Hogyan lehet elkerülni, hogy a fiatal terhesség ne szakadjon meg, ne történjen korai vetélés azoknál a nőknél akik Bromokriptin-es kezelést kapnak magas prolaktin- szint miatt és peteérésük sincs, Clostilbegyt- kúra alkalmazásával csak?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Ez kérdés kiírója én voltam, velem történt meg, csak szeretném elkerülni a következő babánál a tragédiát :(
Én is hasonló helyzetben voltam.
Nekem prolactin és progeszteron probléma egyszerre volt (egyik magas, másik alascsony volt).
Nekem a bromocriptint csak a teherbe esésig (pozitív tesztig) kellett szedni, utána nem, viszont a lombik beültetés után azonnal elkezdtem az utrogestant, egészen 12 hetes korig kellett.
Szia!
Nekem szinte dettó ugyanez volt még 4 éve, csak akkor egy 10 hetes babát veszítettem el, műszeres befejezés is kellett.:( Utána derült ki, hogy magas volt a prolaktin-szintem, ami valószínűleg gátolta a megfelelő sárgatesthormon termelődését, ezért ment el a babuci. Fél évvel később próbálkoztunk újra, bromo, és clostylbegyt segítségével. A 4. kúra után fogantam meg, és rögtön kaptam utrogestant is. Hogy ezek segítettek-e, nem tudom, de ma már van egy 2 éves egészséges, roppant eleven, gyönyörű kisfiam!:) Sőt, azóta újra terhes vagyok, Ő spontán jött össze, nem kellett gyógyszeres kúra, de azért a biztonság kedvéért a 12. hétig szednem kellett utrogestant. Utána a méhlepény veszi át a szerepet a hormonok megfelelő működéséért.
Szóval van remény, a legjobbakat kívánom!!!
23 hetes (újra fiús:) kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!