a babának a tej, ezért szopik mindkét mellböl, meg esetleg gyakrabban - ennek az lesz az eredménye, hogy több tejet termel a szervezeted, ez a természetes szabályzás.

Ha rendesen beindul a szoptatás, akkor nem fáj a melled (nem durran be), meg sokszor nem érzed, hogy igazán feszül, ennek ellenére sokkal több tejet termelsz, mint az elsö idökben.

Ha a picinek nem elég a tej, akkor gyakrabban fog kérni - és ezzel fokozza a tejtermelést.

Egyél rendesen (nem sokat, csak több fehérjét meg sok folyadékot - tejet, gyümölcslét, teát), és ne stresszeld magad. HA egyszer már elindult a tejed, akkor az elsö pár hónapban mindenképpen tudsz szoptatni és elég is lesz, ha nem esel kétségbe.

négy gyerekes anya

2010. szept. 15. 07:14
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Szeintem is várd ki és ne készísd ki magad emiatt.Ahogy az elsö mondta, igyál sok folyadékeot és várd ki. Ez a maximum amit tehetsz. Ha idegeskedsz emiatt akkor még nagyobb az esélyed hogy ez megtörténik.(Sajnos és igy jártam)De ha netán elapadna a tejed, az se katasztrófa. Vanank nagyon jó tejpótlók. Nekem azon nöttek fel a gyerkeim, és makk egészségesek.
2010. szept. 15. 07:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem mindig egyforma a tejtermelés, de a pici a saját igényeihez "igazítja". Tudod, a kereslet-kínálat elve alapján.

A legfontosabb, hogy ne stresszelj e miatt, mert az van a legnagyobb kihatással.

Én mindig csak az ösztöneimre hallgattam, hogy a kisfiam úgy is tudja, mennyire van szüksége, és bármilyen fárasztó volt is néha, soha nem mondtam, hogy elég volt. Néha órákig szoptattam.

Soha nem hallgattam senkire, csak az ösztöneimre, és az önbizalmamat tápláltam, hogy képes vagyok rá.

Másfél éves a Kicsinyem, és mindig mindig szopizik. :))

Kitartás, önbizalom! Sok sikert, drukkolok!

2010. szept. 15. 07:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is így jártam, pár napig elég volt egy cici, majd kb egy hetesen 2 cicire váltottunk. Még 8 hónapig szoptattam így, nincs ezzel semmi gond, rengeteg tejet eredményezett ez a sűrű inger a cicimnek, így jutott más babának is a tejből.

Szóval ettől elapadni nem fog!

Arra figyelj, hogy ne válts túl hamar cicit, csak akkor tedd át pl a jobb cicire, ha már a balt teljesen kiszívta és a következő szopinál a jobbal kezd!

2010. szept. 15. 07:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Első hetekben nem érzed még, hogy mennyi az elég, de higyj magadban és sikerülni fog. Ha tudod, hogy menni fog, akkor a szervezeted is tudni fogja!!! Van aki a rendszeres 3 óránkénti etetést, plsuz fejést ajánlja első időkben van aki az igény szerintit. Nálunk a rendszeres volt jó, mert megismerhettem a mellem működését és tudtam mikor kell kicsi plusz inger fejéssel és ha kevesebbet szopizott, akkor lefejtem mindnig a maradékot. Fejlődési ugrásokat is megéreztük 3, 6 hetesen, de tudd mindig 24-48 órán belül visszaáll a megfelelő tejtermelés és a kicsi nem fog éhen halni!!!! Csak szoptass olyankor sűrűbban és több fog termelődni!!

Ha nagyon elabizonytalanodsz, akkor hívj fel egy szoptatási tanácsadót, aki személyesen is fog veled foglalkozni. Nekem sokat segített!!

2010. szept. 15. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!