Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit válasszak, a szoptatást,...

Mit válasszak, a szoptatást, vagy a hízást?

Figyelt kérdés
Sajnos nehéz helyzetben vagyok.4 hónapos babámat szoptatom, de vannak időszakok, mikor tápszerre is szükség van.És ezek az időszakok a táplálkozásommal vannak összefüggésben.A kezdetektől rendesen ettem, nem koplaltam,és megittam a 2-3 liter folyadékot.Az elején nem is volt gond, aztán egyre kevesebb tejem lett, és tápszerrel kellett pótolnom.Minden módszert kipróbáltam, de semmi nem segített, nem volt elég.Elkezdtem zsírosabb, energiadúsabb kajákat enni, és a minimum 4 liter folyadék is megvan naponta.Azóta semmi gond a szoptatással, elég a tejcim a babámnak, a gond az, hogy rohamosan hízok.Eredetileg is volt 20 kg felesleg rajtam, de a szoptatás alatt már feljött 6 kiló.Megilyedtem, visszavettem az evésből,inkább főzelékeket, leveseket ettem megint, és a tejem ismét kevés lett.Igaz, nem híztam.Megint elkezdtem többet enni, és másfél hete van rendesen tejcim, de a másfél hét alatt 2 kg feljött.A közérzetem nagyon rossz, érzem a túlsúlyom hátrányait.Nagyon szeretném, ha tudnám még sokáig szoptatni babámat, de így nem mehet tovább.Mit tegyek?
2012. máj. 25. 11:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Az orvoshoz menést válasszad, és őt kérdezd meg. Valószínűnek tartom, hogy valami gond van a háttérben.
2012. máj. 29. 17:37
 12/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi újság veletek?Hogy döntöttél?

2012. máj. 30. 08:34
 13/13 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Köszönöm Mindegyőtöknek a válaszát!

Orvoshoz nem szeretnék menni, mert szerintem az én szervezetem a szoptatás során így reagál.Az első gyermekemnél is ugyanez történt, de őt csak 2-3 hónapig tudtam szoptatni, nem ettem többet, a tejem meg szépen lassan egy hónap alatt lecsökkent annyira, hogy egy nap maximum 50 ml-t, tudtam lefejni, de inkább 20 ml-t.50-et már ritkán, és úgy döntöttem nem szenvedek.

Egyelőre kevesebbet nem akarok enni.Ne olyanokra gondoljatok, hogy csokoládé, torta stb,nem ilyeneket eszem, hanem kenyér, rakott ételeket sok krumplit,sonkát...Mindig is a főzelékeket kenyér nélkül ettem, sok levest , szeretem a zöldséges kajákat is, de ez most nem elég úgy látszik.Odafigyeltem terhesség alatt is, nem is volt gond, csak 7 kg jött fel, ami szülés után le is ment.Tehát ez most csak a szoptatás alatt van így.

Úgy döntöttem, hogy többet mozgok itthon, tornászok, szobabiciklizek.Megnézem, hogy hogy alakul a következő két hét, ha nem hízok, akkor eszek ugyanennyit, és diétázok szoptatás után.Ha meg hízok, akkor kevesebbet eszek, és ha ismét kevesebb tejem lesz akkor lesz tápszer is :(

2012. máj. 30. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!